Kiki van Dijk – Parijs

In de catalogus van Xander uitgevers zagen wij het nieuwe boek van Kiki van Dijk staan en eigenlijk weten we al, voordat we gelezen hebben waar het boek over gaat, dat we dit boek willen lezen. En dat was nu ook het geval. De cover sprak al meteen aan en nadat we dan toch de korte inhoud gelezen hadden waren we helemaal overtuigd. Dit was weer een boek wat we wilden lezen. Nadat we een mailtje naar de uitgever gestuurd hadden kregen we al snel een antwoord terug en het boek viel dan ook rond de verschijningsdatum op de deurmat. Hier willen wij Xander uitgevers hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Mika werkt als sportjournalist in Rotterdam en besluit op kerstavond naar Parijs te vertrekken. Ze maakt zich zorgen om haar tweelingzus Abby, die daar sinds een jaar woont, maar die ze al een paar dagen niet kan bereiken. In de besneeuwde lichtstad lijkt Abby van de aardbodem verdwenen.

Mika begint een wanhopige zoektocht en ontdekt een aantal onbekende kanten van haar zus, die een heel ander, gevaarlijker leven leidde dan Mika ooit had kunnen vermoeden. Als ze daarna een gruwelijke ontdekking doet, weet ze niet meer wie er uit het nieuwe leven van haar zus nog te vertrouwen is. En of ze zelf nog wel veilig is…

De cover

Op de cover staat een jonge vrouw bij de Eiffeltoren. Er dwarrelt sneeuw door de lucht. De cover maakt mij meteen nieuwsgierig, maar dat komt ook door de auteursnaam die op de cover staat.

De auteur

Kiki van Dijk (1968) is geboren in Utrecht en heeft na haar Leidse studie Internationale Betrekkingen op verschillende plekken in de wereld gewoond. Ze schrijft thrillers die zich op bekende zomer- en winterbestemmingen afspelen, waaronder Ibiza de erfenis, Bali, Winterberg, Gstaad en Vlieland.

Het verhaal

Mika woont en werkt in Rotterdam. Ze werkt als sportjournalist. Op kerstavond besluit ze naar Parijs te vertrekken, ze maakt zich enorme zorgen om haar tweelingzus Abby. Normaal gesproken hebben ze dagelijks telefonisch contact sinds Abby, een jaar geleden naar Parijs is verhuisd. Nu krijgt ze al een paar dagen geen contact met haar. Abby lijkt wel van de aardbodem verdwenen.

Als Mika in Parijs aankomt begint ze meteen een wanhopige zoektocht in de hoop haar zus snel te vinden. Ze ontdekt echter al snel enkele kanten van haar zus, die ze niet kent. Haar zus Abby blijkt een veel gevaarlijker en ander leven te leiden dan Mika vermoedde. Dan doet Mika een gruwelijke ontdekking en weet ze niet meer wie ze kan vertrouwen uit het nieuwe, onbekende leven van haar zus. Dan rijst ook nog de vraag of ze zelf nog wel veilig is….

Mijn mening

Ik kijk altijd uit naar de boeken van Kiki van Dijk. Haar boeken worden hier in huis altijd graag gelezen. Dus toen we zagen dat er weer een nieuw boek van haar hand verscheen, werden we enthousiast. Helaas moest Parijs even wachten, want er lagen nog enkele recensie-boeken te wachten. Afgelopen week was ‘Parijs’ eindelijk aan de beurt.

‘Parijs’ begint met Pien en Mika die bij een voetbalwedstrijd zijn om verslag hiervan te doen. Mika is de tweelingzus van Abby en heeft al een aantal dagen geen contact met haar kunnen krijgen. Ze is ongerust en heeft het gevoel dat er iets gebeurd is.

Als Mika besluit naar Parijs te gaan komt het verhaal echt goed op gang. Wel valt meteen op dat Mika meteen erg wantrouwend is en dingen meteen vreemd vind. Ik weet niet of ik meteen van het ergste uit zou gaan.
Het tempo in ‘Parijs’ ligt hoog, maar dat zijn we van Kiki van Dijk gewend. Er gebeurt behoorlijk wat en regelmatig denk ik dat ik door heb wie de dader zou kunnen zij, maar word ik toch weer op het verkeerde been gezet. Je voelt onder het lezen steeds een bepaalde spanning, maar er speelt ook nog iets anders, iets uit het verleden, waar Mika zich schuldig over voelt, maar tot bijna op het einde blijft onduidelijk wat dit nu is. Dit onbekende gegeven, in combinatie met de onderhuidse spanning zorgt er voor dat je continue verder wilt lezen, want wat is daar in het verleden gebeurd en waardoor dit nu nog zo’n belangrijke rol speelt.

Van Dijk legt in dit boek ook de nadruk op het gevoel van een tweeling en dat vind ik erg leuk gekozen. Het is blijkbaar echt zo dat tweelingen zo’n sterke band hebben dat ze zich incompleet voelen zonder de ander en dit gevoel heeft Van Dijk perfect weten te omschrijven.

Ook vond ik het gegeven dat Abby toch een heel ander leven leidde als Mika dacht een goed gegeven, maar ondanks dat ze hier ontstelt over was, stapt ze er naar mijn gevoel vervolgens toch makkelijk overheen. Dat vond ik enigszins vreemd en hierbij vroeg ik me tijdens het lezen wel af, waarom ze hier alsnog zo makkelijk overheen stapte.

Met ‘Parijs’ heeft Kiki van Dijk weer een echte vakantiethriller neer weten te zetten die ik heerlijk onder een dekentje op de bank las, terwijl ik de winterse taferelen van Parijs echt levendig voor me zag.

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

Parijs

Gegevens van dit boek:
Titel: Parijs
Auteur: Kiki van Dijk
Uitgever: Xander uitgevers
Aantal pagina’s paperback: 288
Aantal pagina’s e-book: 190
Verteller luisterboek: Jantine van den Bosch
Duur luisterboek: 06:41:49
ISBN paperback: 9789401615990
ISBN e-book: 9789401616072
ISBN luisterboek: 9789401616539
Prijs paperback: € 15,99
Prijs e-book: € 7,99
Prijs Luisterboek: € 9,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com, Bruna en Bazarow.
Dit boek is ook te beluisteren via Kobo Plus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge