K.R. Alexander – Het poppenhuis

Aangezien ik veel goede berichten over dit boek hoorde, was ik erg nieuwsgierig of dit ook een boek voor mij zou zijn. Daarom besloot ik om de uitgeverij een mailtje te sturen met de vraag of wij een recensie-exemplaar mochten ontvangen. Niet veel later lag er een exemplaar in onze brievenbus. Hier willen wij Uitgeverij Kluitman natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Josie verhuist samen met haar moeder en zusje Anna naar haar oma, die aan de rand van een bos woont. Oma Jeannie houdt er wel een paar rare regels op na. Laat nooit de ramen openstaan als het donker is. Neem geen poppen mee het huis in. En ga nooit, maar dan ook nooit, naar het huis in het bos. Maar wat als Josies nieuwe beste vriendin Vanessa precies in dat ene huis in het bos blijkt te wonen? Wat volgt is een bloedstollend verhaal over vriendschap, zwarte magie en heel veel angstaanjagende poppen.

De cover

Op de cover is een porseleinen pop te zien. Poppen spelen in dit boek een grote rol en daarom vind ik de cover erg goed bij het verhaal passen. De quote op de cover maakt mij nieuwsgierig. Ik zou het boeken zeker opgepakt hebben in de winkel.

De auteur

K.R. Alexander speurt de hele wereld af naar fantastische en waargebeurde verhalen (maar dit boek is verzonnen… toch?) en is een enthousiaste verzamelaar van mysterieuze en macabere dingen. K.R. heeft al veel boeken geschreven voor volwassenen en voor jongeren, maar wel onder verschillende namen.
K.R. raadt je aan om je poppen en knuffels ’s nachts naar de muur toe te draaien. Voor de zekerheid.

Het verhaal

Aangezien de oma van Josie hulpbehoevend is, besluit haar moeder dat ze bij haar oma gaan wonen. Josie heeft daar helemaal geen zin in, net zoals haar zusje Anna. Oma Jeannie woont aan de rand van het bos en heeft een paar regeltjes waar iedereen zich aan dient te houden; Laat nooit een raam openstaan als het donker is, neem geen poppen mee naar huis en ga nooit naar het huis in het bos.
Als Josie naar haar nieuwe school gaat maakt ze al snel kennis met Vanessa. Ze worden al snel vriendinnen, maar wat als blijkt dat Vanessa net in dat verboden huis in het bos woont? En wat doen die poppen daar allemaal?

Mijn mening

Vroeger, in mijn jeugd, las ik graag de verhalen van de Kippenvel-serie. Ik kon mij hier uren mee vermaken en de boeken waren toen altijd erg spannend. En aangezien Uitgeverij Kluitman de Horrorland-serie vergelijkt met de vroegere Kippenvel-serie, was ik toch wel erg nieuwsgierig.

Het boek begint met hoofdstuk 0, dit is eigenlijk de proloog. In dit korte hoofdstuk zit Josie samen met haar zusje Anna en haar moeder in de auto op weg naar haar oma. Je merkt dat ze er totaal geen zin in heeft en dat ze bang is dat ze zich verveeld en ze zich eenzaam zal voelen. In eerste instantie lijkt het daar ook naartoe te gaan. Maar je merkt, eigenlijk vanaf het begin van het verhaal, dat er een duistere spanning omheen hangt. Want wat is er nu spannender dat een huis waar je niet naartoe mag. En laat dit huis nu ook nog net in een donker bos staan. Natuurlijk is de aantrekkingskracht dan erg groot.

Dat er een vergelijking wordt gemaakt met de Kippenvel-serie snap ik heel goed en dit vind ik ook volkomen terecht. Vroeger genoot ik van die boeken, en tegenwoordig, nu ik 36 ben, ook nog. Tijdens het lezen voelde ik me weer even terug naar mijn jeugd gaan, waar je met een een zaklamp onder je deken een paar pagina’s las en dan uren wakker lag. Heerlijk.

‘Het poppenhuis’ is een spannend verhaal wat, denk ik, voor alle leeftijden leuk is om te lezen. De spanning zit ook wel goed, niet zoals bij een echte volwassenenthriller, maar dat is ook goed, aangezien het uiteindelijk bedoelt is voor lezers tussen de 10 en 14 jaar oud. Ik weet zeker dat deze leeftijdscategorie zal smullen van dit verhaal.

Ondertussen zijn ook ‘Verdronken‘ en ‘Ik zal je vinden‘, in de Horrorland-serie, verschenen en ook naar deze boeken ben ik erg nieuwsgierig. Over ‘Het poppenhuis’ ben ik in ieder geval laaiend enthousiast!

Leesfragment

Ben jij nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan ook eens onderstaand leesfragment.

Het-poppenhuis

Gegevens van dit boek:
Titel: Het poppenhuis
Serie: Horrorland
Auteur: K.R. Alexander
Uitgever: Kluitman
Vertaald door: Linda Broeder
Aantal pagina’s hardcover: 191
ISBN hardcover: 9789020623819
ISBN e-book: 9789020630893
Prijs hardcover: € 14,99
Prijs e-book: € 9,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com, Bruna en Bazarow of te lezen via Kobo Plus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge