Jennefer Mellink – Vermoorde onschuld

Van LS Amsterdam ontving ik het boek “Vermoorde onschuld” geschreven door Jennefer Mellink. De flaptekst sprak me al heel erg aan, dus toen ik het boek ook daadwerkelijk op mijn deurmat vond, was ik aangenaam verrast. Ik wil LS Amsterdam dan ook hartelijk bedanken voor dit recensie exemplaar.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Negen maanden geleden trof Stephan zijn vader bloedend en levenloos aan op de keukenvloer. Dat moment is het enigste waar Stephan nog zeker van is. De rest van zijn herinneringen aan die dag gaat schuil achter een donkere, ondoordringbare muur in zijn hoofd. Nu wordt Stephan door de politie aangewezen als de schuldige van deze brute moord.  Er zit voor hem maar één ding op als jij zijn onschuld wil bewijzen: via hypnotherapie achterhalen wat er die dag echt is gebeurd. Maar kan hij wel omgaan met de gruwelijke waarheid die zijn eigen geest voor hem verborgen houdt?

De cover

De cover vind ik echt goed bedacht. De cover bestaat in principe uit twee pagina’s. Op de ene pagina staat een foto, naar mijn gevoel van Stephan. En de pagina ervoor zijn tralies met de titel “Vermoorde onschuld” en de naam van de schrijver erop. Hierdoor krijg je echt een gevangenis gevoel. Hier is echt over nagedacht en ik zou dit boek zeker opgepakt hebben in de boekhandel.

De auteur

Jennefer Mellink (Amersfoort, 1985) is opgegroeid in Leusden. In juni 2014 debuteerde ze met Gebroken, een zenuwslopend spannende young adult thriller die lovend werd ontvangen en werd genomineerd voor “beste young adult thriller 2014” (Hebban). Haar tweede young adult thriller Kwaad Bloed verscheen in juni 2015. Ook over dit boek zijn de recensies en reacties zeer positief. Haar derde boek, Gevarenzone, verscheen in juli 2016. Vermoorde onschuld verscheen eind mei 2018 bij Luitingh-Sijthoff. Momenteel werkt ze aan haar vijfde young adult thriller en diverse andere schrijfprojecten.
Ze schrijft ook columns en korte (spannende) verhalen die zijn verschenen in diverse verhalenbundels en tijdschriften. Ook heeft ze zes jaar boekrecensies geschreven voor Hebban/crimezone. Jennefer wandelt graag urenlang met haar hondje door de natuur en houdt ook van lezen, koken en reizen.
Ze woont samen met haar hondje in Twello.

Het verhaal

Stephan is 18 jaar en zit vast op verdenking van moord op zijn vader. Omdat hij een black-out heeft en zich niets meer van zijn vaders dood kan herinneren, probeert hij via hypnotherapie de waarheid te achterhalen. Langzaam maar zeker komen er flarden uit zijn verleden naar boven, die niet alleen Stephan maar ook de lezer verrassen…Komt hij op tijd erachter wat er gebeurd is?

Mijn mening

Het boek begint meteen goed. “Ik zit vast voor de verdenking van moord op mijn vader.” Bam, dit is de eerste zin van het boek. En zorgt er voor dat ik meteen nieuwsgierig ben. In het begin krijg je als lezer nog niet echt hoogte van Stephan. Alleen zijn gedachten en de dingen die hij doet worden beschreven. Er vinden echter geen dialogen plaats. Waardoor Stephan een beetje onsympathiek op me overkomt. Echter na een aantal pagina’s draait dit als een blad aan de boom om en ga je Stephan aardig vinden. Doordat hij samen met zijn therapeute Stella terug gaat naar zijn verleden kom je er achter wat Stephan voor zachtaardige jongen is en vraag je je bijna letterlijk af wat er gebeurd is. Want je gelooft bijna niet dat Stephan dit gedaan heeft. Echter je wordt door Mellink regelmatig op een verkeerd been gezet, waardoor ik regelmatig over verschillende dingen ging twijfelen. Dit heeft Mellink goed voor elkaar.

Het verleden van Stephan wordt goed uitgewerkt, echter het heden, de tijd dat Stephan in het huis van bewaring zit, wordt maar heel minimaal toegelicht, waardoor ik me niet echt een beeld kon vormen hoe de huidige Stephan was. Dit vind ik wel een gemis. Je leert de Stephan uit het verleden zo goed kennen, maar of er wellicht nog dingen zijn waardoor Stephan toch anders is als dat je vermoedt kom je niet achter, omdat het heden zo onderbelicht blijft. Echter dit past ook wel bij het verhaal. Want doordat Stephan zo sympathiek over komt, lijkt het je bijna onmogelijk dat hij zijn vader vermoord heeft. Maar dit bevestigt ook de norm. Je ziet vaak aan de buitenkant niet dat een crimineel crimineel is. Dus wellicht heeft Stephan het toch gedaan? Het blijft tot het einde onduidelijk wie de dader is. En aan het einde blijf je toch met vragen achter…

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek? Download hier dan het gratis leesfragment.

Gegevens van dit boek:
Titel: Vermoorde onschuld
Auteur: Jennefer Mellink
Uitgever: LS Amsterdam
Aantal pagina’s paperback: 208
Aantal pagina’s E-book: 164
ISBN paperback: 9789024578511
ISBN E-book: 9789024578528
Prijs paperback: € 14,99
Prijs E-book: € 9,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge