Kaat de Kock – Bruiloft in de B&B

Bij uitgeverij Hamley Books krijgen we altijd al vrij vroeg de mogelijkheid om aan te geven welke boeken we zouden willen recenseren. Nadat ik eerder o.a. ‘Zomer in de B&B‘ geschreven door Kaat de Kock al gelezen had, hoefde ik dus ook niet lang te twijfelen over dit vervolg. We ontvingen het boek dan ook rond de verschijningsdatum in de brievenbus. Hier willen we uitgeverij Hamley Books hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Hanne heeft een heel drukke periode voor de boeg: ze woont nu in haar eigen huisje naast de B&B, waardoor ze meer gasten kan ontvangen, en daarnaast regelt ze ook nog eens het trouwfeest van haar beste vriendin, waarvoor ze haar bed and breakfast met plezier openstelt.

Maar alles wordt nog hectischer als vriendin Julia op de stoep staat met verbijsterend nieuws en de vriend van haar moeder onverwachts in het ziekenhuis belandt. Plots moeten ze alles op alles zetten om het trouwfeest én de bistro van haar stiefvader te redden, waardoor haar eigen relatie ook nog eens onder druk komt te staan.

De cover

De cover is roze en in dezelfde stijl als de voorgaande delen. Hierdoor herken je de serie meteen. Het bekende huisje staat op de cover met op de achtergrond de bergen. Ik zou deze zeker opgepakt hebben in de boekhandel, vooral ook omdat de voorgaande delen erg leuk waren.

Het verhaal

Hanne woont tegenwoordig naast de B&B in een tinyhouse en hierdoor krijgt ze het steeds drukker, want ze kan nu meer gasten ontvangen. Daarnaast regelt ze ook nog eens het trouwfeest van haar beste vriendin, wat natuurlijk ook veel van haar vraagt. De bruiloft zal uiteraard ook plaatsvinden in haar B&B.

Het wordt allemaal nog hectischer als vriendin Julia op de stoep staat. Ze heeft verbijsterend nieuws. Dan wordt de vriend van haar moeder ook nog onverwachts opgenomen in het ziekenhuis. Ze moeten alles op alles zetten om niet alleen de bruiloft te redden, maar ook de bistro van haar stiefvader draaiende te houden. Dit heeft ook invloed op haar eigen relatie.

Mijn mening

Bij het eerste deel van deze serie was ik nog best kritisch en had ik wel wat commentaar op het verhaal, dit was bij het tweede deel al een heel stuk beter, maar dit derde deel…. Dit is echt, voor mij, het beste deel uit deze serie. Ik merk dat ik het echt jammer vond toen het boek uit was en ik hoop dan ook met heel mijn hart dat Kaat de Kock te horen heeft gekregen dat ze een vierde deel van deze serie mag uitbrengen, want ik kan echt nog geen afscheid nemen van de personages.

Ook bij dit derde deel valt meteen de layout van het boek weer op. Een van de punten waar mee Hamley Books altijd uitblinkt. Dit is altijd alleen al een genot om naar te kijken. Dit maakt het lezen altijd net nog wat leuker.

Het verhaal gaat deze keer, zoals de titel natuurlijk al zegt, over het regelen van de bruiloft van Kristie en Yassar. Aangezien Hanne tot weddingplanner gebombardeerd is, heeft ze het niet alleen druk met haar B&B, maar moet ze er ook voor zorgen dat alles voor de bruiloft in goede banen geleid wordt. Maar natuurlijk loopt er van alles anders dan verwacht, waardoor er hilarische momenten ontstaan. Vooral ook het moment dat vriendin Julia langs komt en duidelijk maakt wat het probleem is vond ik erg leuk. Wat dat probleem is, moet je natuurlijk zelf gaan lezen, en dat is absoluut geen straf.

De verschillende personages kenden we natuurlijk al uit de voorgaande delen van de B&B-serie, maar in dit deel leren we ze nog wat beter kennen. De Kock heeft dit deel zo geschreven, dat je het deel eventueel ook zou kunnen lezen, zonder dat je de voorgaande delen gelezen hebt. Echter, vind ik persoonlijk, dat je dan toch de achtergrond van de personages een beetje mist. Ze zijn toch gedurende de serie gegroeid en veranderd. Deze verandering zorgt er ook voor dat je bepaalde keuzes beter begrijpt.

Ik hoop dat er nog een vierde deel van deze serie mag verschijnen. Ik kijk er in ieder geval naar uit. Maar één ding is zeker. De Kock heeft de lat voor zichzelf, na dit derde deel, wel extra hoog gelegd, want het wordt nog lastig om dit boek te overtreffen.

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker het inkijkexemplaar op Bol.com.

Gegevens van dit boek:
Titel: Bruiloft in de B&B
Serie: B&B
Auteur: Kaat de Kock
Uitgever: Hamley Books
Aantal pagina’s paperback: 231
Aantal pagina’s e-book: 198
Verteller luisterboek: Chava voor in ’t Holt
Duur luisterboek: 05:31:08
ISBN paperback: 9789464510423
ISBN e-book: 9789464510966
ISBN luisterboek: 9789180192118
Prijs paperback: € 22,99
Prijs e-book: € 10,99
Prijs luisterboek: € 12,95

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com, Boekenwereld en Libris.
Dit boek is ook te lezen en te beluisteren via Kobo Plus en Storytel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge