Joyce Spijker – In de familie

In de familie

Informatie die te lezen is op de achterflap: Spraakmakend familiedrama achter de schermen van politiek Den Haag

Nina Satijn is een jonge fotografe, op zoek naar haar plek in het leven. Ze is single na een lange relatie en vindt steun bij haar oma Emma, die haar na de vroege dood van haar moeder voornamelijk heeft opgevoed. Nina’s vader Boudewijn, minister van Justitie en Veiligheid en bij een volgende kabinetsperiode in de race voor het premierschap, heeft zich tijdens de opvoeding nauwelijks om haar bekommerd en hertrouwde al snel met de mooie Marsala.

Als Nina op een dag bij Emma op bezoek gaat, vindt ze haar op de grond in de woonkamer in haar huis in Wassenaar. Vermoord. Ze besluit alles op alles te zetten om de dader te vinden en de dood van haar geliefde oma te wreken.

Het boek begint met de quote van Sigmund Freud I cannot think of any need in childhood as strong as the need for a father’s protection. Deze quote lees je in het begin en denk je eigenlijk niet zo heel veel bij na, maar deze quote wordt aan het eind van het verhaal heel duidelijk.

Het boek is opgedeeld in dagen en in de dagen heb je de hoofdstukken. De hoofdstukken zijn kort en leest makkelijk. Het verhaal speelt zich af gedurende zo’n 2 weken. Als er een nieuwe dag begint wordt dit duidelijk aangegeven. De spanning in het verhaal wordt goed opgebouwd. Het verhaal begint vrij rustig er is iemand vermoord. Het blijkt dat Emma (de oma van Nina) haar kent. Kort hierna wordt Emma vermoordt. De enige verdachte die er is, is Valentijn, een ex-tbs’er die Emma onder haar hoede heeft genomen en die bij Emma de tuin verzorgde. Er volgt een goed in elkaar gezet verhaal waarbij Nina de onschuld probeert te bewijzen van Valentijn. Ze krijgt hierbij hulp van Lars, de rechterhand van haar vader. Valentijn blijkt heel iemand anders te zijn dan dat gedacht werd. Ik werd lange tijd op het verkeerde been gezet en had lange tijd het vermoeden dat iemand anders de dader was, maar op een bepaald moment werd me duidelijk wie het gedaan moest hebben, maar tot op het laatst bleef het boek toch spannend en bleef ik door lezen om te weten of ik goed zat met mijn vermoeden.

Ik hoop dat Joyce Spijker meer thrillers gaat schrijven.

Gegevens van dit boek:
Titel: In de familie
Auteur: Joyce Spijker
Uitgever: Boekerij
Aantal pagina’s paperback: 352
Aantal pagina’s E-book: 336
ISBN Paperback: 9789022568477
ISBN E-book: 9789402306859
Prijs paperback: € 15,00
Prijs E-book: € 11,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol & Ako.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge