Joelle Charbonneau – Nodig

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Noodzakelijk? Onontbeerlijk? Vereist? Essentieel? Geboden? Onmisbaar?
Wat heb je nodig?
Realiseer je wel… niets is voor niets…
Er is een groot verschil tussen iets graag willen en iets echt nodig hebben..
Er is een social medium, nieuw en hip, je kunt je erbij aansluiten. Je hoeft maar één vraag te beantwoorden:
Wat heb je NODIG?
Iedereen doet het. Dus waarom zou jij het niet doen?

Eén voor één sluiten de tieners in Nottawa, Wisconsin, zich aan bij het nieuwste en hipste sociale medium, NODIG. Om toegang te krijgen moeten ze een op het oog eenvoudige vraag beantwoorden: wat heb je nodig? Een nieuwe iPhone? Een backstagekaartje voor een concert? In ruil voor een schijnbaar simpele taak, zal NODIG het verzoek inwilligen.
Iedereen doet het. Dus waarom zou jij het niet doen?

Kaylee Dunham weet wat ze nodig heeft – een nier voor haar zieke broer. Ze gelooft niet dat een sociaal netwerk zou kunnen helpen, maar ze heeft niks te verliezen.

Op Youtube vond ik een booktrailer van het boek. Natuurlijk wel de Engelse versie, aangezien het boek oorspronkelijk Engelstalig is.

Toen ik de korte inhoud van dit boek las, was ik wel nieuwsgierig naar het hele verhaal. Want we denken vaak dat we heel veel “nodig” hebben, maar is dat werkelijk zo? Dit boek maakt je daar extra bewust van.
Het verhaal wordt verteld vanuit verschillende personages. Al heb je eigenlijk 2 hoofdpersonen, namelijk Kaylee en Nate, de beste vriend van Kaylee. De scholieren in Nottawa krijgen allemaal een uitnodiging voor het nieuwe social media netwerk NODIG. Je kunt vragen wat je wilt en in eerste instantie krijg je heel eenvoudig de opdracht om anderen uit te nodigen voor NODIG om dat gene wat je nodig hebt, te ontvangen.Echter de opdrachten worden steeds grimmiger en de jongeren komen opeens met de vraag te zitten “heb je het wel echt nodig? Of wil je het gewoon graag hebben?”. Wie zit er achter NODIG?

De cover laat een meisje zien, die naar mijn gevoel boos is. Ik stel me voor dat dit Kaylee is. Ze heeft over een kant van haar gezicht groot het woord “NODIG” staan. De cover vind ik wel goed passen, omdat wat zij vraagt ook echt nodig is, en het niet iets is, wat ze alleen maar graag wilt.

Kaylee heeft er heel veel voor over om een nieuwe nier te vinden voor haar broer. In het verleden heeft ze hier al stomme dingen voor gedaan, die bij anderen niet in goede aarde gevallen zijn. Haar moeder gelooft haar niet meer en vrienden heeft ze bijna niet meer, alleen Nate is nog met haar bevriend. Ik vroeg me regelmatig af wie er achter zat, maar werd toch op het verkeerde been gezet, dat vind ik toch altijd leuk aan een boek, als ik zelf denk te weten hoe het zit, en ik dan toch verrast wordt.

Naar het einde, neemt de spanning behoorlijk toe en komt er ook meer vaart in het verhaal. Hierdoor wilde ik naar het einde ook echt doorlezen om er achter te komen hoe het nu precies in elkaar zat. En ondanks dat het een standalone boek is, blijven er toch nog dingen open, waardoor een vervolg best mogelijk zou zijn. Dit zou ik dan ook beslist gaan lezen.

Gegevens van dit boek:
Titel: Nodig
Auteur: Joelle Charbonneau
Uitgever: Karakter uitgevers
Aantal pagina’s paperback: 320
Aantal pagina’s E-book: 266
ISBN paperback: 9789045210247
ISBN E-book: 9789045210544
Prijs paperback: € 19,95
Prijs E-book: € 7,25

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

2 thoughts on “Joelle Charbonneau – Nodig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge