K.R. Alexander – Verdronken

Nadat ik ‘Het poppenhuis‘, geschreven door K.R. Alexander, gelezen had, was ik erg enthousiast. Toen ik zag dat hij ook ‘Verdronken’ geschreven had, kon ik het niet laten om van deze titel een recensie-exemplaar aan te vragen. Na een kort mailtje kregen wij positief antwoord en een paar dagen later viel er een recensie-exemplaar op onze deurmat. Hier willen wij uitgeverij Kluitman natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Samantha en Rachel waren ooit beste vriendinnen. Wáren, want sinds ze ruzie hebben gekregen, is Samantha een vreselijke pestkop geworden.
Ze gebruikt Rachel voor haar huiswerk en geeft haar overal de schuld van.
In een moment van pure woede duwt Samantha Rachel in het meer. Rachel zakt naar de bodem en komt niet meer boven… Ze moet wel dood zijn, dat kan niet anders.
Maar de volgende dag verschijnt Rachel gewoon op school alsof er niets gebeurd is… Vanaf dat moment zijn de rollen omgedraaid. Rachel is teruggekomen, en ze is uit op wraak.

De cover

Op de cover is een gedeelte van een gezicht te zien. Dit gezicht komt uit het water. De ogen zijn felblauw. Ik kan de cover aan het verhaal linken en daarom vind ik de cover erg passend. Ook de blauwe ogen zijn fascinerend, ik blijf er naar kijken. De cover zou mij zeker opgevallen zijn in de winkel.

De auteur

K.R. Alexander speurt de hele wereld af naar fantastische en waargebeurde verhalen (maar dit boek is verzonnen… toch?) en is een enthousiaste verzamelaar van mysterieuze en macabere dingen. K.R. heeft al veel boeken geschreven voor volwassenen en voor jongeren, maar wel onder verschillende namen.

Het verhaal

Ooit waren ze elkaars beste vriendinnen: Samantha en Rachel. Maar sinds een tijdje hebben ze de grootste ruzie en is Samantha een echte tiran geworden. Als ze de kans heeft pest ze Rachel en ze gebruikt haar zelfs voor haar huiswerk.
Als ze toevallig allebei bij het meer zijn duwt Samantha Rachel, in een vlaag van waanzin, in het meer. Maar als Rachel niet meer boven komt weet Samantha het zeker… ze is dood! Dat kan toch niet anders?
Als Rachel de volgende dag gewoon op school verschijnt, alsof er niks gebeurd is, schrikt Samantha hier natuurlijk van. Rachel kwam toch niet meer boven? Dat moment was een kantelpunt en nu zijn de rollen omgedraaid. Rachel is terug gekomen, en hoe!? Ze is maar op één ding uit en dat is wraak.

Mijn mening

Eerder las ik ‘Het poppenhuis’ van de hand van K.R. Alexander. Bij dat verhaal kreeg ik echt weer het gevoel dat ik vroeger bij de boeken van de Kippenvel-serie had, en laat deze Horrorland-serie daar nu net op gebaseerd zijn.

Het verhaal begint met hoofdstuk 0, dat we voor het gemak maar even de proloog noemen. Hierin maken wij kennis met Samantha die, samen met haar moeder, haar hamster Knabbeltje begraaft in hun tuin. Moeder legt haar rustig uit dat doden niet terug komen. Maar is dit wel zo? Ondertussen weet Samantha dat dit niet zo is, want toen ze Rachel in het meer duwde en ze niet meer boven kwam, dacht ze dat Rachel niet meer terug kwam aangezien ze dood was. Maar de volgende dag verscheen Rachel gewoon weer op school. Deze ‘proloog’ maakt mij nieuwsgierig aangezien ik erg benieuwd was, wat er gebeurd is bij het meer. Dit zorgt ervoor dat ik snel de bladzijde omsla en verder lees.

Het verhaal is spannend en pakkend. Ik kan mij goed voorstellen dat je als kind, met een verhaal als dit, het ’s avonds onder de deken kruipt, zaklamp aan en lezen, en griezelen, maar. Heerlijk, wie heeft dat vroeger niet gedaan?

Wat ik bij dit verhaal wel meer had, als bij ‘Het poppenhuis’, zijn dingen die te schalen zijn onder horror en fantasy. Zoals bijvoorbeeld dat iemand vliezen tussen zijn tenen krijgt. Dit vind ik persoonlijk wel jammer, aangezien ik het verhaal dan altijd snel ongeloofwaardig vind worden. En laat ik nu net geen fantasy-verhalen lezen om deze reden. Maar ben jij, of je zoon of dochter, wel een lezer die van dit soort verhalen houdt, zal K.R. Alexander je met dit boek rijkelijk amuseren.

Heb ik het boek dan met tegenzin gelezen? Nee, zeker weten niet. Ik heb het zelfs met veel plezier gelezen, want ondanks dit kleine detail met de vliezen weet K.R. Alexander wel hoe hij een spannend en pakkend verhaal moet schrijven. De hoofdstukken zijn kort en dit zorgt ervoor dat ik steeds verder wilde lezen aangezien ik graag wilde weten hoe het verhaal precies in elkaar zat. Ook met de ontknoping weet deze auteur mij te verrassen, want het einde had ik mij, tijdens het lezen, anders voorgesteld.

Ik ben erg benieuwd naar ‘Ik zal je vinden‘, het derde deel in deze Horrorland-serie. Dat deel is geschreven door auteur Daka Hermon. Benieuwd of deze auteur mij ook enthousiast weet te maken. Binnenkort zullen jullie, over dat deel, ook mijn recensie kunnen lezen, hier, op onze website.

Leesfragment

Ben jij nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan ook eens onderstaand leesfragment.

Verdronken

Gegevens van dit boek:
Titel: Verdronken
Serie: Horrorland
Auteur: K.R. Alexander
Uitgever: Kluitman
Vertaald door: Linda Broeder
Aantal pagina’s hardcover: 224
ISBN hardcover: 9789020623826
ISBN e-book: 9789020630831
Prijs hardcover: € 14,99
Prijs e-book: € 9,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com, Bruna en Bazarow of te lezen via Kobo Plus.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge