Karine Degunst – Proficiat het is een IVF’je


Ik werd door Eik Uitgeverij benaderd of ik interesse had om enkele van hun boeken te recenseren. Ik zag dat bij hun het boek “Proficiat, het is een IVF’je” geschreven door Karine Degunst, uit kwam, dus nadat ik aangaf dat dit boek me erg interessant leek, kreeg ik dit na verschijning meteen opgestuurd. Hier wil ik Eik Uitgeverij dan ook hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Als het niet lukt om langs natuurlijke weg een baby te krijgen, is dat verschrikkelijk! Dat weet iedereen …
Als het dan ook met jou gebeurt, kun je twee richtingen op: het zwart inzien of zoals de auteur kiezen voor humor en je zorgen proberen weglachen.
Dit is het grappige, bijzondere en waargebeurde relaas van een doodgewoon koppel dat moet vertrouwen op MBV (medisch begeleide voortplanting). Niets ontsnapt aan de ironische pen van Karine; niet de behandelingen, niet het lange wachten, niet de ruzies tussen hen beiden … Ze dekt niets toe. Maar haar verhaal leest als een ongelofelijk avontuur van doorbijten, veel humor en liefde.
Het boek eindigt met de geboorte van een schattige baby, dus je kunt gerust zeggen dat er licht is aan het eind van de tunnel. Dus ja, echt wel Proficiat, het is een ivf’je! 

De cover

De cover is eenvoudig, maar toch spreekt hij me aan. Door het gebruik van de kleuren roze en zwart en de tekening van een zaadcel en een eitje wordt gelijk duidelijk waar het boek over gaat. Door dat voor het eitje een soort afgrond gemaakt is, wordt duidelijk dat zwanger worden niet vanzelfsprekend is. Dit vind ik erg goed uitgedacht. Ik denk dat vooral mensen die proberen zwanger te worden door deze cover geraakt worden.

De auteur

Karine Degunst werd in 1981 geboren in de Franse regio Nord. Ze is kleuterleidster, houdt van hardlopen, bijtende humor en zombiefilms. Ze deelt met ons haar hobbelige weg langs de medisch begeleide voortplanting.

Het verhaal

Karine Degunst wil graag zwanger worden, echter op natuurlijke wijze lukt dit niet en zij kiest er voor om haar zorgen hierover weg te lachen en de dingen met humor aan te pakken.
Dit is het grappige en waargebeurde verhaal van Karine Degunst en haar partner die de lange weg van MBV (medische begeleide voortplanting) in gaan. Karine gaat niks uit de weg en schrijft alles op een humoristische wijze op. Van de verschillende behandelingen, het langen wachten, tot de ruzies tussen hen beiden, niks ontgaat haar vlotte pen. Haar verhaal leest als een ongelooflijk avontuur van doorbijten, veel humor en liefde.
Het boek eindigt met de geboorte van een schattige baby, dus er is hoop voor iedereen die aan MBV begint.

Mijn mening

Ondanks dat ik zelf absoluut geen kinderen wil. Heb ik dit boek met veel plezier gelezen. De humoristische schrijfwijze van Karine zorgt er voor dat je continue blijft lachen om haar boek. De namen die ze voor haar Gynaecologen bedenkt. Van GyGy de 1ste tot Sint GyGy en de flauwe grappen die ze ook gewoon opschrijft die ze maakt als ze zenuwachtig is. Je blijft glimlachen in dit verhaal hoe serieus het onderwerp ook eigenlijk is. Door de manier van schrijven van Karine wil je vooral ook door blijven lezen. En ondanks dat je op de achterflap al hebt kunnen lezen dat ze uiteindelijk een baby’tje krijgt, bleef ik toch verder lezen om te weten te komen hoe haar humoristisch verhaal af loopt. Dit is een boek wat veel vrouwen leuk zullen vinden om te lezen, maar ik denk vrouwen die zelf bezig zijn met MBV zullen hier ook heel veel kracht uit kunnen halen.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden? Lees dan ook zeker onderstaande leesfragment.

Gegevens van dit boek:
Titel: Proficiat het is een IVF’je
Auteur: Karine Degunst
Uitgever: Eik uitgeverij
Aantal pagina’s paperback: 126
ISBN paperback: 9789463580175
Prijs paperback: € 13,90

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Standaard boekhandel en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge