Jo Claes – Niet voor mietjes


Van uitgeverij Fontein ontving ik het E-book “Jo Claes – niet voor mietjes” om er een recensie over te schrijven. Hier wil ik uitgeverij Fontein hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap:Niet voor mietjes is een spannend jeugdboek van de Vlaamse thrillerauteur en Gouden Strop-winnaar Jo Claes. Wat doe jij als iemand onrecht wordt aangedaan?
Matthias voelt zich totaal niet thuis op zijn nieuwe school. Hij heeft nog geen vrienden gemaakt, maar grijpt wel in wanneer iemand wordt gepest. Hierdoor leert hij de superslimme Dante kennen en de nogal aparte Rani, voor wie hij meteen iets voelt.
Wanneer korte tijd later een dure smartphone verdwijnt, wordt Rani van diefstal beschuldigd. Matthias wil haar onschuld bewijzen en stelt voor om zelf op onderzoek uit te gaan. Maar dat blijkt niet ongevaarlijk en het drietal doet dan ook een bizarre ontdekking…

Ik las de informatie over het boek en dit sprak mij wel aan. Dus toen ik het boek toegestuurd kreeg, heb ik snel het boek uitgelezen wat ik nog aan het lezen was, toevallig ook een young adult. Dus dat sluit mooi aan. Je zit vrij snel in het verhaal en ik leefde al heel snel met de hoofdpersonen mee. Matthias voelt zich niet op zijn gemak op de nieuwe school. Als Dante gepest wordt grijpt Matthias, net als Rani, in. Hierdoor krijgt Matthias toch vrienden op zijn nieuwe school. Echter vrij snel hierna wordt er een dure smartphone gestolen. Hier wordt Rani van beschuldigt en haar verleden zorgt er voor dat dit tegenwerkt. Dante en Matthias geloven Rani en willen bewijzen dat Rani onschuldig is. Hier moeten ze slinkse plannen voor bedenken.

Dit verhaal bevat ook een boodschap. Er wordt in het begin van het boek verteld over De barmhartige Samaritaan. Dit is een verhaal uit het nieuwe testament. In dit verhaal wordt verteld dat je anderen moet helpen als ze in nood zijn, maar ook zonder dat ze in nood zijn. Dit thema vormt een beetje de rode draad in dit boek. Matthias wil Rani helpen, dus is in principe de Barmhartige Samaritaan. Ik heb het idee dat Jo Claes hiermee iets duidelijk wil maken. Namelijk dat je altijd iemand kunt helpen. En dat je hier altijd een goed gevoel aan over houdt. Ik denk zeker in deze tijd is dat een onderwerp wat zeker onder de aandacht mag komen.

Gegevens van dit boek:
Titel: Niet voor mietjes
Auteur: Jo Claes
Uitgever: Uitgeverij De Fontein
Aantal pagina’s Hardcover:120
Aantal pagina’s E-book: 103
ISBN-Nummer Hardcover: 9789026142185
ISBN-Nummer E-book: 9789026142192
Prijs Paperback:€ 12,99
Prijs E-book:€ 9,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com & Ako.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge