Laura McHugh – Onvindbaar


Van uitgeverij Cargo ontving ik het boek “Onvindbaar” geschreven door Laura McHugh om er een recensie over te schrijven. Hier wil ik uitgeverij Cargo hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Wanneer de tienjarige Arden op haar jonge tweelingzusjes past, ontsnappen ze even aan haar aandacht. Vervolgens ziet ze de meisjes in een glimp in een onbekende auto voorbijsnellen. Sindsdien is de tweeling spoorloos verdwenen.
Twintig jaar later heeft Arden haar leven nog maar nauwelijks op de rails, haar studie lijkt te mislukken en de vraag of haar zusjes nog leven houdt haar nog altijd bezig. Als haar vader overlijdt, erft ze het familiehuis dat sinds het drama leegstaat, en besluit ze terug te keren naar haar geboortedorp. Daar blijkt al snel dat haar herinneringen aan die verschrikkelijke middag niet kunnen kloppen, en ze gaat op zoek naar de man die korte tijd verdacht werd van de verdwijning. Arden is vastberaden om de waarheid te achterhalen, maar het stadje en het familiehuis geven hun geheimen niet zomaar prijs. 

Arden speelt met haar tweelingzusjes buiten als ze even aan de andere kant van het huis is en de tweeling uit het zicht is, blijkt de tweeling verdwenen. Arden ziet nog net een glimp van de meisjes in een onbekende goudkleurige auto. Sindsdien heeft ze niks meer van ze gehoord.
Twintig jaar later leeft Arden nog steeds met de vraag of haar zusjes nog leven. Haar studie lijkt te mislukken. Als haar vader is overleden blijkt dat ze het familiehuis van haar opa geërfd te hebben. Ze besluit naar het familiehuis terug te keren, dat sinds het drama al leegstaat. Hier komt ze er achter dat haar herinneringen niet kunnen kloppen en ze gaat op zoek naar de waarheid. Echter de waarheid en de geheimen rond dit familiedrama worden niet zomaar prijs gegeven.

Ik was erg nieuwsgierig naar dit boek. De cover sprak mij heel erg aan. Je ziet er 2 meisjes, beiden in een wit jurkje, in een korenveld staan. Op de achtergrond zie je een groot landhuis tegen de avondschemering. Bij het landhuis branden de lampen op de veranda. Bij de cover vroeg ik me al meteen af wat is er met deze 2 meisjes. Dus toen ik de korte inhoud ging lezen, was ik verkocht. Dit boek moest ik lezen.

Ik ging dus met veel enthousiasme het boek lezen. Het boek beschrijft erg uitgebreid alle herinneringen die Arden heeft, en dat haalt heel erg de vaart uit het verhaal. Ik had een spannend boek verwacht, echter ik heb me helaas echt door het boek heen moeten worstelen. Arden leefde niet voor me. Er werd vanalles bijgehaald, allerlei herinneringen van Arden aan haar verleden die niet echt iets bijdragen aan het verhaal. Daarbij vond ik de overige personages die voorbijkwamen niet echt goed uitgewerkt. Deze bleven oppervlakkig, waardoor ik met deze personages ook geen klik kreeg. Er werd erg ruim omschreven, maar de kern van het verhaal, de vermissing van de meisjes en de zoektocht hiernaar, bleef voor mijn gevoel onderbelicht.

Het idee van McHugh om een thriller te maken over 2 meisjes die vermist raken en hoe het geheugen vervolgens spelletjes kan spelen met het geheugen, door herinneringen te vervormen of vervagen, vind ik erg goed, alleen de uitwerking hiervan blijft erg mager. Ik had veel meer van dit boek verwacht.

Gegevens van dit boek:
Titel: Onvindbaar
Auteur: Laura McHugh
Uitgever: Uitgeverij Cargo
Aantal pagina’s paperback: 320
Aantal pagina’s E-book: 253
ISBN paperback: 9789023466086
ISBN E-book: 9789023467670
Prijs paperback: € 19,99
Prijs E-book: € 12,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge