Linda Jansma – Schuilplaats

Schuilplaats

Informatie die te vinden is op de achterflap: Mayke en Han zijn pleegouders van zes kinderen en wonen in een grote boerderij in Friesland. Als hen gevraagd wordt crisisopvang te bieden aan drie zusjes bedenken ze zich geen moment en nemen de meisjes liefdevol in huis. Al snel merkt Mayke dat er iets aan de hand is met de 14-jarige Nikki, het oudste meisje, dat weigert te praten, en krijgt ze het vermoeden dat er veel meer speelt dan een uithuisplaatsing van drie mishandelde kinderen. Dan verdwijnt één van de andere pleegkinderen. Wat is er met hem gebeurd? Hebben de zusjes er iets mee te maken?

Nadat ik het boek Houvast gelezen had, was ik verkocht aan de fijne schrijfstijl van Linda. Ze krijgt het iedere keer weer voor elkaar om de spanning er het hele boek in te houden.

In het boek “Schuilplaats” wordt er vanuit verschillende personen geschreven, wat het boek iets extra’s geeft.

We krijgen te maken met 2 verhaallijnen. Enerzijds het verhaal en de belevenis van Mayke, moeder van 6 pleegkinderen en 2 eigen kinderen, aan de andere kant het verhaal van Mus, een jonge gedetineerde. Er is 4 jaar geleden iets gebeurd in het leven van Mayke waardoor het dorp verdeeld is. Wat er precies gebeurd is blijft heel lang onduidelijk. Maar hierdoor had ik ook de neiging om door te blijven lezen want wilde weten wat er nu gebeurd was. Dit wordt ook extra duidelijk doordat er in het dorp ook een Lieuwe Posthumus in het dorp opduikt en die blijkt iets te maken te hebben met het gebeuren van 4 jaar geleden.

Daarnaast speelt de 14 jarige Nikki een hoofdrol, een van de 3 kinderen die als crisisopvang bij de familie terecht komt. Nikki weigert te praten en Mayke vraagt zich dus heel erg af wat er met Nikki gebeurd is. Hierdoor merk je dat Mayke een heel zorgzame vrouw is.

Het boek laat je gelijk thuisvoelen. En geeft je gelijk een idee van het kleine dorpje waar zich alles af speelt.

Het blijft tot de laatste pagina spannend en het heeft een heftig, gevoelig einde.
Dit boek is een echte aanrader. En beslist een boek dat je moet hebben gelezen.

Gegevens van dit boek:
Titel: Schuilplaats
Auteur: Linda Jansma
Uitgever: Crime Compagnie
Aantal pagina’s Paperback:
Aantal pagina’s E-book: 290
ISBN Paperback: 9789461092588
ISBN E-book: 9789461091208
Prijs Paperback: € 6,99
Prijs E-book: € 4,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com & Ako.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge