Kiki van Dijk – Ibiza De erfenis

Van Xander uitgevers ontving ik een bericht of ik mee wilde doen aan de blogtour van het boek Ibiza de erfenis geschreven door Kiki van Dijk. Mij leek dit wel een goed boek dus was hier wel voor in. Dus korte tijd later ontving ik het boek. Hier wil ik Xander uitgevers hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Dorien is een wereldberoemde fotograaf. Samen met haar puberzoon Mick leidt ze een fijn leven. Dan wil Mick vakantie gaan vieren op Ibiza. Dorien vindt de trip een slecht idee, maar na tussenkomst van haar ex-man David laat ze hem toch gaan. Als Mick direct na aankomst op het zonnige eiland spoorloos verdwijnt, weet Dorien dat het foute boel is.

Halsoverkop vliegt ze naar het eiland waar zij als kind opgroeide en op haar tiende plotseling verliet. Al snel raakt Dorien verstrikt in een gevaarlijk spel waarin ze niemand kan vertrouwen en grote risico’s loopt. Zal ze op tijd doorzien wat er op het eiland allemaal speelt?

Kiki van Dijk heeft eerder het boek Ibiza geschreven en ik was zelf benieuwd of ik het boek Ibiza de erfenis kon lezen ondanks dat ik Ibiza nog niet gelezen had, en ik merkte al vrij snel dat dit geen probleem zou worden. Naar mijn idee zijn het losstaande verhalen. Dit is het eerste boek wat ik van Kiki van Dijk lees, maar 1 ding kan ik al gelijk zeggen, “Het boek Ibiza is opeens heel erg gestegen op mijn nog te lezen lijst, haar schrijfstijl bevalt goed.

Het verhaal Ibiza de erfenis begint meteen spannend met een proloog waarmee je meteen het verhaal ingezogen wordt. Er zit iemand op een open rotsplateau waarbij hij overmeesterd wordt en het niet overleefd. Hierna gaan we een stukje terug in de tijd en leren we de hoofdpersoon Dorien kennen. Dorien is fotografe en voor haar werk ook veel op locaties bezig. Als haar zoon naar Ibiza op vakantie wilt, ziet ze dit in eerste instantie niet zitten, omdat ze zelf geen goede herinneringen aan dit eiland heeft. Haar ex-man David haalt haar echter over en dan gaat haar zoon Mick alsnog naar Ibiza. Dit zorgt er voor dat Dorien alsnog naar Ibiza gaat al had ze zichzelf gezworen nooit meer een voet aan land te zetten daar. Als ze eenmaal daar is gebeuren er allerlei vreemde dingen. Wie is er te vertrouwen en wie niet?

Het verhaal houd je steeds in de greep en zorgt er voor dat je steeds verder wilt lezen. Ondanks dat Dorien erg negatief was over Ibiza begint ze toch van het eiland te houden en wilt ze de vreemde dingen die er gebeuren oplossen. Ik bleef ook lang in het ongewisse wie er nu wel en niet te vertrouwen was. En had zelf een andere verdachte op het oog, dit was goed in elkaar gezet en heeft Kiki erg goed over nagedacht. Door de niet zo voor de handliggende keuzes te maken heeft ze een boek geschreven waarbij je van het begin tot het einde geboeid aan het lezen bent.

Gegevens van dit boek:
Titel: Ibiza de erfenis
Auteur: Kiki van Dijk
Uitgever: Xander uitgevers
Aantal pagina’s paperback:
ISBN Paperback: 9789401606639
Prijs: € 15,00

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

One thought on “Kiki van Dijk – Ibiza De erfenis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge