Juultje van den Nieuwenhof – Check-out

checkout
Informatie die te lezen is op de achterflap: Na de YA-thrillers Delete en Disconnect verschijnt nu Check-out van Juultje van den Nieuwenhof. Voor fans van Mel Wallis de Vries.

De leerlingen van 5 havo gaan op introductiereis naar Berlijn. Ze kunnen nog steeds niet begrijpen waarom Sabine uit hun klas zelfmoord gepleegd heeft. Voor de zomervakantie heeft ze zichzelf opgehangen. In Berlijn gebeuren er vreemde dingen: er wordt een groepsapp aangemaakt op de telefoon van Sabine, terwijl ze dood is. Een klasgenoot krijgt een ongeluk en moet naar het ziekenhuis. En er duiken schokkende snuff movies op. Tijdens een voorstelling van The Blue Man Group ontdekt 5 havo de ware reden achter Sabine’s gruwelijke dood…

Ik lees ook regelmatig Young adult boeken. En kan hier vaak erg van genieten. Ik had eerder wel al boeken van Juultje van den Nieuwenhof in handen gehad, maar deze stonden nog steeds op mijn lijstje van boeken die ik nog wilde lezen. Dus toen ik dit boek in handen had, dacht ik nu niet langer twijfelen en meteen gaan lezen. Vooral omdat het een vrij dun boek is, had ik al helemaal zoiets die kun je mooi tussendoor lezen.

Het boek gaat over een 5 havo klas die een introductiereis naar Berlijn maken. Er heeft echter in de zomervakantie (niet zo lang voordat de introductiereis was) heeft een van de leerlingen Sabine zelfmoord gepleegd. Het verhaal wordt verteld vanuit de personen Cyza en Ryan. Cyza was de beste vriendin van Sabine en kan er niet echt mee overweg dat Sabine dood is. Tussen Cyza en Ryan bloeide een liefde op voordat Sabine zelfmoord pleegde, onder andere doordat Sabine Cyza aanspoorde. Als ze in Berlijn zijn wordt er een groepsapp gemaakt via de telefoon van Sabine en gebeuren er allerlei vreemde dingen. De spanning wordt goed opgebouwd. En je vraagt je serieus af of Sabine misschien toch nog zou leven. Dezelfde gedachte die Cyza ook heeft. Achteraan krijg je 1 hoofdstuk waarbij de verteller Sabine zelf is, en waar op eens een hele hoop dingen op zijn plek vallen en ondanks dat dan een hoop dingen duidelijk worden, kwam het laatste hoofdstuk van dag 3 toch nog onverwachts. Wat ik wel jammer vind, is dat het boek een open einde heeft. Ik vraag me dus nu af hoe het met de hoofdpersonen gaat… En of ze het overleven. Maar dat is wel goed aan een boek. Anders zou ik er niet zo mee bezig blijven. Dit boek is zeker een aanrader. Ook voor de volwassenen lezer die graag young adult leest. En ik ga nu ook de 2 andere boeken van Juultje van den Nieuwenhof maar eens van die Nog te lezen stapel af halen en ze bovenop leggen.

Gegevens van dit boek:
Titel: Check-out
Auteur: Juultje van den Nieuwenhof
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
Aantal pagina’s Paperback: 160
Aantal pagina’s E-book: 127
ISBN Paperback: 9789024573035
ISBN E-book: 9789024573042
Prijs Paperback: € 10,00
Prijs E-book: € 5,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com & Ako.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge