Kristie Raaijmakers – Compleet van de wijs

We ontvingen van HarperCollins Holland een persmail over hun eerste HarperFirst uitgave. Dit was ‘Compleet van de wijs’, het eerste deel van de Rock & Flirt-serie, van Kristie Raaijmakers. Na de korte inhoud gelezen te hebben, was mijn nieuwsgierigheid gewekt en kon ik het niet laten om positief te reageren op de persmail. Hierop ontvingen wij al snel een recensie-exemplaar in onze digitale brievenbus. Uiteraard willen we HarperCollins Holland hier hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op internet over dit boek: Fleur fladdert door het leven: ze struint concerten en festivals af, zingt regelmatig op feesten en partijen en flirt er lustig op los. Niet voor niets staat ze bekend als ‘Fleur Flirt’. Haar dagelijkse leven is alleen wat saai: ze werkt al jaren voor dezelfde vreselijke bazin en haar relaties lijken een maximale houdbaarheidsdatum van een paar maanden te hebben. Kortom, Fleur Flirt is toe aan verandering.

Ze is dan ook dolblij als ze de kans krijgt om mee te doen aan Utrecht on Stage, hét evenement voor jong muzikaal talent. Het enige nadeel is dat ze een duet moet zingen met de mannen van de up-and-coming rockband Misty Figures. Vanaf het eerste moment dat hij haar op een feestje tegen het lijf loopt, lijkt de arrogante leadzanger Jeff een hekel te hebben aan Fleur. Gelukkig heeft ze wel een fijne klik met Johan, de charmante drummer. Maar hoe komt het toch dat Jeff zo anders lijkt als hij begint te zingen? En waarom raakt Fleur daar zo van in de war?

De cover

De cover valt meteen goed op. Het kleurgebruik is mooi en door het gebruik van de silhouetten over de eigenlijke afbeeldingen krijg je een mooie diepgang in de cover. De cover valt goed op in de digitale winkel.

De auteur

Kristie Raaijmakers is een nieuw feelgoodtalent van Nederlandse bodem. Haar serie Rock & Flirt is perfect voor fans van Susan Muskee en Iris Visser.

Het verhaal

Fleur neemt het leven niet zo heel serieus. Ze zingt regelmatig in coverbands op feesten en partijen en neemt het ook met de liefde niet zo serieus, want ze flirt er lustig op los. Ze heeft niet voor niks de bijnaam ‘Fleur Flirt’. Alleen over haar dagelijkse leven is ze niet zo tevreden. Ze werkt al jaren voor hetzelfde bedrijf met een bazin die zich overal mee bemoeit en waarin ze haar creativiteit niet kwijt kan. Haar relaties duren maximaal een paar maanden, maar meestal houdt ze het bij een one night stand.

Als ze de kans krijgt om deel te nemen aan Utrecht on Stage is ze dan ook dolblij. Dit is hét evenement voor jong muzikaal talent. Alleen wordt ze uitgekozen om een duet te zingen met de mannen van de rockband Misty Figures, die net een landelijke hit gescoord hebben. De zanger Jeff lijkt een gruwelijke hekel aan Fleur te hebben vanaf het moment dat hij haar op een feestje tegen het lijf liep. Gelukkig heeft ze wel een geweldige klik met drummer Johan. Maar als Jeff begint te zingen lijkt hij een heel ander persoon. En waardoor raakt Fleur zo van hem in de war?

Boektrailer

Mijn mening

Het is altijd leuk om nieuw talent te ontdekken, dus toen wij een persmail ontvingen van HarperCollins over hun nieuwe fonds HarperFirst en hun nieuwe auteur Kristie Raaijmakers werden wij nieuwsgierig. Nadat we de korte inhoud gelezen hadden, wist ik, dit boek moest ik lezen! En ik kan je zeggen, ik ben enthousiast. Wat een geweldig leuk boek heeft Kristie geschreven. Ik ben fan!

Het boek gaat naast de liefde natuurlijk over muziek en dat kan ik wel waarderen. Er staan hedendaagse titels in het verhaal en wat extra leuk is, Kristie heeft een heuse Spotify-lijst gemaakt die aansluit bij dit boek. Ik vind deze extra’s altijd leuk! Dit laat zien dat de auteur echt aandacht heeft voor zijn/haar boek.

‘Compleet van de wijs’ is het eerste deel van een serie en tevens het debuut van Kristie, maar als je me gezegd had dat ze al meer boeken geschreven had, had ik dit ook geloofd. Ze weet haar personages echt geloofwaardig neer te zetten en ik had het gevoel alsof ze tijdens het lezen tot leven kwamen. Dit is voor mij altijd een teken dat ze goed uitgewerkt zijn. Fleur vind ik in eerste instantie niet zo sympathiek, maar dat verandert gedurende het verhaal. Je merkt dat ze gaandeweg verandert en de ietwat sarcastische Fleur wordt een leuke vlotte meid met humor. Ook van Jeff krijg ik in eerste instantie niet echt hoogte, maar dat is natuurlijk ook de bedoeling. Ook hij laat later in het verhaal zijn echte ik zien. Al vrij vroeg in het verhaal wordt duidelijk wie uiteindelijk een stelletje zal worden, maar Kristie laat toch nog genoeg verrassingen voorbij komen, waardoor je soms heel even gaat twijfelen of het verhaal toch anders gaat lopen als je denkt.

Ook brengt ze enkele dieper liggende emoties aan bod, zoals onzekerheid, dromen durven najagen, maar ook wat een bepaalde ervaring uit jongere jaren langdurige gevolgen kunnen hebben. Dit geeft het verhaal meer body en hier houd ik van.

Zoals jullie merken ik ben enthousiast. En zoals gezegd, dit is het eerste deel van een serie, en ik weet één ding zeker als einde van het jaar het tweede deel ‘Helemaal van slag’ verschijnt, ga ik deze zeker weer oppakken.

Ondanks dat ‘Rock en Flirt’-serie als E-only verschijnt, weet ik zeker dat dit niet het laatste is wat van haar hand verschenen is. En na deze serie zal het beslist niet lang duren voor we van haar een papieren boek kunnen verwachten. Als je van de stijl van Susan Muskee of Lisette Jonkman houdt, dan weet ik zeker dat je dit boek ook kunt waarderen. Ik kan alleen maar zeggen, ga dit boek lezen!

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit verhaal? Lees dan onderstaand leesfragment.

Compleet-van-de-wijs

Gegevens van dit boek:
Titel: Compleet van de wijs
Serie: Rock & Flirt
Auteur: Kristie Raaijmakers
Uitgever: HarperFirst
Aantal pagina’s e-book: 262
ISBN e-book: 9789402766578
Prijs e-book: € 3,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com en Bruna.
Dit boek is ook te lezen via Kobo Plus en Storytel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge