Jennefer Mellink – Gebroken


Informatie die te lezen is op de achterflap:
“Waar ben ik? Ik knipper nog een paar keer met mijn ogen. Het zicht verandert echter niet. Alles is pikzwart. Met mijn pijnlijke, koude handen tast ik over de grond. Het voelt zacht aan. Ik wil me bewegen. Met pijn en moeite strek ik voorzichtig mijn armen. Ik voel aan mijn gezicht. Alles zit er nog aan. Pas als ik mijn benen wil bewegen, merk ik dat ik vastzit. Shit. Waar ben ik in hemelsnaam?”

Anna is een echte geluksvogel. Ze is populair bij haar vrienden, heeft een goede relatie met haar ouders en ook op school gaat het haar voor de wind. Aan het begin van de zomervakantie geeft Anna een groot feest voor haar zestiende verjaardag. Wat begint als een vrolijke avond, eindigt voor Anna in een nachtmerrie. Als ze zich even in het donker afzondert, komt er plots een man met een bivakmuts haar kamer binnen. Hij verkracht haar en laat haar in shock achter. Anna zegt niets tegen haar vrienden en gaat de volgende dag helemaal alleen op onderzoek uit. Alle mensen in haar omgeving lijken verdacht… Algauw komt Anna de dader op het spoor. Maar heeft ze het wel bij het rechte eind? Of zal er voorgoed een einde komen aan haar geluk?


Donderdags geef ik altijd cursus “Klik & tik” in de bibliotheek in Kerkrade. Het ideale moment om meteen even tussen de boeken te neuzen. Toen kwam ik het boek Gebroken tegen van Jennefer Mellink, en door de tekst die op de achterflap las, was ik getriggert en heb ik het boek meteen geleend.

Gebroken is het debuut van Jennefer Mellink. Jennefer is een Nederlandse schrijfster, geboren in Amersfoort.Ze heeft ondertussen al 3 boeken uitgebracht. Naast Gebroken ook nog de boeken, Kwaad bloed (2015) en Gevarenzone (2016) en is nu bezig met haar 4e Young adult thriller.

De cover laat een meisje zien, wat in elkaar gedoken zit. Dit gaf mij een heel benauwend gevoel. Als je het boek gelezen hebt, snap je de cover volkomen en weet je waarom de cover zo goed bij dit boek past.

Het boek komt heel rustig op gang. We leren Anna en haar familie en vrienden kennen. Doordat Anna op de dag dat het boek begint jarig is, heb je meteen een hoop personen bij elkaar. Deze worden goed omschreven en hierdoor krijg je wel een goed beeld van ze. Doordat Anna’s ouders de dag erna op vakantie gaan heeft Anna besloten om een feest te geven ter ere van haar zestiende verjaardag. Hiervoor heeft ze een hoop mensen uitgenodigd, ook vrienden van vrienden. Als ze hoofdpijn krijgt zondert ze zich even af op haar slaapkamer. Hier overvalt een man met een bivakmuts haar, en verkracht haar. Hierdoor is Anna zo van slag dat ze zelf op zoek gaat naar de dader.

De spanning voel je op het moment dat de man de slaapkamer in komt en dan kabbelt het verhaal toch redelijk rustig voort. Tot op een bepaald moment het toch behoorlijk spannend wordt en ik op het puntje van mijn stoel zat en ik echt heel snel verder wilde lezen. Ik had wel al snel in de gaten wie de dader was. En zat hier dus ook goed met mijn gedachten. Ondanks dat dit voor mij redelijk voorspelbaar was, vond ik het toch een goed boek. Ik had in het begin wat moeite om in het verhaal te komen, doordat het zo rustig opgebouwd wordt. Echter ik wil zeker de andere boeken van Jennefer Mellink ook nog gaan lezen. Ik ben wel benieuwd hoe haar schrijfstijl zich ontwikkeld.

Gegevens van dit boek:
Titel: Gebroken
Auteur: Jennefer Mellink
Uitgever: Clavis B.V.B.A.
Aantal pagina’s: 215
ISBN: 9789044819540
Prijs: € 17,95

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com & Ako.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge