Jette Vonk – Als je dit leest ben ik er nog

Als je dit leest ben ik er nog

Informatie die te lezen is op de achterflap: Het is dinsdag 25 juni, mijn leven tot nu eindigt hier. Het stokt, stolt en blijft roerloos achter als een versteende laag in mijn arme lichaam. Maar mijn wil beveelt mijn benen mij verder te dragen, te brengen naar een onzekere toekomst. Zo wandelen we dit limbo binnen, het grensgebied tussen vroeger en later. Niemandsland.

Jette Vonk (33) is in de bloei van haar leven als ze te horen krijgt dat ze uitgezaaide borstkanker heeft. In eerste instantie wordt ze overspoeld door paniek. Hoe ga je om met een levensverwachting van twee jaar? En hoe is het om te leven in “geleende tijd”? Samen met haar man en haar driejarige zoontje zoekt ze de grenzen op van het geluk, dat soms diep verscholen lijkt te zitten, maar dan weer in volle kracht aanwezig is. In Als je dit leest ben ik er nog laat Jette zien dat het leven veel meer kan zijn dan slechts een diagnose.


Toen dit boek uitkwam was ik hier al heel nieuwsgierig naar, de beknopte inhoud die op internet te lezen was sprak me heel erg aan, dus dit boek vrij snel in de bibliotheek gereserveerd. En het duurde nog een tijdje voor ik het boek kon gaan afhalen. Toen ik het bericht echter in mijn mailbox kreeg dat het boek afgehaald kon worden, ben ik ook meteen naar de bibliotheek gegaan. Het boek waar ik in bezig was uitgelezen en meteen in dit boek begonnen… En helaas… ondanks alle positieve recensies en quotes vond ik het boek tegenvallen. Ik vind het boek behoorlijk oppervlakkig. Het boek gaat niet echt in op de gevoelens van Jette Vonk. Je leest wel de dingen die ze onderneemt en dat ze op zoek gaat naar haar spirituele ik. Maar over haar gevoelens en wat de diagnose kanker en de behandelingen met haar doen komen maar weinig aan bod. Het is naar mijn gevoel meer een boek waar Jette een positieve herinnering wil achterlaten.

Het boek is natuurlijk een bundeling van haar blogs, waardoor bepaalde zaken ook regelmatig herhaald worden, en als je het als blog leest, dit vrij logisch is, dat je het herhaalt, echter als je het in boekvorm leest, wordt de herhaling soms een beetje irritant. Ik had soms zoiets dat is al aan bod gekomen dat weet ik nu wel. Het is een vrij dun boek, en de teksten worden veelvuldig afgewisseld met foto’s en quotes, dus je hebt het boek dan ook vrij vlug uit.

Ik ga wel haar blog volgen, echter in boekvorm vond ik het tegenvallen en had ik er hogere verwachtingen van.

Jette Vonk haar blog is hier te vinden: Zonder Vonk geen vuur.

Gegevens van dit boek:
Titel: Als je dit leest ben ik er nog
Auteur: Jette Vonk
Uitgever: Uitgeverij Boekerij
Aantal pagina’s Paperback: 175
Aantal pagina’s E-book: 69
ISBN Paperback: 9789022577073
ISBN E-book: 9789402306514
Prijs Paperback: € 17,50
Prijs E-book: € 12,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com & Ako.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge