Jette Schröder – Daisy in love

We ontvingen een persmail van HarperCollins Holland over het boek ‘Daisy in love. Aangezien ik eerder boeken van Jette Schröder met veel plezier gelezen had, wist ik, na de korte inhoud gelezen te hebben, dat ik dit boek graat zou willen lezen. Na een mailtje ontvingen we het boek al vrij snel in de brievenbus. Hier willen we HarperCollins Holland hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: De eerste kennismaking tussen Daisy en haar nieuwe buurjongen Floris verloopt niet bepaald goed. Hij maakt een foto van haar terwijl ze net een beschamend beautyritueel uitvoert, en weigert hem van zijn telefoon te wissen. Daisy is razend! En dan blijkt Floris ook nog eens bij haar op school te zitten, waar hij direct opgenomen wordt in het populaire groepje van de verwaande Juliette. Gelukkig heeft Daisy altijd nog Kim, haar BFF!

Kim haalt haar over om mee te doen aan de Sterrenshow, de grote talentenjacht van hun school. Superspannend allemaal, zeker als blijkt dat ook Juliette zich heeft aangemeld. Zou het Daisy lukken om haar te verslaan? En aan wiens kant staat Floris eigenlijk? Hopelijk kunnen de horoscopen van Astro-Lynn haar wel helpen.

De cover

De cover is ontzettend roze. Met allerlei kleine afbeeldinkjes om de titel heen. Je ziet er meteen aan dat het een echt meidenboek is. En dat blijkt inderdaad zo te zijn. Het boek valt zeker op in de boekhandel. Of ik hem snel opgepakt zou hebben weet ik niet. De cover is mij iets te roze.

De auteur

Jette Schröder (1987) zat nog op de middelbare school toen ze haar eerste verhalen verkocht aan Sesamstraat. Ze werkte enige tijd als publiciteitsmedewerker bij een uitgeverij totdat ze besloot haar baan op te zeggen om te gaan doen wat ze het allerleukst vindt: schrijven! Inmiddels heeft ze twaalf kinderboeken op haar naam staan.

Het verhaal

Daisy heeft een nieuwe buurjongen, Floris, en hun kennismaking verloopt niet echt goed. Daisy waant zich op haar balkonnetje onbespied, maar dan staat Floris opeens op het balkon naast haar. En net nu ze een chocolademasker en haar pennen tussen haar tenen heeft gestoken. En dan neemt Floris ook nog een foto. Hij weigert de foto te verwijderen. Daisy is woedend. Dan ziet Daisy hem ook nog op school en hij sluit meteen aan bij het meest populaire groepje op school, waar de verwaande Juliette ook bij zit. Gelukkig heeft Daisy haar BFF Kim nog!

Kim haalt haar over om mee te doen aan de Sterrenshow, de talentenjacht op school. Dan blijkt dat Juliette ook meedoet en zij heeft ook nog eens heel goede stem om te zingen. Zou Daisy haar kunnen verslaan? En aan wiens kant staat Floris eigenlijk? Gelukkig heeft Daisy de horoscopen van Astro-Lynn nog, die haar hopelijk wel helpen.

Mijn mening

Ik kan één keer in de zoveel tijd met veel plezier een jeugdboek erbij pakken om te gaan lezen. Aangezien ik al eerder ‘De Happiness Goeroe‘ en ‘Gek van jou‘ met veel plezier gelezen had, en de korte inhoud mij aansprak, wist ik al snel dat ik dit boek ook wilde lezen. En Schröder heeft mij overtuigd. Ze is net zo goed in jeugdboeken schrijven als in het schrijven van romans voor volwassenen. Wellicht moet ik het andersom zeggen, omdat ze al veel meer jeugdboeken heeft geschreven, maar omdat mijn eerste kennismaking met haar schrijfstijl een volwassenen roman was, zeg ik toch dat ze mij ook overtuigd heeft dat ze ook de kwaliteit bezit om jeugdboeken te schrijven.

In het boek heb je al heel snel een klik met hoofdpersoon Daisy. Ze wordt als een onzekere, moderne puber neergezet. Ik denk dat iedereen zich zijn periode van de middelbare school nog wel kan herinneren en Daisy is echt als een herkenbaar personage neer gezet. Je zou het zelf geweest kunnen zijn of één van je vriendinnen op de middelbare school.

Wat Schröder erg goed gedaan heeft, is hedendaagse artiestennamen gebruiken, waardoor vooral de jeugd die dit boek leest, een hoop herkenning zal hebben en het maakt dit boek extra leuk om te lezen.

De hoofdstukken zijn van een mooie lengte en wat meteen opvalt bij het open slaan van het boek is de grotere regelafstand, waardoor het lezen, voor jeugd die iets meer moeite hebben met lezen, iets aangenamer wordt.

Ook wordt er in het verhaal een duidelijke boodschap meegegeven dat je boven pestgedrag moet staan en pestgedrag soms ook kunt omdraaien naar iets positiefs, waardoor de pester het nakijken heeft. Daarnaast komen ook vriendschap, loyaliteit en je mening durven uiten aan bod. Dit zijn dingen die vooral voor de opgroeiende jeugd belangrijke aspecten zijn.

Ik vond dit eerste deel uit de BFF-serie erg leuk om te lezen, ondanks dat ik niet echt tot de doelgroep behoor. En ik denk dat meiden in de leeftijd van ongeveer 11 tot 14 jaar zich echt kunnen herkennen in hoofdpersoon Daisy en hierdoor dit boek met veel plezier zullen leven.

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

Daisy-in-love

Gegevens van dit boek:
Titel: Daisy in love
Auteur: Jette Schröder
Serie: BFF
Uitgever: HarperCollins Holland
Aantal pagina’s paperback: 288
Aantal pagina’s e-book: 133
ISBN paperback: 9789402708462
ISBN e-book: 9789402762235
Prijs paperback: € 15,99
Prijs e-book: € 9,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com, Bruna en Bazarow.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge