Kristie Raaijmakers – Precies de juiste snaar *Blogtour*

De voorgaande twee delen van de Rock & Flirt-serie las ik met veel plezier. Dus toen Kristie mij benaderde met de vraag of wij mee wilden doen aan de blogtour rondom Precies de juiste snaar, hoefde ik niet na te denken. Ik zei vol overtuiging “Ja” en enkele dagen voor de verschijningsdatum ontvingen wij het boek dan ook in onze digitale brievenbus. Hier willen we Kristie Raaijmakers en HarperFirst uiteraard hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op internet over het boek: Als bruiloftsfotograaf heeft de achtentwintigjarige Jill elke maand moeite om rond te komen. Bovendien is haar werkplezier tegenwoordig ver te zoeken. Het liefst zou ze haar droom najagen en als muziekfotograaf aan de slag gaan, maar die sprong durft ze niet te wagen. Haar beste vriend Ruud komt met een oplossing: Jill kan de vaste fotograaf worden voor zijn rockband Misty Figures en op die manier haar portfolio opbouwen. Enthousiast prijst Ruud haar aan bij zijn bandgenoten en zijn onvoorwaardelijke steun zorgt voor verwarrende gevoelens bij Jill.

Ruud en zij bewijzen namelijk al twintig jaar dat een vriendschap tussen een man en een vrouw gewoon kan bestaan. Dat maakt het voor Jill lastig om toe te geven dat haar gevoelens veranderd zijn. Wanneer ontkennen niet meer lukt en Ruud zich ook anders lijkt te gedragen, besluit ze te onderzoeken of de liefde misschien wederzijds is. Maar hoe kan het dat de man die haar soms beter begrijpt dan zijzelf, ineens blind lijkt te zijn voor haar emoties? En wat betekent dat voor haar baan en, misschien nog belangrijker, hun vriendschap?

De cover

De cover is in dezelfde stijl als de voorgaande delen en hierdoor valt hij uiteraard meteen op als je de voorgaande delen, net als mij, met zoveel plezier gelezen hebt. Deze keer heeft geel de overhand en weet je dat een gitarist een belangrijke rol speelt, aangezien er in de maan een gitarist staat. De covers uit deze serie vind ik erg goed bij de verhalen passen.

De auteur

Kristie Raaijmakers is een nieuw feelgoodtalent van Nederlandse bodem. Haar serie Rock & Flirt is perfect voor fans van Susan Muskee en Iris Visser.

Het verhaal

De achtentwintigjarige Jill werkt als bruiloftsfotograaf, maar ze vindt het werk niet meer erg leuk en ze heeft iedere maand moeite om de eindjes aan elkaar te knopen. Haar grote droom is om als muziekfotograaf aan de slag te gaan, maar deze sprong in het ongewisse durft ze niet te maken. Haar beste vriend Ruud heeft wellicht de oplossing. De rockband waar hij in speelt, Misty Figures, kan wel een goede fotograaf gebruiken. Jill kan deze taak op zich nemen en zo haar portfolio opbouwen als muziekfotograaf. Ruud doet een goed woordje bij zijn bandgenoten en door deze onvoorwaardelijke steun krijgt Jill opeens verwarrende gevoelens.

Ruud en Jill zijn al twintig jaar bevriend en ze bewijzen dat een vriendschap tussen een man en vrouw gewoon kan bestaan. Dat maakt het voor Jill ontzettend lastig om toe te geven dat haar gevoelens ten opzichte van Ruud veranderd zijn. Maar ontkennen dat ze deze gevoelens heeft kan ze ook niet. Dan gedraagt Ruud zich ook nog eens anders. Zou de liefde dan misschien toch wederzijds zijn? Ruud heeft haar altijd beter begrepen dan wie ook, soms zelfs beter dan dat zij zichzelf begreep, maar opeens lijkt hij haar emoties helemaal niet meer te begrijpen. Kan ze op deze manier wel de fotograaf van Misty Figures blijven en wat nog veel belangrijker is: hoe zit het met hun vriendschap?

Mijn mening

Ik was erg benieuwd naar dit derde deel van deze serie. De voorgaande twee delen, Compleet van de wijs & Helemaal van slag heb ik met veel plezier gelezen, dus ik kon niet wachten om aan deel drie te beginnen.

Het verhaal begint met een proloog. Deze proloog speelt zich een jaar eerder af en dat is een moment uit ‘Helemaal van slag’. Waarbij Misty Figures een onvergetelijke dag organiseert voor de zieke Tess. Jill maakt foto’s van deze dag, zodat er altijd een herinnering is. Dan komen Jill en haar beste vriend Ruud te spreken over het werk van Jill en dat ze veel liever muziekfotografie zou doen dan die ellendige bruiloften.

Hierna gaan we naar hoofdstuk 1 en is Jill haar mail aan het bekijken. Een klant is niet tevreden met haar trouwfoto’s. Je merkt dat Jill het plezier in fotograferen verloren is. Dit komt duidelijk door het onderwerp waar ze op gefocust heeft. Maar de overstap naar een andere tak van fotografie durft ze niet echt. Doordat we zelf in het verleden hobbymatig gefotografeerd hebben, had ik meteen een klik met Jill en kon ik me goed voorstellen dat ze op een bepaald moment wat anders zou willen fotograferen. Doordat haar ouders, en dan vooral haar vader, erg kritisch over haar onderneming is, is Jill erg onzeker en dit zorgt er voor dat ze ook erg twijfelt of ze de stap moet zetten of niet. Gelukkig kan ze wel altijd bij haar oma en haar beste vriend Ruud terecht. Echter dan bemerkt ze dat de gevoelens voor Ruud lijkt te hebben en lijkt het alsof Ruud haar opeens niet meer begrijpt.

Er komt een rollercoaster aan emoties los bij Jill en die weet Raaijmakers op een goede manier over te brengen. Onder het lezen merk ik dat ik echt meeleef met Jill en het gevoel heb dat ik naast Jill op de bank zit.

De personages zijn goed uitgewerkt en naast de belangrijkste hoofdpersonages zien we ook weer enkele personages terug die we in de voorgaande delen al tegen gekomen zijn. Ik vind het ook erg leuk dat ik deze dan alsnog een beetje kan blijven volgen. Ik heb het gevoel alsof ik het vriendengroepje steeds beter leer kennen. De oma van Jill heb ik echt in mijn hart gesloten en je merkte dat Jill hier echt bij thuiskwam.

De scenes tussen Ruud en Jill waren vol spanning en de rollercoaster aan gevoelens komen hier duidelijk naar boven en niet alleen bij Jill. Het is voor mij al van het begin af aan duidelijk dat Ruud ook gevoel voor Jill heeft, maar dit niet wil tonen. Dit afwijzende kwam op mij een beetje onnatuurlijk over en had denk ik iets anders uitgewerkt kunnen worden, echter, dit is zoiets kleins dat ik dit eerder muggenziften van mezelf noem. 😀 Na dit derde deel uit de Rock & Flirt-serie is het voor mij duidelijk. Raaijmakers weet emoties goed over te brengen en ondanks zwaardere onderwerpen als schuldgevoel, rouw en verlatingsangst houdt ze het verhaal toch luchtig. Laat dat vierde deel maar snel komen. Raaijmakers mag zich zelf tot de top van de Nederlandse feelgood gaan rekenen.

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit verhaal? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

Precies-de-juiste-snaar

Ik lees Nederlands challenge

Dit is het zesentwintigste boek van dit jaar wat ik lees voor de ‘Ik lees Nederlands Challenge 2023’. Ik wil dit jaar minimaal 50 boeken gaan lezen die oorspronkelijk in de Nederlandse taal geschreven zijn. Mijn overzicht van de gelezen boek vind je hier. Wil je ook meedoen aan deze challenge? Lees er dan hier alles over.

Blogtour

Bij dit verhaal doen we ook weer mee aan de blogtour. Er zullen naast onze recensie ook nog een aantal andere bloggers aandacht aan dit verhaal geven. Neem zeker ook eens een kijkje op hun website om hun mening te lezen over dit verhaal.

Gegevens van dit boek:
Titel: Precies de juiste snaar
Serie: Rock & Flirt
Auteur: Kristie Raaijmakers
Uitgever: HarperFirst
Aantal pagina’s e-book: 279
ISBN e-book: 9789402768657
Prijs e-book: € 7,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com, Boekenwereld en Libris.
Dit boek is ook te lezen via Kobo Plus en Storytel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge