Joanne Carlton – Hart-slag

Joanne Carlton (ook wel bekend als Sandra J.Paul) benaderde mij of ik interesse had om mee te doen met een blogtour. Hier had ik wel oren naar en na een tijdje werd er een geweldig mooi pakketje afgeleverd hier thuis. Ik wil Joanne Carlton dan ook hartelijk bedanken voor dit recensie-exemplaar. 

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek:  Sam en Jasper zijn hartsvrienden sinds een tragedie in hun kinderjaren hen bij elkaar bracht. De twee geloven dat ze alle tijd van de wereld hebben om hun doelen te bereiken. Hun levens worden brutaal verstoord wanneer ze vernemen dat Jasper terminaal ziek is door een tumor in zijn hart.
Het vooruitzicht voorgoed afscheid van elkaar te nemen valt de twee zwaar. Met nog slechts enkele dagen te leven, is Jasper vastbesloten om de korte tijd die hem nog rest, te benutten. Hij smeekt Sam om zijn laatste wens, om eenmalig te mogen zingen voor een publiek, te vervullen.
De gebroken vrienden laten alles wat ze kennen achter om het onmogelijke te bereiken, terwijl ze tegelijkertijd worstelen met hun verdriet, verlies en het onvermijdelijke afscheid.

Cover

Op de cover zien we iemand met een gitaar in de hand. Je ziet niet wie het is, want je ziet geen hoofd. Onderaan de cover staat in grote letters de titel en eronder de naam van de auteur. De cover spreekt mij niet heel erg aan en ik zou dit boek niet zo snel opgepakt hebben in de boekhandel.

De auteur

Joanne Carlton ook wel bekend als Sandra J.Paul is een alias voor Sandra Vets. Ze is zelfstandig ondernemen en auteur natuurlijk. Zolang ze zich kan herinneren schrijft ze al. Echter ze had al heel lang de droom om een Engelstalig boek te schrijven. Ze heeft eerst allerlei Engelstalige korte verhalen geschreven en online geplaatst. Naar aanleiding van het overlijden van haar vader en zus schreef ze in 2017 het emotionele Engelstalige debuut Heart-Beat. Hier kreeg ze meteen een hoop emotionele reacties op van haar lezers. Hier volgde begin 2018 de Young Adult-thriller Kill Me Again op. Deze zal net als Heart-Beat in 2019 in het Nederlands vertaald worden. Haar derde Engelse boek, een novelle, Dust, verschijnt in oktober 2018.

Het verhaal

Sam en Jasper zijn sinds hun kinderjaren al onafscheidelijk. Ze zijn echte hartsvrienden. Ze zitten beiden op het Boulder College in Colorado. Sam is superslim, gaat met veel gemak door haar studie, maar ze heeft nogal wat moeite om vrienden te maken. Anderen vinden haar al snel apart. Jasper daarentegen maakt makkelijk vrienden, maar heeft wat meer moeite met zijn studie. Sam helpt Jasper vaak met zijn studie. En Jasper is daarnaast het enige sociale contact van Sam.
Doordat Jasper zoveel moeite heeft met zijn studie, eist dit ook zijn tol. Hierdoor negeert Jasper zijn lichamelijke klachten. Onder een basketbalwedstrijd wordt Jasper onwel en zakt in elkaar. Hij moet met spoed naar het ziekenhuis. Alles wijst er op dat het zeer ernstig is. Dan neemt Sam Jasper mee om zijn droom te kunnen verwezenlijken. Maar kan Jasper dit wel aan? En loopt dit wel goed af?

Mijn mening

Hart-Slag was voor mij het eerste boek wat ik van Joanne Carlton las. Ik had gelezen waar het boek over ging en doordat de verhaallijn mij erg aansprak, was ik ook erg benieuwd naar dit boek. Wat ik vooral erg leuk vond is dat er echt een cadeautje van het recensie-exemplaar gemaakt was. Het boek zat in een mooie glimmende zwarte doos. En niet alleen dit boek zat er in, maar ook nog het boek ‘Loopgravenhel(d)‘ geschreven door Sandra J.Paul & Marc Geyens. Dit boek ligt bij mij zeker nog op mijn nog te lezen stapel.  Ook zaten er twee Engelstalige leesfragmenten in en enkele goodies. Echt een cadeautje.

Maar nu het boek zelf. In eerste instantie had ik wel zoiets ‘Wow, dik boek’ maar omdat het onderwerp mij aansprak had ik daarna zoiets ‘Heerlijk’.

Toen ik begon te lezen viel me wel meteen op dat er soms wat irritatie opspeelde over de manier hoe het boek geschreven was. Je merkte wel dat het boek eerst in het Engels uitgebracht was, en naar mijn gevoel werd de tekst soms iets te letterlijk vertaald hier had met behulp van een redacteur nog wat winst behaald kunnen worden.

Echter het boek las ondanks deze kleine dingen heerlijk weg. Het boek wist me regelmatig te raken en de manier hoe het verhaal verteld werd vond ik erg mooi. Je ziet niet alleen de angst die Jasper voelt, maar ook de spanning over de mogelijkheid om zijn dromen na te jagen. Ik denk dat het boek ook een belangrijke boodschap heeft, namelijk dat je niet moet wachten met je dromen najagen totdat het te laat is. En dat het heel belangrijk is dat je durft aan te geven wat belangrijk voor je is.
Dit boek laat je nadenken over je eigen toekomst en of je werkelijk doet wat je wilt.
Dit boek is een echte aanrader, ondanks de kleine dingetjes die in eerste instantie wat irritatie op riepen, maar die door het krachtige verhaal naar de achtergrond verdwenen.

Spotify playlist

De auteur heeft op Spotify ook een playlist gemaakt van de liedjes die een rol spelen in dit boek. Ik zou zeggen, luister deze playlist zeker!

Blogtour

Zoals gezegd, lees ik dit boek voor een blogtour. Er zijn een hele hoop leuke blogs die meedoen aan deze blogtour. Mijn voorganger was Superjoellegirl en morgen kun je de recensie lezen van Thrillerlezers.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden? Lees dan zeker ook het inkijkexemplaar op bol.com.

Gegevens van dit boek:
Titel: Hart-Slag
Auteur: Joanne Carlton
Uitgever: Hamley Books
Aantal pagina’s paperback: 476
Aantal pagina’s E-book: 476
ISBN paperback: 9789082893908
ISBN E-book: 9789082893939
Prijs paperback: € 19,50
Prijs E-book: € 9,90

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.


One thought on “Joanne Carlton – Hart-slag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge