Kobo Libra 2 eReader

We werden vlak voor kerstmis verrast door Kobo en Oona Agency. Er werd een mooie grote doos afgeleverd en toen we deze open maakten bleek er de Kobo Libra 2 in te zetten. Hier willen we Kobo en Oona agency natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Wat zegt Kobo zelf over de Kobo Libra 2 eReader?

De volgende generatie Kobo Libra 2 past perfect bij jouw leesstijl. Met meer opslagruimte, een sneller E Ink-scherm en draadloze Bluetooth® technologie zodat je kunt genieten van Kobo-luisterboeken*, is de Kobo Libra 2 de perfecte metgezel voor jouw veelzijdige Reading Life. De Kobo Libra 2 zit boordevol functies en karakter, heeft 32 GB opslagruimte voor al je eBooks en vrijwel onbegrensde mogelijkheden. Met het ergonomische design heb je jouw Reading Life altijd makkelijk bij de hand. Waar je ook mee bezig bent, je kunt altijd blijven lezen dankzij knoppen voor pagina’s omslaan zodat je tijdens het lezen gewoon een kop koffie kunt drinken, in die heerlijke pastasaus kunt roeren of je baby eten kunt geven. Pas je Kobo Libra 2 helemaal aan jouw wensen aan met keuze uit een zwart of wit model en schitterende SleepCover-kleuren. We hebben de Kobo Libra 2 gemaakt met jouw passie voor lezen, en jouw leven in gedachten. Jouw eReader, jouw verhaal.

Wat vinden wij van de Kobo Libra 2 eReader?

We waren al bekend met Kobo. We hadden zelf al de Kobo Clara HD en hebben een tijdje terug de Kobo Sage eReader uit mogen testen. Over beide eReaders zijn we al enthousiast, dus we waren benieuwd of we dit over de Libra 2 eReader ook zouden zijn. En ik kan nu al volmondig zeggen dat we zeer zeker tevreden zijn over de Kobo Libra 2.

De Kobo Libra 2 eReader heeft een 7 inch scherm, dit vind ik persoonlijk een erg fijne grootte. Hij heeft twee knoppen aan de zijkant van het beeldscherm. Hiermee kun je de reader bedienen, maar het apparaat werkt ook door middel van touchscreen. Dit vind ik erg fijn, want ik wissel dit regelmatig af, net hoe ik de reader vast heb. Wat ik daarnaast ook fijn vind, is dat je het scherm kunt laten meedraaien. Hiermee bedoel ik, dat als je je reader nu met de knoppen aan de linker- of rechterkant vasthoudt, de tekst altijd leesbaar is. Dit is vooral makkelijk, omdat de reader voor zowel links- als rechtshandigen goed te gebruiken is. Ook als je de knoppen liever aan de onder of bovenkant hebt, is dat bij deze reader geen enkel probleem.

Doordat dit scherm weer kleiner is dan het scherm van de Kobo Sage eReader, vind ik deze minder geschikt voor PDF bestanden te lezen. Als je veel PDF bestanden leest, zou ik toch eerder overwegen om voor de Kobo Sage eReader te gaan, omdat PDF bestanden daar net wat prettiger op lezen als op de Libra 2, al is dit op de Libra 2 zeer zeker ook mogelijk.

Luisterboeken

Op de Kobo Libra 2 kun je, net als op de Kobo Sage eReader ook luisterboeken afspelen. Dit is echt een pluspunt vind ik. We luisteren zelf vaak het boek tijdens het lezen. We lezen dan vaak het fysieke boek en luisteren, met Kobo Plus, naar het luisterboek. Dat is echt ideaal dat het luisteren via de ereader kan, want nu was vaak de telefoon hierdoor leeg, en als je dan nog iets anders wilde doen, moest je een oplader of powerbank aan je telefoon aansluiten. Dit is nu verleden tijd. Op de ereader kun je net als in de app op je telefoon de snelheid van de voorlezer aanpassen en door te synchroniseren met Kobo kun je ook bijvoorbeeld thuis via de ereader luisteren en onderweg toch de Kobo app op je telefoon gebruiken om te luisteren. Deze is net als bij de e-books te synchroniseren.

Wat ik hierin wel jammer vind, is dat je niet tegelijkertijd kunt lezen en luisteren of onderling kunt wisselen. Dus bijvoorbeeld nu lezen op je e-reader, en dat als je bijvoorbeeld in de auto stapt verder kunt luisteren in het luisterboek, dat hij dan automatisch verder gaat waar je met het lezen gestopt bent. Ik snap dat dit wellicht lastig is, want waar op de pagina ben je gebleven, maar dat hij bijvoorbeeld aan het begin van het hoofdstuk begint met afspelen. Nu kun je dat natuurlijk wel opzoeken, maar dit is dan toch weer een extra handeling.

Het koppelen van je bluetooth koptelefoon is trouwens een fluitje van een cent. Deze is erg snel gevonden en hier in huis wordt de reader door ons allebei gebruikt en we hebben alle twee een andere bluetooth koptelefoon, maar dit maakt voor het koppelen niet uit. Want hij wisselt heel gemakkelijk tussen de verschillende bluetooth koptelefoons.

Waterdicht

De Kobo Libra 2 is waterdicht (maximaal 60 minuten op 2 meter diepte). Dit zal vooral voor diegene die een bad hebben, of die graag aan het zwembad lezen op vakantie ideaal zijn. Want hoe vaak hoor je niet dat iemand een paperback mee het bad in genomen heeft en dan net even het boek in het water gedipt heeft. Met als gevolg dat je paperback, voor mijn gevoel, onbruikbaar is. Als dit je bij de Kobo Libra 2 gebeurd is er geen man overboord. Even afdrogen en verder lezen. Net als wanneer iemand lollig wil zijn aan het zwembad en jou, inclusief je boek nat maakt als diegene uit het zwembad komt. Dat is met de Kobo Libra 2 ook geen probleem meer.

Opslag

De Kobo Libra 2 heeft 32 GB geheugen en dat is echt meer dan genoeg ruimte. Dit zou omgerekend ongeveer 150 luisterboeken of 24.000 boeken zijn en zoveel boeken heb ik echt nooit op de e-reader staan, want dan vind ik het zelf gewoon te lastig om het boek wat ik wil lezen te vinden. Dus ik heb meestal een tiental boeken op mijn reader staan en dan zet ik weer nieuwe boeken of luisterboeken op mijn e-reader. Dit werkt voor mij het prettigst en dan blijft ook de e-reader het fijnst werken.

Accu

De kobo heeft een erg goede accu en hierdoor kun je echt meerdere boeken achter elkaar lezen of luisteren. Bovenin je scherm kun je zien hoe vol je accu nog is. Dit icoontje geeft ook redelijk waarheidsgetrouw aan hoeveel accu je nog over hebt. Hierdoor kun je zelf goed inschatten wanneer je je e-reader moet opladen, waardoor je niet snel voor de verrassing komt te staan dat je e-reader plotseling leeg is.

Verlichting

De Kobo Libra 2 heeft ook weer het bekende ComfortLight Pro waar Kobo om bekend staat. Hiermee kun je het schadelijke blauwe licht eruit filteren, waardoor het licht van je e-reader je slaap niet beïnvloed. Dit ComfortLight Pro zorgt er ook voor dat je ogen minder snel vermoeid raken en je dus het lezen op de reader langer vol kunt houden.

Kobo Libra 2

Ik kan alleen maar zeggen dat ik erg tevreden ben over de Kobo Libra 2. De mogelijkheden die je hebt met deze Kobo Libra 2 zijn meer dan voldoende voor de normale gebruiker. De duur van de accu is meer dan voldoende en ook het luisteren naar een luisterboek gaat erg goed. Je hoeft geen techneut te zijn om je bluetooth koptelefoon te koppelen aan je Kobo Libra 2. De Kobo Libra 2 wordt hier vrijwel dagelijks met veel plezier gebruikt.

Mocht je zelf interesse hebben in de Kobo Libra 2 eReader? Deze is o.a. verkrijgbaar bij Kobo en Bol.com.

4 thoughts on “Kobo Libra 2 eReader

 1. Ik heb sinds vorige week een Kobo Libra 2.
  Ik merk dat mijn batterij met 1 uur lezen 7-8 % daalt. Volgens de Kobo helpdesk is dit normaal.
  Dat zou betekenen dat ik ongeveer 10dagen , 1uur per dag kan lezen voordat hij leeg is.
  Ze adverteren met wekenlange accuduur.
  Kun je me aangeven hoe snel jullie batterij leeg loopt?

  1. Hoi Herma,

   Dat is verschillend. Het is ook afhankelijk wat aanstaat. Als WiFi aanstaat en het licht aan is op de achtergrond, gaat de batterij natuurlijk sneller leeg. Wij laden hem op als hij bijna leeg is, we letten er eigenlijk niet echt op hoe lang en hoe vaak dit is.

 2. Geweldig apparaat met goede opties. Maar loopt erg vaak vast in het slaapscherm. Dit schijnt vaak voor te komen. Op dit moment is die van mij zo vastgelopen dat niets meer werkt, ik kan zelfs geen harde reset uitvoeren. Wat heb je dan aan al die leuke features. Ik heb er liever een die werkt…

  1. Hier totaal geen last van. Ik weet niet of jij weg veel boeken op je reader hebt staan, want dat hebben wij eigenlijk nooit. We merken toch dat iedere e-reader toch beter werkt als je hem niet bomvol zet met boeken. Maar als hij niks meer doet zou ik contact opnemen met het bedrijf waar je hem gekocht hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge