Lina Bengtsdotter – De vrouw die terug moest

Ik werd door HarperCollins benaderd of ik interesse had om het boek “De vrouw die terug moest” geschreven door Lina Bengtsdotter, vooruit te lezen. Na het lezen van de korte inhoud, was ik verkocht en was ik meteen enthousiast over het boek. Ik kreeg het boek dan ook per omgaande in mijn mailbox en ben gelijk beginnen te lezen. Ik wil HarperCollins dan ook hartelijk bedanken voor dit recensie exemplaar.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Op een warme zomeravond verdwijnt de zeventienjarige Annabelle uit het afgelegen dorpje Gullspång. De politie kan geen enkele aanwijzing vinden, haar ouders zijn radeloos.
In Stockholm krijgt de ervaren rechercheur Charline ‘Charlie’ Lager te horen dat zij op de zaak wordt gezet. Met tegenzin gaat Charlie naar Gullspång – het dorp waar ze is geboren. Ze is er sinds haar veertiende niet meer geweest, en met reden. Charlie gedraagt zich namelijk niet zoals men van vrouwen verwacht: veel korte seksuele relaties, geen kinderwens en niet bezig met wat anderen van haar vinden.
Tijdens haar zoektocht naar de waarheid over Annabelle wordt ze hardhandig geconfronteerd met haar eigen verleden, en de geheimen die in Gullspång altijd diep weggestopt werden. Kan ze iets voor de verdwenen Annabelle doen? En kan Charlie zelf nog wel geholpen worden?

De cover

Over de foto van de cover zit een  blauwachtige waas. Bovenin staat de titel en heel klein zie je in de verte een persoon op de steenachtige heuvels staan. Ik stel me voor dat dit Charlie is die op zoek is naar de vermiste Annabelle. Op de voorgrond zie je ook nog iets van water. De cover spreekt me niet echt aan en ik denk dat ik het boek in de winkel niet opgepakt zou hebben.

De auteur

Lina Bengtsdotter (1977) groeide op in Gullspång, waar de Charlie Lager-serie zich afspeelt. Tegenwoordig woont ze met haar kinderen in Stockholm, en werkt ze als docente Zweeds en psychologie. De vrouw die terug moest werd in Zweden verkozen tot thrillerdebuut van het jaar.

Het verhaal

De zeventienjarige Annabelle verdwijnt op een warme zomeravond in het afgelegen dorpje Gullspång. Haar ouders zijn radeloos. Er zijn geen enkele aanwijzingen.
In Stockholm krijgt de ervaren rechercheur Charli(n)e Lager te horen dat zij op de zaak wordt gezet. Charlie is geboren in Gullspång en gaat er met veel tegenzin naar terug. Toen ze veertien was, heeft ze het dorp verlaten om nooit meer terug te gaan. Charlie gedraagt zich nu niet echt zoals de meeste vrouwen. Ze heeft veel korte seksuele relaties, geen kinderwens en wat anderen van haar denken, is ze niet mee bezig.
Als ze terug is in Gullspång wordt ze geconfronteerd met haar eigen verleden en de geheimen die Gullspång herbergt. Kan ze ondanks al deze geheimen iets voor de verdwenen Annabelle doen? En is Charlie zelf nog te helpen? Of komt alle hulp te laat?

Mijn mening

Het boek leest heel makkelijk weg. Ik zat al vrij snel in het verhaal en ondanks dat je al snel door hebt dat Charlie geen standaard rechercheur is en haar regels hardhandig aan haar laars lapt had ik wel meteen respect voor haar en vond ik haar als een sympathieke rechercheur over komen. Ik vroeg me wel regelmatig af, of Charlie wel zo onbekend was, als dat in het boek werd gesuggereerd.Ik had het gevoel dat, toen ik het boek las, Charlie ergens in de 30 was. Ik denk dat anderen van haar leeftijd haar wel hadden moeten herkennen. Echter dat gebeurde bijna niet. In het verhaal lees je naast de normale hoofdstukken ook hoofdstukken over “De bewuste dag” en hoofdstukken “Daar en toen”. Bij de hoofdstukken “Daar en toen” vroeg ik me heel lang af, wat deze stukjes in godsnaam met het verhaal te maken had. Echter dit wordt naar het einde van het verhaal toe toch steeds duidelijker. En dan beginnen ook steeds meer puzzelstukjes op zijn plek te vallen. Dit boek is echt een boek waarbij je lang in het donker tast wie de dader is en hoe alles nu in elkaar zit. Ik zat een behoorlijke tijd verkeerd met mijn gedachten.Echter aan het eind wordt alles duidelijk. Dit boek is het eerste deel uit een serie en ik ga zeker in de gaten houden wanneer het vervolg van de Charlie Lager serie uit komt. Want dit smaakt zeker naar meer.

Leesfragment

Ben je na het lezen van “Mijn mening” nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan hieronder het gratis leesfragment.

 

Gegevens van dit boek:
Titel: De vrouw die terug moest
Auteur: Lina Bengtsdotter
Uitgever: HarperCollins
Aantal pagina’s paperback: 320
Aantal pagina’s E-book: 320
ISBN paperback: 9789402700985
ISBN E-book: 9789402755183
Prijs paperback: € 17,99
Prijs E-book: € 12,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge