Linda Jansma – In naam van de vader

Ik houd van de boeken van Linda Jansma. Dus toen ik hoorde dat de serie “In naam van de vader” als boek zou verschijnen, wist ik dat ik deze moest lezen. Ik ontving van De Crime Compagnie een recensie exemplaar van dit boek. Hier wil ik De Crime Compagnie natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek:  Een jaar nadat Francis van Foreest het prestigieuze Larense advocatenkantoor van zijn vader heeft overgenomen, begaat hij een grote fout die hij voor iedereen verborgen weet te houden. Vanaf dat moment leeft hij met de voortdurende angst dat zijn misstap ontdekt zal worden.
Maar hij is niet de enige in de familie Foreest die iets verzwijgt. Zijn vrouw Renée zet het behoud van haar gezin op het spel als ze verliefd wordt op haar zwager. En terwijl ze heen en weer geslingerd wordt tussen gevoel en verstand, raakt zoon Ties betrokken bij een grote drugsdeal. Hij dreigt steeds verder af te zakken in de onderwereld, totdat hij Judith ontmoet, een dure prostituee die in een exclusieve seksclub werkt.
Stevent de familie van Foreest af op de ondergang of zijn ze geraffineerd genoeg om alle schandalen te overleven?

Cover

Op de cover zien we een jonge vrouw op een bed zitten. Ik stel me voor dat dit Judith is. Je ziet haar door een raam. De cover roept meteen een hoop vragen bij mij op. Ik denk dat ik dit boek in de boekhandel zeker opgepakt zou hebben. Aan de ene kant door de cover, maar zeker ook door de naam van de schrijfster.

De auteur

Linda Jansma, geboren in 1967, is een Nederlandse schrijfster van korte verhalen en thrillers, geboren en getogen in Amsterdam. Ze verhuisde als puber naar Almere en is daar nog steeds woon- en werkzaam. Ze debuteerde in 2010 met Caleidoscoop  waarvoor ze de Schaduwprijs voor het beste Nederlandstalige spannende debuut kreeg. Haar vierde thriller, Schuilplaats, werd in 2013 uitgeroepen tot Beste Vrouwenthriller. Jansma werd meermaals genomineerd voor de Crimezone Thrilleraward, en stond ook op de longlists van de Diamanten Kogel en de Gouden Strop.

Het verhaal

Nadat Francis van Foreest het advocatenkantoor van zijn vader heeft overgenomen, begaat hij een grote fout. Deze fout mag niet bekend worden. Vanaf dat moment leeft hij in de angst dat zijn fout ontdekt wordt.
Maar hij is niet de enige in de familie Foreest die dingen verborgen houdt. Zijn vrouw Renée wordt verliefd op haar zwager en begint een affaire met hem. Hierdoor zet ze haar gezin op het spel.
En ondertussen raakt zoon Ties steeds verder verwikkeld in drugszaken. Totdat hij Judith ontmoet, een dure prostituee die in een exclusieve seksclub werkt.
Overleefd de familie vann Foreest al deze schandalen of wordt dit hun ondergang en lijden ze groot gezichtsverlies?

Mijn mening

Dit boek is eerder als vierdelige serie uitgebracht als Kobo-original. Toen was ik al geïnteresseerd en klonk het verhaal al veelbelovend. Echter toen ben ik er niet aan toegekomen om dit boek te lezen. Dus toen ik hoorde dat het ook als gewoon boek uitkwam wist ik dat ik het nu toch echt moest gaan lezen. Anders zou ik er echt spijt van gaan krijgen.
De familie van Foreest is een traditionele advocatenfamilie. Waarbij de traditie zo is dat de zoon de vader opvolgt en zijn zoon hem weer opvolgt enz. Echter Ties, de huidige zoon, ziet het niet zo zitten om in de voetsporen van zijn vader en opa te treden. Hij merkt dat hij met zijn handeltje in drugs veel meer verdient. Dit is een van de dingen waarbij duidelijk wordt dat het gezin niet zo draait als dat ze van elkaar denken. Ieder gezinslid heeft wel een geheim voor de anderen. Dan is het eigenlijk gedurende het hele boek wel de  vraag wanneer komen al deze geheimen uit… En als deze uit komen is de boel dan nog wel te redden? Ik vond het verhaal op zich goed in elkaar zitten, maar ik had het gevoel dat Linda Jansma bij haar andere boeken meer research doet als bij dit boek. Dit kan natuurlijk ook komen doordat dit boek in gedeelten, erg snel na elkaar verschenen is. Het einde kwam op mij wat geknutseld over. Alsof er snel een einde aan gebreid moest worden en alle feiten in een keer opgelost moesten worden. Echter ondanks dit kleine minpuntje is het weer een erg fijn boek om te lezen en kon ik het boek met moeite weg leggen.

Gegevens van dit boek:
Titel: In naam van de vader
Auteur: Linda Jansma
Uitgever: De Crime Compagnie
Aantal pagina’s paperback: 450
ISBN paperback: 9789461093189 
ISBN E-book: 9789461093028
Prijs paperback: € 19,99
Prijs E-book: € 9,95

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge