Linda Green – Ik tel tot tien

Van Uitgeverij Boekerij ontving ik het boek “Ik tel tot tien” geschreven door Linda Green om er een recensie over te schrijven. Hier wil ik Uitgeverij Boekerij hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Een, twee, drie… Lisa Dale doet haar ogen dicht en telt, klaar voor een spelletje verstoppertje in de drukke speeltuin. Als ze haar ogen weer opendoet, is haar vierjarige dochter Ella weg. Verdwenen zonder een spoor achter te laten. De politie, de media en Lisa’s familie – niemand heeft een idee wie de dader kan zijn. Maar wat als de dader geen vreemdeling is? Wat als degene die het gedaan heeft denkt een goede daad te verrichten? En wat als Lisa’s kleine meisje voor altijd is verdwenen? In een paar tellen kun je alles kwijtraken… 

Toen ik de korte inhoud van dit boek las, wist ik meteen, dit is een boek wat ik wil lezen. De korte inhoud sprak me meteen aan. Het leek me een verhaal waarbij de dader ook een stem zou hebben en inderdaad… Dit was ook zo. Het boek vertelt het verhaal van Lisa Dale die met haar dochtertje Ella in de speeltuin is. Ella heeft net geleerd om zelfstandig het klimrek op te klimmen en dan de glijbaan af te glijden. Dit heeft Lisa nog niet gezien, dus dat laat Ella haar vol trots zien. Er is weinig tijd, want Lisa moet naar de medaille uitreiking van haar zoontje Otis, echter Ella wil nog even verstoppertje spelen. Ella is een kei in zich verstoppen. Als Lisa uitgeteld is, gaat ze op zoek naar Ella, echter ze kan haar nergens vinden. Uiteindelijk besluit ze toch de politie te bellen. Er wordt vrij snel opgeschaald naar een groot onderzoek. En het is al snel duidelijk Ella is echt weg. Wie heeft Ella meegenomen? En zien ze haar ooit nog terug?

Het verhaal wordt vanuit verschillende personages verteld. Natuurlijk vanuit Lisa, de moeder van Ella. Maar ook vanuit de dader en er worden hoofdstukken beschreven vanuit de persoon Matthew. Hier staan steeds datums bij. Gaandeweg het verhaal wordt duidelijk waarom deze datums er bij staan en wat het een met het ander te maken heeft.

Het verhaal zat erg goed en geloofwaardig in elkaar. Je voelde de wanhoop van Lisa en haar familie.Het boek is op een eenvoudige en toegankelijke manier geschreven. Het verhaal is zo opgebouwd dat je steeds verder wilt lezen en ik had dan ook erg veel moeite om het boek weg te leggen. En ik had regelmatig zoiets “Oh, ik lees nog even een hoofdstuk”. En nog een, enz.

Dit boek is een thriller waarbij het niet bloedstollend spannend is, maar je wel steeds verder wilt lezen en op het puntje van je stoel zit, omdat je wilt weten wat er allemaal met Ella gaat gebeuren.

Gegevens van dit boek:
Titel: Ik tel tot tien
Auteur: Linda Green
Uitgever: Boekerij
Aantal pagina’s paperback: 336
ISBN Paperback: 9789022579923
ISBN E-book: 9789402308464
Prijs Paperback:€ 17,50
Prijs E-book: € 11,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge