Kristie Raaijmakers – Helemaal van slag *Blogtour*

Nadat ik eerder het eerste deel in de Rock & Flirt-serie met veel plezier gelezen had, hoefde ik niet lang te twijfelen. Dit tweede deel moest ik gewoon lezen. Dus toen Kristie ons vroeg voor de blogtour hoefde ik niet te twijfelen. Dit wilde ik heel erg graag. Niet veel later viel het recensie-exemplaar dan ook in onze digitale brievenbus. Hier willen we Kristie Raaijmakers en HarperCollins Holland uiteraard hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op het internet over dit boek: Danique is dertig, muziekdocent op een middelbare school en al vijftien jaar samen met haar jeugdliefde Glenn. Prima leventje, zou je zeggen. Maar wanneer Glenn haar na een romantisch etentje vertelt dat hij haar grootste wens niet in vervulling kan laten gaan, staat haar hele toekomst op losse schroeven.

Terwijl Danique zich afvraagt of ze haar relatie wil redden of haar eigen dromen na moet jagen, krijgt ze van twee leerlingen een bijzonder verzoek. Ze willen voor hun zieke klasgenootje Tess, die aan leukemie lijdt, een gastles organiseren met de Utrechtse band Misty Figures. Het dertienjarige meisje is hun grootste fan en haar vriendinnen vinden dat ze wel wat afleiding kan gebruiken. Toevallig kent Danique de mannen van Misty Figures nog van vroeger, toen ze met hen aan het conservatorium studeerde. Als drummer Johan na al die jaren weer voor haar neus staat, begrijpt ze niet dat hij haar nooit eerder is opgevallen…

De cover

De cover is in dezelfde stijl als ‘Compleet van de wijs‘ alleen nu in oranje kleuren. De cover zou mij direct opgevallen zijn in de online boekhandel. Op de voorgrond staat een stelletje in silhouet en in de maan staat een drummer, dit is natuurlijk heel toepasselijk, want deze speelt uiteraard een hoofdrol in dit tweede deel.

De auteur

Kristie Raaijmakers is een nieuw feelgoodtalent van Nederlandse bodem. Haar serie Rock & Flirt is perfect voor fans van Susan Muskee en Iris Visser.

Het verhaal

Muziekdocent Danique is dertig, en geeft les op een middelbare school. Ze is al vijftien jaar samen met haar jeugdliefde Glenn en haar leventje lijkt prima in orde. Na een romantisch etentje hebben ze het over de grootste wens van Danique, moeder worden en Glenn geeft aan dat hij deze wens niet in vervulling kan laten gaan. Op dat moment twijfelt Danique heel erg over haar relatie. Is deze wel zo goed als in eerste instantie lijkt?

Danique worstelt met de vraag wat ze moet… Moet ze haar eigen dromen najagen of toch voor haar relatie vechten. Haar leerling Tess is ontzettend ziek, ze heeft leukemie en haar twee beste vriendinnen willen haar verrassen. Ze willen een gastles organiseren met de Utrechtse band Misty Figures. Tess is hun grootste fan en ze verdient beslist wat afleiding. Deze vriendinnen kloppen bij Danique aan voor hulp. Nu wil het toeval dat ze de mannen van Misty Figures nog van vroeger kent. Ze hebben samen aan het conservatorium gestudeerd. Ze gaat op zoek naar hun telefoonnummer en komt zo weer in contact met drummer Johan. De klik tussen hen is er meteen en als Johan dan na al die jaren weer voor haar neus staat, wordt helder denken toch wel heel lastig…

Boektrailer

Mijn mening

Ik was al enthousiast over ‘Compleet van de wijs’, het eerste deel in de Flirt & Rock-serie, van de hand van Kristie Raaijmakers, maar Kristie lijkt qua schrijven een enorme groei doorgemaakt te hebben tussen deel 1 en deel 2, want het is ongelofelijk, maar ‘Helemaal van slag’ is nog veel beter dan het eerste deel. Lees je met mij mee waarom ik dit vind?

‘Helemaal van slag’ gaat over muziekdocente Danique die al vijftien jaar in dezelfde relatie zit en nadat haar droom in duigen valt, vraagt ze zich eigenlijk af of ze nog wel gelukkig is in haar relatie. Maar dan komt er nog een verhaallijn bij en deze heeft veel meer diepgang, het gaat over haar leerling,de dertienjarige Tess, die aan leukemie lijdt. Deze ziekte heeft natuurlijk veel invloed op haar leven en dit heeft Kristie met zoveel gevoel op weten te schrijven dat je geraakt wordt en regelmatig een brok in de keel moet wegslikken. Ze heeft het op zo’n manier geschreven dat het lijkt alsof je het zelf meemaakt, echter ondanks dit zware onderwerp, wordt het verhaal nergens te zwaar. Het onderwerp leukemie neemt een prominente plaats in, in het verhaal, echter wel op zo’n manier dat je een andere kijk op dingen kunt krijgen. Het personage Tess laat je nadenken over hoe je tegen bepaalde dingen aan kijkt en dat je echt moet genieten van het leven.

Misty Figures is de verbindende factor van dit vierluik en de verschillende bandleden leer je steeds wat beter kennen. Je merkt dat Kristie echt aandacht aan de personages besteedt heeft, zo let ze op kleine details, zoals ze zelf ook al in haar dankwoord schrijft, bijvoorbeeld waar heeft een drummer de eelt op de handen is zo’n detail waar echt over nagedacht is, maar ook bij de opnames in de studio, of bijvoorbeeld met de energie die Tess nog over heeft als ze uitbehandeld is, heeft ze echt de puntjes op de i gezet. Je merkt dat Kristie echt van de details is en dit zorgt er voor dat het boek tot in detail klopt en hierdoor wordt dit een verhaal dat je niet snel vergeet.

Helemaal van slag is het tweede deel van een vierluik en zou op zich losstaand gelezen kunnen worden, want de hoofdpersonages uit het eerste boek komen wel terug in dit verhaal, maar deze worden voldoende geïntroduceerd zodat je ze ook leert kennen als je het eerste deel niet hebt gelezen. Echter, deze serie is zo leuk, dat het zonde is als je niet de hele serie zou lezen.

Met dit tweede deel heeft Kristie voor zichzelf de lat meteen een stuk hoger gelegd en maakt ze me heel nieuwsgierig naar de volgende twee delen. Ik denk dat deze serie ook perfect zou zijn om als paperback uit te brengen, want deze serie is echt voor het grote publiek bestemd en ook mensen die niet digitaal lezen, moeten de mogelijkheid krijgen om dit boek te lezen.

Blogtour

Bij dit boek doen we ook weer mee aan de blogtour. Er zullen naast onze recensie ook nog een aantal andere bloggers aandacht aan dit boek geven. Neem zeker ook eens een kijkje op hun website om hun mening te lezen over dit boek.

Gegevens van dit boek:
Titel: Helemaal van slag
Serie: Rock & Flirt
Auteur: Kristie Raaijmakers
Uitgever: HarperFirst
Aantal pagina’s e-book: 331
ISBN e-book: 9789402766585
Prijs e-book: € 7,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com, Boekenwereld en Bruna.
Dit boek is ook te lezen via Kobo Plus en Storytel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge