Kaat de Kock – Zomer in de B&B *Blogtour*

Bij uitgeverij Hamley Books krijgen we altijd al vrij vroeg de mogelijkheid om aan te geven welke boeken we zouden willen recenseren tijdens een blogtour. Nadat ik eerder ‘Winter in de B&B‘ geschreven door Kaat de Kock al gelezen had, hoefde ik dus ook niet lang te twijfelen over dit vervolg. We ontvingen het boek dan ook rond de verschijningsdatum in de brievenbus. Hier willen we uitgeverij Hamley Books hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Hanne is samen met haar moeder een B&B begonnen in de Ardennen en de zaken gaan goed. Haar beste vriendin is bevallen van een wolk van een baby, en ook haar nieuwe vriend blijkt perfect te zijn. Het leven kan niet beter, toch? Maar is die vriend misschien niet een beetje te perfect?

En waarom verdwijnt haar moeder telkens voor het ontbijt? En overleeft de relatie van haar beste vrienden de bemoeienissen van zijn ouders wel?

De cover

De cover is in dezelfde stijl als ‘Winter in de B&B’, hetzelfde huisje met dezelfde bergen staan er in eenvoudige wijze op. De hoofdkleur is nu groen, wat goed bij de zomer past. Doordat ‘Zomer in de B&B’ op dezelfde eenvoudige wijze gemaakt is, valt deze goed op en herken je hem ook als nieuw deel in de serie. Ik vind hem in ieder geval erg leuk.

De auteur

Kaat de Kock debuteerde in 2016 met ‘Selfie’, dat genomineerd werd voor de Jonge Jury Debuutprijs. Daarna schreef ze nog tal van youngadultboeken, een kinderboekenreeks en feelgoodromans. Ze woont met haar man, dochter en kat in Antwerpen.

Het verhaal

Hanne heeft nog steeds samen met haar moeder de B&B in de Ardennen. De zaken lopen erg goed. Haar beste vriendin Kristie woont ondertussen ook in de Ardennen samen met haar vriend Yassar en ze staat op het punt te bevallen van hun eerste kind. Hannes leven lijkt perfect. Haar vriend is geweldig, de B&B loopt goed, ze heeft haar beste vriendin in de buurt en eenmaal per maand ziet ze haar groep vriendinnen. Maar is haar vriend wel zo geweldig? Of is hij eigenlijk te perfect?

Als Kristie een paar weken te vroeg bevalt komen de ouders van Yassar een maand logeren in de B&B van Hanne. Kan Kristie dit wel aan? Want de moeder van Yassar bemoeit zich overal mee. Moet Hanne ingrijpen?

Mijn mening

Bij ‘Winter in de B&B’ was ik niet volledig positief, maar ik was toch nieuwsgierig genoeg om dit tweede deel te gaan lezen en ik moet zeggen dat ik hier absoluut geen spijt van heb. Dit tweede deel van deze serie vond ik veel geloofwaardiger geschreven. En dit komt het verhaal zeer zeker ten goede.

Hanna runt nog steeds met veel plezier haar B&B in de Ardennen. Haar moeder helpt haar nog steeds, maar is ondertussen ook druk werkzaam in de zaak van haar nieuwe liefde. Ze heeft nog genoeg nieuwe ideeën voor haar B&B, maar de vraag is, wil ze haar B&B houden zoals hij nu is? Je merkt tijdens het lezen van dit tweede deel dat de personages volwassener lijken te zijn dan in het eerste deel, ze denken meer over hun keuzes na en hierdoor maken ze ook minder snel hun keuze, wat ten goede komt aan de geloofwaardigheid. Hier had ik in het eerste deel nogal wat moeite mee. Dit heeft Kaat de Kock zeer zeker erg verbeterd in dit deel.

Ze schrijft nog steeds erg beeldend en hierdoor kon ik me de omgeving erg goed voorstellen. Ook leerden we in dit tweede deel de personages beter kennen en hierdoor kreeg ik ook het gevoel alsof deze personages goede bekenden van mij werden.

Wel had ik het gevoel dat het bouwen van het tiny house op het eigen terrein wel erg gemakkelijk ging. Dit had ik geloofwaardiger gevonden als er bijvoorbeeld ook, al was het maar in één zinnetje gesproken was dat de vergunning binnen was. Dit is echter maar een klein detail wat niet heel erg storend was tijdens het lezen.

Dit tweede deel van de B&B-serie vond ik erg aangenaam om te lezen en ik heb verschillende personages echt in mijn hart gesloten. Zo erg als ik nog twijfelde over het eerste deel, zo overtuigd ben ik na het lezen van dit tweede deel. Dit tweede deel zou je eventueel los van het eerste deel kunnen lezen, echter denk ik dat je dan toch wat cruciale informatie mist. Daarnaast vind ik het persoonlijk altijd jammer als je ergens midden in een serie valt, aangezien je toch altijd ergens in de serie erachter komt dat je iets uit dat eerste boek mist.

Gelukkig is er ook al een derde deel aangekondigd, namelijk Bruiloft in de B&B. Deze kunnen we in oktober van dit jaar verwachten. Ik kijk er in ieder geval naar uit.

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan het inkijkexemplaar op Bol.com.

Blogtour

Bij de boeken van Hamley Books doen we eigenlijk altijd mee aan de blogtours rondom de nieuw verschenen boeken. Dit is bij ‘Zomer in de B&B’ natuurlijk ook het geval. Er zijn naast onze recensie ook nog een heel aantal andere bloggers die aandacht aan dit boek gegeven hebben. Ga zeker ook eens een kijkje nemen op de website van deze bloggers.

Gegevens van dit boek:
Titel: Zomer in de B&B
Serie: B&B-reeks
Auteur: Kaat de Kock
Uitgever: Hamley Books
Aantal pagina’s paperback: 300
Aantal pagina’s e-book: 187
Verteller luisterboek: Chava voor in ’t Holt
Duur luisterboek: 04:55:38
ISBN paperback: 9789464510188
ISBN e-book: 9789464510355
ISBN luisterboek: 9789180192095
Prijs paperback: € 20,99
Prijs e-book: € 12,95
Prijs Luisterboek: € 10,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com en Bruna.
Dit boek is ook te lezen en te beluisteren via Kobo Plus
of via Storytel.

One thought on “Kaat de Kock – Zomer in de B&B *Blogtour*

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge