Kim Faber & Janni Pedersen – Hoogzomer + Winactie

Nadat ik eerder ‘Winterland’ gelezen had van deze auteurs wist ik dat ik zeer zeker een vervolg van dit duo zou willen lezen. Dus toen we het persbericht ontvingen van ‘Hoogzomer’, hoefde ik me niet lang te bedenken. Ik heb meteen terug gemaild en niet veel later viel het boek dan ook op onze deurmat. Hier willen we HarperCollins Holland hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Inspecteur Martin Juncker is verbitterd over zijn degradatie naar een klein politiebureau in het saaie provinciestadje Sandsted. Maar heel lang heeft hij niet om daarbij stil te staan, aangezien er een advocaat vermoord wordt in het stadspark en hij het onderzoek moet leiden.

In Kopenhagen onderzoekt journaliste Charlotte Junckersen een anonieme tip: de terroristische aanslag die een paar maanden eerder plaatsvond, had wellicht voorkomen kunnen worden. Haar man, Martin Juncker, weigert zich erover uit te laten uit angst dat hun levens in gevaar komen. Rechercheur Signe Kristiansen, Junckers voormalige partner, is wel bereid om de zaak verder te onderzoeken, maar heeft haar handen vol aan enkele privézaken. Als er echter een onthoofd lichaam wordt aangetroffen en er een verband lijkt te zijn met de aanslag, bijt Signe zich alsnog vast in het onderzoek. Het was al warm in Kopenhagen, maar de zomer wordt nog broeieriger…

De cover

Op de cover is een donkere weg te zien waar een eenzame auto op rijdt. Er boven staat groot de titel ‘Hoogzomer’ en een grote wesp die op de titel steunt. Ik snap de keuze van de wesp wel, maar deze speelt zo’n kleine rol in het boek dat ik deze niet geheel vind passen bij het boek. Al vind ik de cover wel echt gaaf en zou ik deze zeker opgepakt hebben in de boekhandel.

De auteurs

Het journalistenkoppel Kim Faber en Janni Pedersen debuteerde met ‘Winterland’. Voor ‘Winterland’ wonnen ze de prijs voor Beste Debuut van het Jaar in hun thuisland; meer dan 105.000 exemplaren werden al verkocht. ‘Hoogzomer’ is hun tweede thriller, opnieuw met seriepersonages Martin Juncker en Signe Kristiansen in de hoofdrol.

Kim Faber (1955) is architect en journalist voor de Deense krant Politiken. Hij heeft eerder non-fictieboeken geschreven, onder meer over de oorlog in Kosovo en over leven met hiv/aids.

Janni Pedersen (1968) is presentator en misdaadjournalist op de Deense televisie. Ze werd in 2018 bekroond met de prijs voor nieuwslezer van het jaar.

Het verhaal

Juncker is nog steeds gestationeerd in het kleine plaatsje Sansted. Hij is verbitterd omdat hij gedegradeerd is en dat zijn huwelijk met Charlotte zo goed als voorbij is. Echter veel tijd om hier bij stil te staan krijgt hij niet, want er is een advocaat in het stadspark gevonden. Hij is vermoord en hij moet op onderzoek uit.

Charlotte krijgt in Kopenhagen een anonieme tip dat de terroristische aanslagen die een paar maanden eerder plaatsgevonden hebben, voorkomen hadden kunnen worden. Als Charlotte verhaal gaat halen bij haar man Martin Juncker weigert hij zich hierover uit te laten. Hij vreest voor hun levens. Echter Rechercheur Signe Kristiansen, de voormalige partner van Juncker, kan niet langer zwijgen over deze zaak en besluit Charlotte te helpen. Echter ze heeft ook nog enkele privézaken die ze moet afhandelen. Maar als er een lichaam zonder hoofd gevonden wordt en er een link is met de aanslagen, bijt Signe zich vast in dit onderzoek. Het wordt nog broeieriger in Kopenhagen, dan het al was deze zomer…

Mijn mening

Hoogzomer gaat verder in de periode na Winterland. ‘Hoogzomer’ is op zich wel losstaand te lezen, maar naar mijn gevoel mis je dan toch belangrijke details dus ik zou aanraden om toch echt eerst ‘Winterland’ te lezen. Er wordt terug gekeken op de aanslag die in ‘Winterland’ een rol speelt. Hierdoor zat ik ook meteen in het verhaal, en heeft het boek me vanaf de eerste pagina te pakken. Het verhaal wordt verteld vanuit de drie hoofdpersonages, Juncker, Signe en Charlotte.

Wat ik altijd fijn vind, is als er in een politiethriller meerdere zaken door elkaar lopen, dat is hier ook het geval. Aan de ene kant heb je de moord op de advocaat in Sansted, maar ook de anonieme tip die Charlotte nagaat met alle gevolgen van dien. Hierdoor krijg je een afwisselend verhaal, waarbij de vaart goed in het verhaal blijft zitten.

De moordzaak op de advocaat is eigenlijk van ondergeschikt belang en wordt pas echt aan het einde spannend, waarbij hij een wending krijgt die ik absoluut niet aan zag komen. Hierdoor werd ik weer even op het puntje van mijn stoel gedwongen en ontstond bij mij de vraag is een dader altijd dader?

Ik kan niet wachten tot er een vervolg komt met de eigenwijze Juncker in de hoofdrol. Ik heb de schrijfstijl van Faber en Pedersen nu echt in mijn hart gesloten en kijk echt uit naar een nieuw boek van hun hand.

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

Hoogzomer

Gegevens van dit boek:
Titel: Hoogzomer
Auteur: Kim Faber & Janni Pedersen
Serie: Martin Juncker & Signe Kristiansen
Uitgever: HarperCollins Holland
Vertaald door: Corry van Bree
Aantal pagina’s paperback: 416
Aantal pagina’s e-book: 379
Verteller luisterboek: Ronald Top
Duur luisterboek: 12:47:33
ISBN paperback: 9789402707243
ISBN e-book: 9789402761399
ISBN luisterboek: 9789402761870
Prijs paperback: € 21,99
Prijs e-book: € 13,99
Prijs Luisterboek: € 14,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com, Bruna en Bazarow.

Wij mogen één fysiek exemplaar van ‘Hoogzomer’, geschreven door Kim Faber & Janni Pedersen, verloten. Hier willen wij HarperCollins Holland natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Wat moet je hier voor doen?

  • Stuur een mailtje naar Winacties@koukleum.nl o.v.v. ‘Hoogzomer’ en vermeld in het mailtje je volledige voor- en achternaam, je adresgegevens en of je extra stappen (Zie hieronder) gedaan hebt om extra kans te maken.

Wil je extra kans maken?

  • Like Koukleum.nl op Facebook en like en/of deel onze recensie + winactie op Facebook.
  • Volg Koukleum.nl via mail, deze mogelijkheid vind je rechts bovenin hier, op de website. (let op dat je de mail die je ontvangt bevestigt).
  • Volg Koukleum.nl op Bloglovin en save het bericht over deze recensie + winactie.
  • Volg Koukleum.nl op Twitter en like en retweet het bericht over deze recensie + winactie.
  • Volg Koukleum.nl op Instagram, like de foto over deze recensie + winactie en plaats deze foto 24 uur in je story en tag ons in het bericht.
  • Volg Koukleum.nl op LinkedIn. Geef het bericht over deze recensie + winactie een duimpje en deel het bericht.

Deze winactie loopt tot en met 3 september 2021. De maandag hierop volgend zullen we de winnaar bekend maken.

Succes

One thought on “Kim Faber & Janni Pedersen – Hoogzomer + Winactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge