Keith Stuart – Blokkenjongen

Van HarperCollins Holland ontving ik het boek “Blokkenjongen” geschreven door Keith Stuart om te lezen en er een recensie over te schrijven. Hier wil ik HarperCollins Holland hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Alex (dertig-en-een-beetje) is ten einde raad. Hij houdt van zijn vrouw Jody (ook dertig-en-nog-wat), maar toch loopt hun huwelijk spaak. Hij houdt ook van zijn zoon Sam (acht), maar het lukt hem niet een echte band met hem op te bouwen. Sam is autistisch, dus voor hem is de wereld een puzzel die hij niet in zijn eentje kan oplossen. Er moet iets veranderen. Alex moet nú iets doen om zijn leven weer op de rails te krijgen.

Dan ontdekken Alex en Sam Minecraft, een wereld waar ze zich allebei comfortabel in voelen. Langzaam maar zeker leren vader en zoon met elkaar communiceren, op een manier die nog niemand eerder had bedacht.

Kan een familie die uit elkaar is gevallen zichzelf weer opbouwen, blokje voor blokje?

De korte inhoud van dit boek sprak me meteen aan toen ik de mail van de uitgever kreeg. Dus ik hoefde niet lang na te denken of ik dit boek wilde recenseren.

De cover laat een kind met een vlieger in de handen op de schouders bij een man, zijn vader (?) zien. Op de achtergrond zie je een heuvel, of duin. Ik vind de cover iets minder goed bij het boek passen. Ik had bij dit boek eerder een foto verwacht met een jongen aan de spelcomputer met Minecraft op het scherm en dan zijn vader op de achtergrond ofzo.

Alex en Jody, beiden in de 30, hebben een zoontje Sam. Sam is autistisch. Daardoor is de wereld voor Sam een puzzel die hij niet alleen kan oplossen. Het huwelijk van Jody en Alex loopt niet lekker. Jody staat er wat betreft de zorg voor Sam nagenoeg alleen voor. Alex stort zich op zijn werk om alle problemen te vergeten en houdt zichzelf voor dat hij dit doet om alle kosten te kunnen betalen.

Als Sam het spel Minecraft gaat spelen besluit Alex zich hier ook in te verdiepen. Alex leert op deze manier contact te maken met Sam. Zou dit de manier zijn om zijn uit elkaar vallend gezin te redden en bij elkaar te houden?

Blokkenjongen is het debuut van Keith Stuart. Hij is gamesredacteur bij The Guardian en het boek is gebasseerd op zijn eigen relatie tussen hem en zijn zoon. Het spel Minecraft had een enorme invloed op de relatie die hij had met zijn zoon.

Naar mijn gevoel merk je wel dat de auteur weet waar hij over schrijft. Doordat hij zelf op deze manier meer contact heeft gekregen met zijn zoontje, kan hij op een feilloze manier omschrijven hoe dit contact tot stand komt en de band tussen Alex en Sam groeit. Ook weet Keith op een mooie manier het karakter Sam neer te zetten. De twijfels die Alex heeft of Sam dingen aan kan met het Autisme wat hij heeft, maar dat ze er met hulp van elkaar toch samen uitkomen. Dit is een boek wat duidelijk laat zien waar vriendschap en liefde voor kan zorgen en dat met een hoop geduld en inzet heel veel dingen mogelijk zijn.

Ben je na mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek? HarperCollins heeft een leesfragment van dit boek, zodat je het begin van dit boek al kunt lezen… Maar wees gewaarschuwd… Dan wil je het liefst verder lezen.

Dit boek is een echte must-read. Op 13 maart a.s. verschijnt de Midprice editie van Blokkenjongen. Deze is voor slechts 10 euro verkrijgbaar. Je kunt deze wel nu al reserveren. Dan ontvang je het boek direct na verschijnen in huis.

Gegevens van dit boek:
Titel: Blokkenjongen
Auteur: Keith Stuart
Uitgever: HarperCollins Holland
Aantal pagina’s paperback: 416
Aantal pagina’s E-book: 344
ISBN paperback: 9789402700817
ISBN E-book: 9789402751468
Prijs paperback: € 10,00
Prijs E-book: € 7,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge