Julia Whelan – Een jaar met jou

Van HarperCollins Holland ontving ik een persmail of ik het boek “Een jaar met jou” geschreven door Julia Whelan vooruit wilde lezen. De korte inhoud van dit boek sprak me erg aan, dus ik heb gereageerd dat ik dit boek graag wilde lezen. Hier wilde ik HarperCollins Holland hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek:  Hij heeft een geheim, zij staat voor een onmogelijke keuze en ze hebben maar één jaar samen
De Amerikaanse Ella volgt haar droom: een jaar studeren aan de universiteit van Oxford, in Engeland. Na dat jaar zal ze aan de slag gaan voor het campagneteam van de eerste vrouwelijke presidentskandidaat van de Verenigde Staten. Tot die tijd dompelt ze zich onder in de Engelse cultuur en literatuur.
Maar haar jaar verloopt anders dan verwacht. Haar poëziedocent Jamie blijkt zeer aantrekkelijk, ook al blijft hij afstandelijk. Ze worden friends with benefits; Ella is immers maar een jaar in het land. Langzaam ontdekt Ella echter dat Jamie een groot geheim bij zich draagt, een geheim dat hun relatie – en Ella’s toekomst – volledig zal veranderen. Als het einde van het universiteitsjaar nadert, staat Ella voor de onmogelijke keuze: blijft ze of gaat ze terug?
Een onvergetelijke roman over een vastberaden jonge vrouw, een onweerstaanbare man en de liefde die hen onherroepelijk zal veranderen.

Cover

De cover geeft mij het gevoel van een kleurexplosie. Hiertussen in zie je takjes met blaadjes. Over deze kleurenexplosie heen, staat in wit, de titel. De cover spreekt mij niet echt aan, en vind ik ook niet echt bij het boek passen. Wat ik wel weer mooi gedaan vind, is dat dit kleurenpalet aan de binnenkant van de cover doorloopt. Ik denk niet dat ik het boek zo snel opgepakt zou hebben in de boekhandel.

De auteur

Julia Whelan begon haar carrière als kindacteur, ze schreef filmscripts en de door ingesproken audioboeken vielen maar liefst twintig keer in de prijzen. Maar bovenal is ze romanschrijver. Ze studeerde Engels en creative writing aan de universiteit van Oxford, waar haar debuutroman “Een jaar met jou” zich afspeelt.

Het verhaal

Ella heeft al heel lang de droom om een jaar te studeren aan de universiteit van Oxford, in Engeland. Daarna zal ze aan de slag gaan in het campagneteam van de eerste vrouwelijke presidentskandidaat van Amerika. Maar voor dat het zover is, dompelt ze zich onder in de Engelse cultuur en literatuur.
Maar haar jaar loopt anders dan verwacht. Haar poeziëdocent blijkt iemand anders dan verwacht en deze docent, Jamie, blijkt ook nog eens heel erg aantrekkelijk. Ze worden “friends with benefiets”, want Ella is immers maar een jaar in Engeland. Dus een serieuze relatie zit er niet in. Langzaam merkt Ella dat Jamie een geheim heeft. Dit zal hun relatie en de toekomst van Ella voorgoed veranderen. Aan het einde van het universiteitsjaar staat Ella voor een onmogelijke keuze: Blijft ze of gaat ze terug?
Een roman die gaat over een jonge vrouw die vastbesloten lijkt, maar waarbij de liefde alles verandert.

Mijn mening

Ondanks dat ik niet zo snel romans lees, maak ik voor sommige boeken graag een uitzondering. ” Een jaar met jou” is zo’n boek, wat meteen mijn aandacht vast hield. Toen ik las waar het over ging, had ik meteen het gevoel dat dit een boek was wat mijn aandacht vast zou houden.
Ik was dan ook erg benieuwd of dit gevoel ook werkelijk zo bleek te zijn. In het begin had ik een beetje moeite om in het verhaal te komen, dit kwam vooral doordat er ook regelmatig over poezië en literatuur geschreven werd, waar ik weinig van af weet. Echter naarmate het verhaal vordert, merk ik dat ik aan de schrijfstijl begin te wennen en zelf ga waarderen. Wat ik vooral mooi vind, zijn de dichtregels aan het begin van ieder hoofdstuk. Dit geeft het boek net dat beetje extra. Julia Whelan schrijft erg beeldend, waardoor ik me heel goed de situaties kon voorstellen waarin Ella terechtkomt. Ook wilde je Ella soms echt zeggen “doe dit nu niet” om haar voor bepaalde situaties te behoeden. En als een boek dit bij mij voor elkaar krijgt, kan ik alleen maar zeggen dat het boek meer dan goed is.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan het inkijkexemplaar op Bol.com.

Gegevens van dit boek:
Titel: Een jaar met jou
Auteur: Julia Whelan
Uitgever: HarperCollins Holland
Aantal pagina’s paperback: 384
Aantal pagina’s E-book: 304
ISBN paperback: 9789402701548
ISBN E-book: 9789402755848 
Prijs paperback: € 19,99
Prijs E-book: € 13,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

One thought on “Julia Whelan – Een jaar met jou

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge