Joseph Oubelkas – 400 brieven van mijn moeder

400 brieven van mijn moeder

Informatie die te vinden is op de achterflap: Een ondenkbare nachtmerrie: onschuldig in de gevangenis.

Dit is het waargebeurde verhaal van Joseph Oubelkas die eind 2004, op 24- jarige leeftijd, begon aan een zakenreis naar Marokko en daar zonder bewijs of onderzoek wordt veroordeeld tot tien jaar celstraf voor iets wat hij niet heeft gedaan.

Ondanks de fouten in het vonnis en de conclusie van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken dat er geen enkel bewijs richting Joseph wijst, beginnen voor hem de jaren van onterechte gevangenschap. Tijdens het harde en onrechtvaardige leven in de verschillende gevangenissen bouwt Joseph toch een aantal bijzondere vriendschappen op en wordt hij onvoorwaardelijk gesteund door duizenden brieven en kaarten van vrienden, kennissenen onbekenden, maar het belangrijkste: de 400 brieven van zijn moeder.

Erg indrukwekkend boek. Onbegrijpelijk hoe je zo in de gevangenis terecht kunt komen. De rechtstaat in Marokko is duidelijk heel anders dan Nederland. Belachelijk dat je zo zonder bewijs zo lang in een gevangenis terecht kunt komen. Mooi om te lezen hoe de schrijver toch iedere keer het positieve uit een situatie weet te halen. Zijn moeder stuurt met haar brieven ook iedere keer weer een stukje positiviteit op waardoor Joseph Oubelkas het toch vol blijft houden. Ik vond het ook erg mooi om te zien hoe een moeder een hele hoop mensen weet te mobiliseren om haar zoon te ondersteunen. Dit is een boek waar je toch wel even bij stilstaat en je bijblijft. Een boek wat je echt gelezen moet hebben.

Gegevens van dit boek:
Titel: 400 brieven van mijn moeder
Auteur: Joseph Oubelkas
Uitgever: Literoza
Aantal pagina’s Paperback: 371
ISBN Paperback: 9789048490141
ISBN E-book: 9789400800267
Prijs Paperback: € 19,95
Prijs E-book: € 9,95 (niet bij Bol verkrijgbaar)

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com & Ako.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge