Latoya Moirae – Indigo

Ik kreeg van uitgeverij LetterRijn de vraag of ik de Young Adult ‘Indigo’ geschreven door Latoya Moirae wilde recenseren. Nadat ik gelezen had waar het verhaal over ging, leek het boek me interessant om te recenseren. Ik wil uitgeverij LetterRijn dan ook hartelijk bedanken voor dit recensie-exemplaar.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek:
De jarenlange vriendschap tussen de 18-jarige Caro en haar twee beste vrienden, de broers Nick en Noah, verandert van karakter op het moment dat ook de hormonen een rol gaan spelen. Tijdens een vakantie in Portugal gaat dat een steeds grotere rol spelen en dat blijft niet zonder gevolgen.
Caro’s vader Wyn heeft zo zijn eigen problemen die aan de oppervlakte komen wanneer hem steeds vaker vervelende ongelukjes overkomen.
Als Caro de bloedmooie en mysterieuze Pia ontmoet, sluiten de twee vriendschap en wordt ze zich er meer en meer van bewust waar haar hart werkelijk ligt.
Ondertussen raakt ze verstrikt in een afschuwelijke wraakmissie, gericht op iemand die lang geleden een jong meisje gruwelijk heeft mishandeld en voor het leven verminkt.
Indigo is een Young Adult waarin liefde, spanning en wraak de boventoon voeren, waarbij het maar helemaal de vraag is of iedereen de vakantie ongeschonden doorkomt.

Cover

Op de cover zien we een berg met een ruïne ervoor. In eerste instantie had ik niet echt het gevoel dat deze cover bij de tekst op de achterflap paste. Maar na het lezen van het boek snap ik de cover en vind ik hem ook passen. Echter, de cover spreekt mij persoonlijk niet echt aan en zou ik dan ook niet snel opgepakt hebben in de winkel.

De auteur

Latoya is geboren en getogen in Sittard en is afgestudeerd aan de Vertaalacademie te Maastricht en ook al jaren werkzaam als vertaler.
Ze woont al een tijdje in Rijswijk. Naast schrijven heeft Latoya nog veel meer passies en hobby’s, waaronder: tekenen, schilderen, koken en bakken, zingen en gitaar spelen. Ze kijkt ook graag naar sport en doet zelf aan tennis, badminton, squash en fitness. Eerdere van haar verschenen boeken zijn de fantasy trilogie ‘Yougian’ en de roman ‘De slang in het paradijs’.

Het verhaal

Caro en haar twee beste vrienden, de broers Nick en Noah, hebben een jarenlange vriendschap en deze vriendschap verandert op het moment dat Caro hen na een jaar weer terug ziet. Tijdens een vakantie in Portugal gaan de hormonen een steeds grotere rol spelen en dat blijft niet zonder gevolgen.
Caro’s vader Wyn heeft zijn eigen problemen die steeds meer aan de oppervlakte komen. Hij heeft steeds vaker vervelende ongelukjes.
Als Caro de mooie en mysterieuze Pia ontmoet, worden ze al snel vrienden en komt Caro er steeds meer achter waar haar hart werkelijk ligt.
Caro raakt ondertussen verstrikt in een afschuwelijke wraakmissie, gericht op iemand die lang geleden een jong meisje gruwelijk mishandeld heeft.

Mijn mening

De proloog begint meteen goed. Hierdoor heb je meteen het gevoel dat je een spannend boek gaat lezen. Hierna zakt het helaas wat in. Je leert de hoofdpersonen Caro, Noah en Nick kennen. Ze zijn samen met hun ouders op vakantie in Portugal zoals ze ieder jaar doen. Hier heb ik een hele tijd het idee dat ik een roman aan het lezen ben. Caro heeft haar seksualiteit ontdekt en is hier nog mee aan het experimenteren. Als ze de mooie Pia leert kennen blijkt ze al snel gevoelens voor haar te hebben. En deelt ze ook al heel snel het bed met haar. Naar mijn gevoel wel heel snel als je nog niet duidelijk hebt voor wie je nu precies gevoelens hebt.
Daarnaast gebeuren er andere dingen waarbij Caro de verantwoordelijkheid neemt. Dit komt op mij heel ongeloofwaardig over. (ik kan niet uitwijden wat want dan vertel ik teveel over het verhaal, maar als je het boek gelezen hebt, zul je precies weten wat ik bedoel.) 
Dit boek durft wel taboedoorbrekende onderwerpen aan te snijden, zoals biseksualiteit, geesten en automutilatie.  Echter had ik soms wel het gevoel dat het allemaal een beetje teveel van het goede was. Er had van mij soms wat minder mogen gebeuren. Dat had het verhaal naar mijn gevoel wat geloofwaardiger gemaakt. 
Het boek leest wel heel makkelijk weg en de hoofdstukken zijn ook vrij kort, waardoor je regelmatig nog snel even een hoofdstuk extra gelezen hebt.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar het boek? Lees dan het inkijkexemplaar op bol.com.

Gegevens van dit boek:
Titel: Indigo
Auteur: Latoya Moirae
Uitgever: LetterRijn
Aantal pagina’s paperback: 300
Aantal pagina’s E-book: 211
ISBN paperback: 9789491875625
ISBN E-book: 9789491875632
Prijs paperback: € 17,50
Prijs E-book: € 5,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge