Kattenmanieren

We ontvingen een persmail over het boek ‘Kattenmanieren’. En laten er hier nu net twee katten rond lopen. Dus dit boek had meteen mijn interesse. Ik heb dan ook vrij snel terug gemaild dat ik hier interesse in had. En we ontvingen dan ook vrij snel na verschijning het boek in de brievenbus. Hier willen we Manteau uitgeverij en New book collective hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Omdat jullie, menspersonen, er nog altijd niets van snappen en als gekken foto’s van ons blijven nemen in de belachelijkste poses, zien wij katten ons verplicht een boekje uit te brengen om het allemaal nog maar eens uit te leggen!
Tegen onze zin samenwonen met honden, acrobatische klauterpartijen, stiekeme bezoekjes aan de koelkast, dutjes op de (s)malste plekjes, gevechten met toiletrollen, computers kraken, niet erg elegant rekken en strekken, op stap met katmeraden… Kortom, we hopen dat jullie het nu eindelijk wel ’n beetje begrijpen!

De cover

Het is een hardcover uitvoering en hierdoor heb je meteen een luxer gevoel als je het boek in de handen hebt. Op de cover zie je een kitten die zijn pootje aan het likken is. En er onder staat de tekst ‘Als je mijn fopspeen afpakt, zuig ik gewoon lekker op mijn duim…’ en dit geeft meteen de toon van het boek weer. Heerlijke humoristische teksten bij de foto’s. Hier kan ik van genieten en de cover nodigt uit om verder te gaan kijken naar het boek.

Mijn mening

We hebben zelf twee katten. Een rode en een zwarte kat en ze halen soms de gekste capriolen uit en tja… dat wordt natuurlijk ook veelvuldig vastgelegd op de foto. Dus een fotoboek met allerlei kattenfoto’s past daar mooi bij. En wat ik persoonlijk helemaal geweldig vind, zijn de teksten die er bij verzonnen zijn.

Zo staat er een foto in, daarbij moet ik meteen aan een foto van Luna denken. Luna trekt ook zo’n gezicht van ‘Oeps, is me dat schrikken’. Geweldig toch om zo’n foto’s te zien. 🙂 En zo staat het boek helemaal vol met van die geweldige foto’s die een heleboel herkenbare situaties weergeven.

Zeker als je zelf het personeel van katten bent of als je gewoon van katten houdt is dit boek een echte aanrader. Je zult heel veel situaties herkennen. En ook de erbij verzonnen teksten zul je zelf al vaker bij je eigen foto’s bedacht hebben. Dit is geen boek om te lezen, maar echt een boek om te kijken. En mocht je even een slecht humeur hebben of er even doorheen zitten, dan bezorgt dit boek je echt wel weer even een glimlach op je gezicht. De grappige teksten zorgen er gewoon voor dat je wel moet lachen of je nu wilt of niet.

Ik denk dat dit een geweldig cadeau is voor iedere kattenliefhebber om bijvoorbeeld aan Sinterklaas te vragen of om onder de kerstboom te vinden. Je wordt er sowieso vrolijk van. En dat is toch wat je wilt bereiken met een cadeau.

Gegevens van dit boek:
Titel: Kattenmanieren
Uitgever: Manteau
Aantal pagina’s hardcover: 224
ISBN hardcover: 9789022336472
Prijs hardcover: € 14,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge