Jennefer Mellink – Dodelijk verlangen

De persmail over ‘Dodelijk verlangen’, die wij van Loft Books ontvingen, klonk wel erg spannend. Dus wij hoefden ook niet lang te twijfelen of we deze titel aan zouden vragen. Na een mailtje terug te hebben gestuurd, ontvingen wij al snel een recensie-exemplaar in onze digitale brievenbus. Hier willen wij Loft Books natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op internet over dit boek: In de thriller Dodelijk verlangen van Jennefer Mellink ontvangt bedrijfsmakelaar Maaike een dreigtelefoontje. Hoelang kan haar geluksgevoel om haar relatie nog aanhouden? Is ze wel veilig?

Dodelijk verlangen van Jennefer Mellink is een spannende thriller over bedrijfsmakelaar Maaike. Nadat ze een dreigtelefoontje ontvangt, voelt ze zich niet meer veilig.

Twee jaar geleden zou Maaike het zelf ook niet hebben geloofd, want door hun leeftijdsverschil zijn zij en Jean-Paul een onwaarschijnlijk koppel, maar ze is helemaal weg van hem. Hij is romantisch en ze hebben een geweldige klik; ze is gelukkiger dan ooit. Tot ze op haar werk een beangstigend telefoontje ontvangt van een klant. Haar collega’s stellen haar gerust – blaffende honden bijten immers niet – maar er bekruipt Maaike een gevoel van spanning dat ze maar moeilijk van zich afschudt. Hoelang kan haar geluksgevoel nog aanhouden? Het grapje dat Jean-Paul haar sugardaddy is, kan ze niet langer weglachen. Want wat als het om meer gaat dan een boze klant; wat als haar relatie met Jean-Paul kwaad bloed zet…

De cover

Op de cover is een vrouw, van achteren, te zien. Ze zit op een krukje en haar handen zijn vast gebonden. Dit, in combinatie met de quote ‘Maaike ontvangt een dreigtelefoontje op haar werk. Is het een loos dreigement of loopt ze echt gevaar?’, maakt mij erg nieuwsgierig naar het nieuwe verhaal van Mellink. De titel ‘Dodelijk verlangen’ staat met knalgele letters op de cover. Deze spat er letterlijk vanaf. Tof gedaan.

De auteur

Jennefer Mellink debuteerde met Gebroken, die door Hebban werd genomineerd voor Beste Young Adult Thriller 2014. Daarna volgden Kwaad Bloed en Gevarenzone. Jennefer is boeken gaan schrijven omdat ze leesplezier bij jongeren wil aanwakkeren. Lezen is leuk, als je maar het juiste boek in handen hebt! Dodelijk verlangen is haar nieuwste boek.

Het verhaal

Maaike, in het dagelijks leven bedrijfsmakelaar, is hoteldebotel verliefd op Jean-Paul. Als iemand haar een paar jaar geleden had gezegd dat ze verliefd zou worden op een man die zoveel ouder is had ze hem, of haar, voor gek verklaard. Maar toch is ze verliefd geworden op deze man. Ze is nog nooit zo gelukkig geweest. Maar als ze op haar werk een beangstigend telefoontje krijgt van een klant voelt Maaike de spanning toenemen. Heeft het iets met haar werk te maken? Of loopt haar relatie met Jean-Paul gevaar? Het grapje dat Jean-Paul haar sugardaddy is, kan ze ook niet meer weglachen. Wat is er toch aan de hand?

Mijn mening

Het werk van Jennefer Mellink is bij mij al bekend. Eerder las ik ‘Vermoorde onschuld‘ en ‘Genadeloos‘, van haar hand. Aangezien ik deze boeken met veel plezier heb gelezen was ik erg benieuwd naar haar nieuwste verhaal ‘Dodelijk verlangen’.

In het eerste hoofdstuk is te lezen dat iemand op bezoek is bij ‘het monster’, die in de gevangenis zit. Je voelt aan alles dat deze persoon iets vreselijks is gebeurt, want ze vraagt hem naar antwoorden. Ook is te lezen dat deze persoon nu bang is voor kleine ruimtes en dat ze om het minste of geringste moet huilen. Ik wil snel verder lezen, want ik ben erg benieuwd wat hier allemaal gebeurd is.

Hierna maken we kennis met Maaike. Ze is sinds een tijdje samen met haar grote liefde Jean-Paul. Er zijn mensen die het een rare relatie vinden want Jean-Paul is een stuk ouder als Maaike, maar Maaike heeft hier geen probleem mee. Leeftijd is maar een getal. Het grootste gedeelte van het verhaal gaat ook over de relatie van deze twee personen. De personages zijn niet erg diep uitgewerkt. Maar dit, vind ik bij dit soort verhalen ook geen probleem aangezien het verhaal maar 160 pagina’s heeft.

Door de korte hoofdstukken had ik het verhaal, jammer genoeg, erg snel uit. Persoonlijk denk ik wel dat er meer uit te halen was als ze de personages iets meer had uitgewerkt. Het einde zag ik niet aankomen, al kwamen bepaalde dingen een beetje geforceerd over. Maar ondanks dit heb ik me toch een avondje goed vermaakt met dit verhaal. Ik ben benieuwd naar de verhalen die Mellink ons in de toekomst gaat voorschotelen.

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig naar dit verhaal? Lees dan zeker het inkijkexemplaar op Bol.com.

Gegevens van dit boek:
Titel: Dodelijk verlangen
Auteur: Jennefer Mellink
Uitgever: Loft Books
Aantal pagina’s e-book: 161
Verteller luisterboek: Simone Breukink
Duur luisterboek: 05:05:41
ISBN e-book: 9789047205005
ISBN luisterboek: 9789047205012
Prijs e-book: € 3,99
Prijs luisterboek: € 4,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com en Bruna of te lezen en te beluisteren via Kobo Plus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge