Lianne Reijntjes – Liefde en liedjes

Lianne Reijntjes hebben wij al eens ontmoet, maar nog nooit iets van gelezen. Daar moest toch echt verandering in komen. Dus toen wij een persmail kregen over deze omnibus, en het verhaal mij ook nog eens aansprak, wist ik dat ik deze graag wilde lezen. Na kort mailcontact met de uitgeverij kregen wij groen licht en nog dezelfde dag viel er een recensie-exemplaar in onze digitale brievenbus. Hier willen wij Loft Books uiteraard hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op internet over dit verhaal: In Liefde en liedjes reizen beste vriendinnen Chloe en Marissa de wereld rond. Ondanks dat ze vriendinnen zijn, denken ze allebei verschillend over de liefde. Chloe heeft een relatie met de wereldberoemde dj Daniel Dee en hij draait op de mooiste plekken. Maar is hun relatie wel bestand tegen zijn vele touren? Marissa houdt erg van haar vrijheid en heeft liever eenmalige avontuurtjes dan dat ze zich aan iemand bindt. Totdat ze tijdens een trip met Chloe en Daniel voor het eerst van haar leven vlinders begint te voelen…

De cover

Op de cover is een verliefd stelletje te zien. Ze staan op de rand van het zwembad en op de achtergrond is de baai en de zee te zien. Deze setting is romantisch en door het avondrood, dat op de achtergrond te zien is, wordt dit ook nog eens versterkt. Ik vind het een leuke cover die goed bij het verhaal past.

De auteur

Lianne Reijntjes (1992) is, zoals ze het zelf zegt, geboren om verhalen te schrijven. Bij voorkeur verhalen met een hoge dosis aantrekkingskracht, romantiek en een happy end! Naast dat ze schrijft voor Loft, geeft ze ook boeken in eigen beheer uit; ze vindt het leuk om beide te combineren. Haar droom is om fulltime te schrijven, het liefst ergens op een verre, zonnige plek.

Het verhaal

Chloe en Marissa hebben het leven dat ze willen. Ze reizen de hele wereld rond en genieten van luxe feestjes. Ook al zijn ze beste vriendinnen, over de liefde denken ze beiden toch net even anders. Chloe is helemaal in love met Daniel Dee, de wereldberoemde DJ, die op de mooiste plekjes op aarde mag draaien. Marissa houdt op haar beurt weer erg van haar vrijheid en one night stands. Maar ze weet niet wat haar overkomt als ze, tijdens een reisje, plotseling vlinders begint te krijgen voor iemand. Oh ja, en dan is er ook nog de vraag of de relatie tussen Chloe en Daniel wel bestand is tegen al het touren dat ze doen…

Mijn mening

Zoals ik al eerder aangaf is dit het eerste boek dat ik van Lianne lees. Wij kwamen haar vorig jaar, tijdens het eerste World of Romance-event, tegen en ze was zo spontaan en ze vertelde zo enthousiast over haar boeken dat ik op dat moment besloot om snel een verhaal van haar hand te lezen. En toen wij een persbericht over deze omnibus ontvingen, was het voor mij al snel duidelijk: dit moest mijn eerste kennismaking, met het schrijven van Lianne, worden.

De DJ-omnibus bestaat uit de drie vrij korte verhalen, ‘Vacay in Saint-Tropez’, Lovely La La Land’ en ‘Wow, we’re married on Ibiza’, die eerder los van elkaar verschenen zijn. Persoonlijk ben ik fan van het feit dat ze nu gebundeld zijn. Op deze manier krijg je een completer verhaal en ook qua aanschaf is het gewoon voordeliger, voor de lezer, om de omnibus te kopen.

Als ik begin te lezen maak ik kennis met Chloe en Marissa op het moment dat hun privéjet landt op Saint-Tropez. Daniel Dee, de wereldbekende DJ en vriend van Chloe staat hen, met zijn zilveren Lamborghini, op te wachten op het vliegveld. Hierdoor is de sfeer van het verhaal ook meteen duidelijk: luxe feestjes, luxe vakantiehuizen en zo kan ik nog wel door blijven gaan over alle luxe die in het verhaal aanwezig is. Is dit erg of een probleem? Nee, natuurlijk niet. Door dit verhaal kun je even wegzwijmelen in alle luxe die er bestaat en die jezelf waarschijnlijk niet bezit.

Lianne Reijntjes heeft een vlotte pen en weet hoe ze een feelgood moet schrijven. Door haar luchtige schrijfstijl weet ze, in dit geval, de lezer onder te dompelen in de wereld van luxe. Ik vond dit erg leuk, omdat ik normaal niet zo snel op een luxe jacht in Saint-Tropez, of op een feestje op Ibiza, zal belanden. Hierdoor, in combinatie met de toch wel beeldende schrijfstijl, heb ik veel plezier beleeft aan deze omnibus.

Als ik één klein puntje van kritiek moet benoemen is het toch wel het feit dat personage Marissa, naar mijn inzicht, een vluggertje heeft met Timothy, die ze pas een paar minuten kent. Dit zal in het echte leven ook wel vaker gebeuren. Maar dit stukje had wat mij betreft iets anders verwerkt mogen zijn in het verhaal. Maar na het lezen van het verhaal kan ik wel zeggen dat het bij het verhaal past. Maar tijdens het lezen was het wel iets dat mij gewoon opviel.

Nogmaals, ik heb deze omnibus met erg veel plezier gelezen en Lianne Reijntjes is een auteur die ik zal gaan volgen. Want ik ben erg benieuwd naar nieuw werk van haar hand.

Ik lees Nederlands-Challenge

Dit is het vierde boek van dit jaar wat ik lees voor de ‘Ik lees Nederlands Challenge 2023’. Ik wil dit jaar minimaal 50 boeken gaan lezen die oorspronkelijk in de Nederlandse taal geschreven zijn. Wil je ook meedoen aan deze challenge? Lees er dan hier alles over.

Leesfragment

Nieuwsgierig geworden naar dit verhaal? Lees het inkijkexemplaar op Bol.com.

Gegevens van dit boek:
Titel: Liefde en liedjes
Auteur: Lianne Reijntjes
Uitgever: Loft Books
ISBN e-book: 9789047208495
Prijs e-book: € 5,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com, Boekenwereld en Libris.
Dit boek is ook te lezen en via Kobo Plus en Storytel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge