Linda Jansma – Schaduwkinderen


Van De Crime Compagnie ontving ik het boek Schaduwkinderen geschreven door Linda Jansma om er een recensie over te schrijven. Hier wil ik De Crime Compagnie hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap: Officier van justitie Jules Declerck krijgt de leiding over het politieonderzoek naar de dood van een man en een kind die zijn omgekomen bij een auto- explosie. Vrijwel meteen beseft Jules dat er veel meer aan de hand is. Als korte tijd later een tweede explosie volgt, bijt ze zich nog steviger vast in de zaak. Wanneer haar ex – journalist Harry Simones – zich er heimelijk mee gaat bemoeien, brengt hij Jules onbedoeld in gevaar.

Afgelopen vrijdag is bij de Crime Compagine het boek Schaduwkinderen van Linda Jansma verschenen. Schaduwkinderen is het eerste deel van de driedelige thrillerserie Cirkel van het kwaad.

In de Cirkel van het kwaad serie speelt officier van Justitie Jules, die zeer gedreven is, de hoofdrol. Jules komt oorspronkelijk uit België maar is vroeger door haar moeder naar haar oom en tante in Nederland gebracht en daar is Jules verder opgegroeid. Dit gebeurde na de moord op haar vader, die haar broer Remi in een woede-aanval vermoord heeft.

Doordat Jules achtergelaten wordt in een vreemd land, laat dit, in combinatie met de gebeurtenissen voorafgaande aan haar verhuizing naar Nederland, diepe sporen bij haar achter. Hierdoor vertrouwt ze alleen op zichzelf en houdt ze anderen op afstand tot groot verdriet van Harry, journalist en haar ex-geliefde.

Jules neemt haar werk erg serieus en neemt soms ook de nodige risico’s.
Waar tegenwoordig iedereen bang voor is, gebeurd. Er is een terroristische aanslag. De angst bestaat natuurlijk dat er nog een aanslag komt. Aangezien Jules picketdienst heeft mag zij het onderzoek naar deze aanslag leiden. Vervolgens komt er de dreiging dat er meer aanslagen zullen volgen. Harry komt onverwachts ook in aanraking met deze zaak en dan lopen de spanning ook emotioneel hoog op.

Schaduwkinderen is erg goed opgebouwd. Je leert de hoofdfiguren erg goed kennen. En je hebt het gevoel alsof je zelf midden in het onderzoek zit. De spanning is zo hoog en goed dat je gewoon moeite hebt om het boek weg te leggen. Ook de titel Schaduwkinderen is erg goed gekozen. Naar mate het verhaal vordert wordt de titel steeds duidelijker en had de titel gewoon niet beter gekozen kunnen worden.

Schaduwkinderen is het eerste deel van een trilogie genaamd “Cirkel van het kwaad” waarbij gezocht wordt naar de ware toedracht van een 20 jaar oude moord. Hier wordt in dit eerste deel maar zijdelings aandacht aan besteed, echter merk je wel nu al aan de manier hoe het geschreven is, dat er dingen niet kloppen. Er zijn bij mij enkele vermoedens en ik ben benieuwd of die aan het eind van de trilogie uit blijken te komen.

Linda Jansma, heeft met dit boek een begin gemaakt aan een trilogie en ze heeft met dit eerste boek de lat voor de volgende boeken in deze serie hoog gelegd. Want dit boek zindert van spanning.

Ik wilde dit boek maar niet wegleggen en nadat het uit was, bleef ik nog een hele tijd met het verhaal bezig.

Gegevens van dit boek:
Titel: Schaduwkinderen
Serie: Cirkel van het kwaad
Auteur: Linda Jansma
Uitgeverij: De Crime Compagnie
Aantal pagina’s Paperback: 400
Aantal pagina’s E-book: 294
ISBN Paperback: 9789461092700
ISBN E-book: 9789461092564
Prijs Paperback: € 15,00
Prijs E-book: € 7,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com & Ako.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge