Karen Cleveland – Wat je niet weet

Ik zag het boek “Wat je niet weet” van Karen Cleveland en was meteen nieuwsgierig naar het boek. De korte inhoud sprak me ontzettend aan en ik had het gevoel dat dit een boek was wat ik gelezen moest hebben. Dus toen ik van A.W. Bruna uitgevers te horen kreeg dat ik een recensie exemplaar ontving was ik erg blij. Ik wil A.W. Bruna uitgevers dan ook hartelijk bedanken voor dit recensie exemplaar.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Een superbe spionagethriller vanuit de diepste gelederen van de CIA.
Vivian Miller is een toegewijde CIA-analyst. Het is haar taak de identiteit te onthullen van zogeheten Russische ‘slapers’: spionnen op Amerikaanse bodem die een ogenschijnlijk doodnormaal leven leiden als Amerikaans staatsburger.Nadat ze weet in te breken in de computer van een hooggeplaatste Russische spion, stuit Vivian op een vertrouwelijk dossier dat de namen bevat van verschillende Russische spionnen. Een paar muisklikken later is alles dat belangrijk voor haar is – haar baan, haar echtgenoot en zelfs haar vier kinderen – in ernstig gevaar.
Vivian heeft een eed gezworen dat ze haar land zal beschermen tegen alle vijanden, nationaal en internationaal. Maar nu staat ze voor een onmenselijke keuze. Ze wordt verscheurd tussen loyaliteit en verraad, liefde en wantrouwen. Wie kan ze nog vertrouwen?

De cover

De cover is eigenlijk opgedeeld alsof er een hoop foto’s op liggen. In deze foto’s zien we de titel van het boek, maar ook andere belangrijke onderdelen van het boek, zoals o.a. de Amerikaanse vlag, en de teksten “Volmaakte echtgenoot, ideale vader, briljante leugenaar”. De cover weet mijn aandacht goed vast te houden en ik zou deze ook zeker opgepakt hebben in de boekhandel.

De auteur

Karen Cleveland heeft acht jaar als analist voor de CIA gewerkt, waarvan de laatste zes jaar bij terrorismebestrijding. Ze heeft haar masters in International Peace Studies en Public Policy gehaald aan respectievelijk Trinity College in Dublin en Harvard University. Ze woont in Noord-Virginia met haar man en twee zonen.

Het verhaal

Vivian Miller is een CIA analist die hart voor haar werk heeft. Ze werkt op een afdeling waar ze op zoek gaan naar Russische “slapers”. Slapers zijn spionnen op Amerikaans grondgebied die een ogenschijnlijk doodnormaal leven leiden als Amerikaans staatsburger.
Ze heeft een programma ontwikkeld waarmee ze heeft weten in te breken in de computer van een hooggeplaatste Russische spion. Hier komt ze op een erg eenvoudige wijze foto’s tegen van verschillende Russische spionnen. En dan stort haar leven in. Wat moet ze doen? Ze heeft een eed gezworen dat ze haar land zal beschermen tegen alle vijanden nationaal als internationaal. Maar nu staat ze voor een onmenselijke beslissing… Ze wordt verscheurd tussen loyaliteit en verraad, liefde en wantrouwen, wie kan ze nog vertrouwen? Kan ze haar echtgenoot, vier kinderen en haar baan redden?

Mijn mening

Wat bij dit boek meteen opvalt is de zijkant van het boek. Via de ene kant lees je “Hij is je man” en draai je het boek om, dan lees je “Hij is een spion”. En dit geeft eigenlijk ook meteen datgene waar het boek om draait, weer. Haar man is een spion. En wat doet Vivian hier aan? Je kunt je natuurlijk afvragen welke beslissing zou je zelf nemen. En achteraf zeg je misschien wel.. “Tja ik had het anders gedaan” Maar ik denk als ik in de schoenen van Vivian stond zou ik hetzelfde gedaan hebben. En dat is ook meteen het goede van het boek. Ondanks dat Vivian een gespecialiseerd beroep heeft kan je je heel goed in Vivian verplaatsen. Ik zat dan ook vrij snel in het verhaal. En je weet als lezer gewoon al dat de beslissing die Vivian neemt beslist voor problemen moet gaan zorgen. Echter toch zat ik steeds op het puntje van mijn stoel en wilde ik weten hoe het verder ging. De hoofdpersonages zijn goed uitgewerkt en zijn overal geloofwaardig. Cleveland heeft er een fan bij en ik ga haar zeker in de gaten houden. Als er een nieuw boek van haar uitkomt, dan ben ik zeker een van de eersten die dit boek wil lezen.

Leesfragment

Ben je na het het kijken van de trailer en het lezen van mijn mening nieuwsgierig geworden? Dan kun je hieronder alvast een leesfragment lezen.

 

Gegevens van dit boek:
Titel: Wat je niet weet
Auteur: Karen Cleveland
Uitgever: A.W. Bruna
Aantal pagina’s paperback: 312
Aantal pagina’s E-book: 312
ISBN paperback: 9789400509559
ISBN E-book: 9789044976830
Prijs paperback: € 19,99
Prijs E-book: € 13,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge