Kauffmann & Kauffmann-tour door de Jordaan + Winactie

Afgelopen zondag was het eindelijk zo ver en zijn wij om 08.00 uur ’s ochtends in onze Koukleum-mobiel gestapt om vanuit Limburg naar Amsterdam te rijden. Wij waren namelijk door uitgeverij Marmer en Hetty Kleinloog uitgenodigd om deel te nemen aan de Kauffmann & Kauffmann-tour door de Jordaan in Amsterdam. Hoe gezellig is dat?

De reis verliep goed en het was gelukkig niet zo druk op de weg. Wat wil je ook, normale mensen liggen, op zondagochtend, rond die tijd, nog lekker warm in hun bed. Maar de Koukleumpjes niet hoor, die gingen het feest weer tegemoet. De dag van tevoren hadden wij al een plekje gereserveerd in parkeergarage IJdock en zonder problemen wist onze Koukleum-mobiel deze te vinden.

Nadat wij onze Koukleum-mobiel veilig hadden geparkeerd begon onze wandeling naar café De Blaffende Vis. Alleen die naam is al goud waard! Aangekomen bij het café kwamen bij de eerste (on)bekende al tegen en het voelde meteen als thuiskomen. Na de koffie, thee, fris en het overhandigen van de bekende chocolade-cover werd het tijd om de beentjes te strekken en kregen wij een echte Kauffmann & Kauffman-rondleiding. En wat was dat leuk. Hetty en Sara waren echte stadsgidsen en brachten ons van het ene bekende cafeetje en standbeeld via een leuk binnenplaatsje in de Jordaan naar de volgende leuke bezienswaardigheid. En wat nog leuker is, al deze plekjes spelen een rol in de Kauffmann & Kauffmann-serie en op verschillende plekken vertelde Hetty ons een klein fragment uit één van de boeken uit de Kauffmann en Kauffmann-serie of Sara vertelde iets over de geschiedenis van die bepaalde plek. Echt ontzettend boeiend en de tijd vloog voorbij.

Uiteindelijk leiden Hetty en Sara ons naar het gezellige Restaurant Luna, waar een heerlijke lunch op ons te wachten stond. Ook ontvingen wij allemaal nog een tasje van het Rijksmuseum en een exemplaar van ‘Moederweelde’, dat Hetty met veel plezier signeerde.

Na afloop van de tour en de lunch zijn wij nog met een aantal aanwezigen een drankje gaan drinken bij café Lowietje. Voor de mensen die ons een beetje kennen weten dat Bryan altijd, met veel plezier, de boeken in de Baantjer-serie leest, dus moesten wij dit café wel even bezoeken. Dit was een mooie afsluiter, van deze geweldige dag. Wij willen uitgeverij Marmer en Hetty Kleinloog dan ook heel erg bedanken voor de uitnodiging, want deze tour hadden wij absoluut niet willen missen!

En wat extra leuk is, is dat wij al een recensie-exemplaar hadden ontvangen. Dus het exemplaar van ‘Moederweelde’, die wij na de Kauffmann & Kauffmann-tour ontvingen hebben wij laten signeren, speciaal voor de winnaar van deze winactie. Wij willen uitgeverij Marmer dan ook hartelijk bedanken voor het beschikbaar stellen van dit exemplaar.

Waar gaat ‘Moederweelde’ over?

De nieuwe directeur van het Rijksmuseum, Amanda Nelom, krijgt de schrik van haar leven wanneer ze een dreigbrief ontvangt. Daarin staat dat binnen tien dagen een van de schilderijen uit de collectie vernietigd zal worden. Lisa en Kat Kauffmann krijgen de zeer vertrouwelijke opdracht om uit te zoeken wie er achter deze misselijke zaak zit, zodat een grote ramp voor het museum voorkomen kan worden. Tegelijkertijd hebben de zusjes ook zo hun persoonlijke problemen. Kat wil nieuwe vrienden maken en ontdekken wat haar seksuele identiteit is. Lisa voelt haar biologische klok tikken en haar kinderwens groeit, terwijl haar vriend Eric toch duidelijk te kennen heeft gegeven daar niet in mee te willen gaan.

Wat moet je doen om kans te maken op dit boek?

  • Geef antwoord op de vraag: Hoe heet het restaurant waar wij, na de Kauffmann & Kauffmann-tour, zijn gaan lunchen?
  • Stuur het antwoord in een mailtje naar Winacties@koukleum.nl o.v.v. ‘Moederweelde’ en vermeld in het mailtje je volledige voor- en achternaam, je adresgegevens en of je extra stappen (Zie hieronder) gedaan hebt om extra kans te maken.

Wil je extra kans maken?

  • Like Koukleum.nl op Facebook en like en/of deel deze winactie op Facebook.
  • Volg Koukleum.nl via mail, deze mogelijkheid vind je rechts bovenin hier, op de website. (let op dat je de mail die je ontvangt bevestigt).
  • Volg Koukleum.nl op Twitter en like en retweet het bericht over deze winactie.
  • Volg Koukleum.nl op Instagram, like en save de foto over deze winactie bij Koukleum.nl en plaats deze foto 24 uur in je story en tag ons in het bericht.
  • Volg Koukleum.nl op LinkedIn. Geef het bericht over deze winactie een duimpje en deel het bericht.

Per woonadres 1 inzending. Meerdere inzendingen per adres worden verwijderd.

Deze winactie loopt tot en met 8 februari 2023. De maandag hierop volgend zullen we de winnaar bekend maken.

Succes!

6 thoughts on “Kauffmann & Kauffmann-tour door de Jordaan + Winactie

  1. Leuke actie. Ik heb de leesfragmenten van de 3delen gelezen ( de zusjes, Nachtwerk en Bloemenweelde) en ben echt benieuwd naar al de verhalen. Wanneer ik dit boek mag winnen kopij zeker ook de 2 andere.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge