Jette Schröder – De happiness goeroe


Ik zag op internet de korte inhoud van dit boek. En had meteen het gevoel “Dit is een heerlijk boek om te lezen”. Dus nadat ik contact had gehad met HarperCollins Holland kreeg ik al vrij snel een recensie exemplaar opgestuurd. Hier wil ik HarperCollins Holland natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Na het open maken van de envelop valt meteen de vrolijke manier van inpakken op. Er kwam meteen roze confetti uit de envelop, een zakje in de vorm van een pot met allerlei vrolijke dingetjes om te versieren. En dit past echt bij dit boek. Hier word ik zo vrolijk van!

De informatie die te lezen is op de achterflap: ‘Ongelooflijk,’ zeg ik hoofdschuddend. ‘Ik heb zelden zo’n mooie ziel mogen voelen.’ Wow. Ik klink mega-indrukwekkend!
‘Mijn taak is om jouw pad te verlichten. Met glitters.’ Ik reik naar een potje knutselglitters van de Action en strooi ze in een lange, kronkelige lijn op het kleed.
Om een vriendin te helpen, valt Iris tijdens een spectaculair feest in voor een bekend tv-medium. Ze verdiept zich in mantra’s, leert een paar spirituele oneliners uit haar hoofd en geeft zichzelf een mooie artiestennaam: Vlinder. Tot haar eigen verbazing is haar optreden een doorslaand succes! Binnen de kortste keren zijn duizenden meiden in de ban van de mysterieuze, gemaskerde goeroe die de ‘Happiness-lifestyle’ predikt. Iris besluit haar dubbelrol nog even te blijven spelen. Het bevalt haar uitstekend om zo bewonderd te worden. Ze blogt, vlogt, opent een heuse Happiness-webshop en geeft zelfs online masterclasses als ‘Find Your Inner Rainbo’ en ‘Embrace Your Flaws’.
Maar het succes heeft ook een keerzijde. Ze heeft het zo druk met haar nieuwe carrière dat haar studie en vriendschappen onder druk komen te staan. En de terugkerende aanvaringen met haar knappe, maar irritante onderbuurman dragen ook niet echt bij aan haar Happiness. Hoelang duurt het voor het echt uit de hand loopt? En is er dan nog wel een weg terug?
Volg Vlinders Happiness-lifestyle zelf op dehappinessgoeroe.nl en ga direct aan de slag. Met handige printables voor een gelukkig leven!

De cover

De cover is wit en er staat in gehandletterde letters de titel van het boek op. Hierbij staan ook vrolijke versiersels bij, zoals vlinders en rondjes en dergelijke. Vooral de vlinders passen erg goed bij het boek. Ik weet niet zeker of ik het boek opgepakt zou hebben in de boekhandel, doordat het niet echt eruit springt qua kleur en dergelijke.

De auteur

Jette Schröder (1987) zat nog op de middelbare school toen ze haar eerste verhaaltjes verkocht aan Sesamstraat. Ze werkte enige tijd als publiciteitsmedewerker bij een uitgeverij totdat ze besloot haar baan op te zeggen zodat ze meer tijd zou hebben voor wat ze het allerleukst vindt om te doen: schrijven! Inmiddels heeft ze zeven kinderboeken op haar naam staan, waaronder de Love Story-reeks. De Happiness-goeroe is haar eerste Young Adult-roman.

Het verhaal

De stage van Iris bij Soapy loopt bijna ten einde en ze is er van overtuigd dat haar stagebegeleider meer dan trots op haar is, want ze heeft zich ontzettend uit de naad gewerkt en zelfs haar studie verwaarloosd om al haar tijd te kunnen besteden aan haar stage. Er is haar door haar stagebegeleider, Jerry Foster, een bonus in het vooruitzicht gesteld en Iris gaat er van uit dat ze haar geldtekort wel weer kan aanvullen. Ze komt echter bedrogen uit. Hoe gaat ze nu rondkomen?

De oplossing dient zich eigenlijk al vanzelf aan. Haar beste vriendin Tamara moet met spoed een oplossing vinden als het medium wat ze geboekt had voor een groot feest heeft afgezegd.Iris biedt zich aan als actrice en kan zo de stage van Tamara redden. Ze vermomd zich en meet zich zelf de artiestennaam “Vlinder” aan. Tot haar eigen verbazing is haar optreden een groot succes. Ze krijgt een grote schare fans, die zich “Vlinderaars” noemen. Iris besluit om haar rol van “Vlinder” nog even vol te houden en ze gaat aan de slag met de “Happiness-lifestyle”. Ze wordt enorm bewonderd en dit bevalt haar uitstekend. Ze blogt, vlogt, opent een Hapiness webshop en geeft zelfs online masterclasses. maar haar succes als Vlinder heeft ook een keerzijde. Ze heeft het zo druk dat ze haar studie en vrienden vergeet.

En dan is daar nog de knappe maar irritante onderbuurman. De steeds terugkerende aanvaringen dragen niet echt bij aan haar eigen Happiness. Hoe lang kan ze dit dubbelleven nog volhouden voor ze ontmaskerd wordt. En is die onderbuurman echt wel zo irritant?

Mijn mening

Dit boek leest als een echte chicklit.Je krijgt er een gigantisch goed gevoel bij en je weet gewoon dat het lezen van dit boek je in opperbeste stemming brengt. Meteen vanaf de eerste pagina weet je dat je in een echt feelgood verhaal terecht gekomen bent, met een groot cliché gehalte. Ik denk dat iedere student en/of jongere de gesprekken tussen Manon, Tamara en Iris wel herkent, hierdoor komen de gesprekken realistisch over en dit is een positieve toevoeging aan het verhaal. Sommige dingen waren vrij voorspelbaar. Vooral de (soms pijnlijke) ontmoetingen tussen Iris en haar onderbuurman. Je weet gewoon dat sommige dingen fout moeten gaan, maar dit hoort gewoon bij dit boek en ondanks dat ik bijna altijd thrillers lees, kan ik soms echt genieten van dit soort boeken. En dit was echt een heerlijk boek. Ondanks dat Iris de hoofdpersoon is, had ik toch twijfels of ik sympathie voor haar kon opbrengen. Dit kwam vooral doordat ze op een bepaald moment geld wilde verdienen ten koste van anderen en haar vrienden en school vergat. Maar dit maakt Schröder helemaal goed. Waardoor je sympathie voor Iris heel snel toeneemt en je haar begrijpt. Schröder geeft hiermee ook meteen een waarschuwing af. Dat je je vrienden en school niet moet verwaarlozen.

Wat ik zelf wel heel origineel bedacht vind, is dat je zelf ook door middel van een Happiness planner, een werkboek (online te downloaden) en happy printables jezelf de happiness lifestyle eigen kunt maken. Waardoor je zelf ook nog gelukkiger kunt worden, door gewoon kleine oefeningen en kleine veranderingen toe te passen. Dit vind ik echt super leuk gedaan.

Dit boek is zeker een boek waar je blij van wordt of je nu het boek alleen leest, of ook echt aan de slag gaat met de Happiness lifestyle.

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig geworden na het lezen van mijn recensie? Dan kun je hieronder een leesfragment lezen. Maar ik waarschuw je… Je wilt verder lezen… 🙂

 

Gegevens van dit boek:
Titel: De happiness goeroe
Auteur: Jette Schröder
Uitgever: HarperCollins Holland
Aantal pagina’s hardcover: 288
Aantal pagina’s E-book: 260
ISBN hardcover: 9789402701142
ISBN E-book: 9789402755312
Prijs hardcover: € 17,99
Prijs E-book: € 9,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge