Kiki van Dijk – Bali


Nadat ik van Kiki van Dijk het boek “Ibiza De erfenis” en het korte verhaal “Lech” gelezen had, was ik erg enthousiast over haar schrijfstijl, dus toen ik hoorde dat er bij Xander uitgevers een nieuw boek van Kiki van Dijk zou verschijnen, wist ik het meteen, dit boek wil ik lezen. Nog voor dat ik wist waar het boek over ging, was ik al enthousiast, maar nadat ik gelezen had waar het boek over ging wist ik het zeker… Dit was weer een verhaal wat ik wilde lezen. Dus toen ik van Xander uitgevers hoorde dat ik een recensie exemplaar opgestuurd kreeg, was ik superblij. Ik wil Xander uitgevers dan ook hartelijk bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Cita’s dochter Evi verblijft al een tijdje op het paradijselijke Bali. Wanneer blijkt dat Evi 48 uur wordt vermist, neemt Cita’s leven een drastische wending. Door drankproblemen en betrokkenheid bij een noodlottig auto-ongeluk mag haar man het land niet verlaten, dus neemt Cita in haar eentje halsoverkop het vliegtuig. Terug naar het eiland waar ze als jong meisje veel tijd doorbracht.
Eenmaal op Bali wordt het pijnlijk duidelijk dat Cita de band met Evi door de jaren heen behoorlijk heeft verwaarloosd. Haar dochter blijkt er op het idyllische eiland een voor haar totaal onbekend leven op na te houden. Een leven dat niet zonder gevaren is.
Cita belandt in een zenuwslopende reis door het Bali dat voor toeristen verborgen blijft, terwijl haar man thuis vecht tegen zijn drankverslaving. Wie zit er achter de verdwijning van Evi en is Cita nog op tijd om de band met haar dochter te herstellen? 

De cover

Op de cover zie je een vrouw op de rug met bloemen in haar haren. Op de achtergrond zie je de jungle van Bali, neem ik aan. Ik zou dit boek zeker opgepakt hebben in de boekhandel. Dit aan de ene kant door de naam van de schrijfster en aan de andere kant door het zomerse gevoel wat de cover me geeft.

De auteur

Kiki van Dijk (1986) heeft vier succesvolle boeken op haar naam staan, waaronder de bestseller Ibiza (2016). Van het ongekend populaire boek werden maar liefst 30.000 exemplaren verkocht. Ibiza was het begin van Kiki’s spannende serie eilanden-thrillers, daarna volgde Ibiza – De erfenis. Bali is haar nieuwste.

Het verhaal

Evi is al een tijdje aan het werk op het geweldige eiland Bali. Op een bepaald moment wordt haar vader Joris opgebeld door Katy, een vriendin van Evi dat ze al 48 uur vermist wordt. Hierop reist Cita, de moeder van Evi, halsoverkop naar Bali. Joris mag het land niet verlaten, vanwege drankproblemen en een noodlottig auto-ongeluk. Cita heeft als jong meisje veel tijd op Bali doorgebracht, maar ze heeft er geen goede herinneringen aan. Het wordt voor haar allemaal erg pijnlijk en confronterend.
Als Cita eenmaal op Bali is gearriveerd, blijkt dat ze haar dochter Evi eigenlijk helemaal niet zo goed kent en Cita haar dochter behoorlijk in de steek gelaten heeft. Evi heeft op Bali een voor Cita totaal onbekend leven. Dit leven blijkt echter niet zonder gevaar te zijn.
Cita maakt een zenuwslopende reis door Bali dat voor toeristen niet toegankelijk is. Joris vecht thuis tegen zijn drankverslaving. Is Cita nog op tijd om de band met haar dochter te herstellen en wie heeft de verdwijning van Evi op zijn geweten?

Mijn mening

Ik begon met erg veel plezier te lezen aan Bali. Ik had echt uitgekeken naar dit boek. Aangezien de andere boeken van Kiki van Dijk erg bij me in de smaak vielen. Toch had ik bij Bali minder het gevoel dat ik een vakantiethriller aan het lezen was. Wat ik bij “Lech” en bij “Ibiza de erfenis” echt wel had. Dat vond ik op zich wel jammer. Het verhaal wordt afwisselend verteld vanuit Cita in Bali en Joris in Nederland. Echter de verhaallijn van Joris vond ik enigszins mager en had wat beter uitgewerkt mogen worden. Ik had nu soms het gevoel alsof de verhaallijn van Joris erbij gehaald was zodat het verhaal wat meer volume had. De verhaallijn van Cita was wel beter uitgewerkt, waardoor ik me ook een veel betere voorstelling van de omgeving en de verschillende karakters kon maken. Wel vond ik het einde erg plotseling en de dader een beetje uit de lucht gegrepen. Maar het boek las weer heerlijk weg en ik heb ondanks de kleine minpuntjes toch erg genoten van dit boek van Kiki van Dijk en ik kijk ook weer uit naar een nieuw boek van deze auteur.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden? Lees dan rustig onderstaand leesfragment, maar de kans is groot, dat je dan het hele boek wilt lezen 😉

Gegevens van dit boek:
Titel: Bali
Auteur: Kiki van Dijk
Uitgever: Xander Uitgevers
Aantal pagina’s paperback: 296
Aantal pagina’s E-book: 198
ISBN paperback: 9789401608800
ISBN E-book: 9789401608817
Prijs paperback: € 15,00
Prijs E-book: € 6,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge