Kate Moore – Felix & Bolt

We ontvingen een persmail van HarperCollins Holland over het nieuwe boek van Kate Moore over de stationskat Felix en haar nieuwe kittenleerling Bolt. Aangezien ik haar vorige boek ‘Felix, de stationskat’ met veel plezier gelezen heb, kon ik deze niet aan mij voorbij laten gaan. Dus ik heb geantwoord op de persmail en niet veel later viel dan ook een recensie-exemplaar in onze brievenbus. Hier willen we HarperCollins Holland uiteraard hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Sinds de dag waarop Felix op het treinstation van Huddersfield binnen kwam lopen, maakt ze deel uit van de hechte gemeenschap. Inmiddels hebben lezers over de hele wereld de stationskat in hun hart gesloten. Nu Felix beroemd is, verdringen verslaggevers en fans zich om een glimp van haar op te vangen, waardoor ze steeds minder tijd heeft voor haar taken als hoofd Ongediertebestrijding.

Om Felix’ werkdruk te verlichten rekruteren de stationsmedewerkers een jonge leerling: de superschattige kitten Bolt. ‘Felix & Bolt’ is het waargebeurde verhaal over dit opmerkelijke duo. Het zit vol persoonlijke verhalen en grappige anekdotes van Felix’ grootste fans, waardoor je de twee pluizige viervoeters direct in je hart sluit.

De cover

Op de cover staat een foto van Felix met naast zich kitten Bolt. Felix is een herkenbare kat en hierdoor zou dit boek mij ook opgevallen zijn in de (online) boekhandel, en zou ik de korte inhoud zijn gaan lezen.

De auteur

Kate Moore, geboren in Californië, studeerde Engelse literatuur in Boston en keerde later terug naar haar thuisstaat om middelbare scholieren les te geven. Ondertussen schreef ze ‘Felix, de stationskat‘, dat een wereldwijde bestseller werd. Ze woont met haar man en hond ten noorden van San Fransisco.

Mijn mening

Vorig jaar las ik ‘Felix de stationskat’, en die vond ik echt geweldig. Dus dit nieuwe boek met niet alleen Felix, maar ook kitten Bolt, moest ik gewoon lezen. Het verhaal begint met een voorstelling op het station Huddersfield. Als je het perron oploopt weet je meteen, wie er weet dat er een stationskat is. Diegene kijken om zich heen op zoek naar Felix, diegene die zich hier niet bewust van zijn kijken vooral naar de aankondigingsborden om te kijken hoe laat de trein vertrekt. Ondanks dat ik zelf nog nooit in Huddersfield ben geweest ben ik uiteraard wel op de hoogte van de stationskat van dit station, en al haar avonturen die ze beleefd.
In het begin van het boek gaat het vooral over Felix die verder op ontdekking gaat op het station en de duiven wegjaagt die zich op het perron ophouden. De duiven probeert zij soms ook te vangen, maar deze zijn haar altijd te vlug af. Maar zij begint ook langzaam een beroemdheid te worden en de bezoekers van het station, komen vaak ook speciaal voor Felix naar Huddersfield en de traktaties die zij krijgt, zorgen ervoor dat Felix op een bepaald moment op dieet moet. Felix wordt natuurlijk ook een dagje ouder en begint toch ook wat luier te worden. Dus haar taken als ‘hoofd ongediertebestrijder’ blijven soms wat liggen. Dit weet Kate Moore, weer op een geweldig leuke manier te omschrijven, waardoor je het gevoel hebt, alsof je zelf op het station erbij bent.

Maar dit boek is meer dan een boek over de stationskat. Het gaat ook over de band tussen de verschillende medewerkers. De band die zij onderling hebben, maar ook wat Felix voor hen betekent. Felix zorgt regelmatig net voor dat extraatje, waardoor de werkdag extra leuk wordt. Maar ze vinden ook steun bij Felix op het moment dat een jonge collega, vrij plotseling overlijdt. Dit boek laat wederom zien dat Felix als stationskat veel meer is als ‘Hoofd ongediertebestrijder’.

Wat ik echter een beetje jammer vind, in dit boek, is dat dit boek ‘Felix & Bolt’ heet en hierdoor verwachtte ik dat Bolt toch al vrij vroeg in het boek geïntroduceerd zou worden. Echter dit gebeurd eigenlijk pas aan het einde van het boek. Dit vind ik op zich een gemiste kans, want hierdoor lijkt het boek veel op het eerste boek van Felix, en is het niet heel erg vernieuwend. Natuurlijk blijven de verhalen over Felix superleuk en kan ik als kattenliefhebber hier geen genoeg van krijgen, maar ik had ook meer verhalen over de streken van Bolt verwacht. Wellicht dat er nog een derde boek volgt, waarin de nadruk meer op Bolt en zijn avonturen komt te liggen. Want als het boek eindigt is Bolt nog in opleiding tot Ongediertebestrijder en is hij nog niet volleerd.

Als je kattenliefhebber bent, moet je dit boek gewoon lezen, want ik verzeker je, je legt het boek pas aan de kant als je de laatste pagina gelezen hebt.

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan onderstaand leesfragment.

Felix-Bolt

Gegevens van dit boek:
Titel: Felix & Bolt
Auteur: Kate Moore
Uitgever: HarperCollins Holland
Vertaald door: Erica Disco
Aantal pagina’s paperback: 328
Aantal pagina’s e-book: 238
ISBN paperback: 9789402710397
ISBN e-book: 9789402766035
Prijs paperback: € 19,99
Prijs e-book: € 12,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com, Boekenwereld en Bruna.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge