Jenna Evans Welch – Liefde & geluk

Van HarperCollins Holland ontving ik een persmail over het boek ‘Liefde & Geluk’ geschreven door Jenna Evans Welch. Nadat ik gelezen had waar het boek over ging, besloot ik dat ik dit boek wilde lezen en heb ik dus terug gereageerd op de persmail. Ik ontving dan ook vrij snel erna mijn recensie-exemplaar in de bus. Hier wil ik HarperCollins Holland hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Kan een roadtrip door Ierland haar gebroken hart helen?
Addie heeft iets ongelooflijk stoms gedaan. Nu is ze diep ongelukkig, en ze is bang dat haar hele toekomst in puin ligt. Wat niet helpt is dat ze ook nog voortdurend ruzie met haar broer Ian heeft, die wil dat ze alles opbiecht aan hun ouders.
Ze hoopt dat de over-de-top-bruiloft van haar tante in Ierland haar kan afleiden, maar dan gooit Ian al hun vakantieplannen overhoop, en voor Addie weet wat haar overkomt, zit ze in een piepkleine auto samen met Ian en zijn Ierse vriend Rowan, die ze met iedere afgelegde kilometer leuker begint te vinden. Wat volgt is een wilde roadtrip door het sprookjesachtige Ierland, met als enige houvast de reisgids Ierland voor mensen met liefdesverdriet.


Cover

De cover geeft me het gevoel alsof het op een soort krantenpapier gedrukt is. Bovenaan zie je de titel staan. De kleur loopt van licht naar donker blauw. Midden op de cover zien we een klavertje vier, waarbij het vierde blaadje een hartje is en geen blad. Ik vind de cover erg goed gekozen, maar of de cover mij opgevallen zou zijn in de boekhandel, weet ik niet.

Auteur

Jenna Evans Welch woonde tijdens haar middelbare schooltijd in Florence, waar ze op een scooter leerde rijden en veel te veel ijsjes at. Uit deze periode stamt haar liefde voor Italië, die nooit meer over is gegaan. Tegenwoordig woont ze met haar man en zoontje in Salt Lake City

Het verhaal

Addie heeft het advies van haar broer Ian in de wind geslagen en heeft een stommiteit begaan. Ze is diep ongelukkig en ze ziet haar toekomst niet meer erg positief voor zich. Wat natuurlijk niet helpt is dat ze ook nog steeds ruzie heeft met haar broer die wilt dat ze alles aan haar ouders opbiecht.

Vanuit de over-de-top bruiloft van hun tante in Ierland staat een vakantie in Italië gepland waar Addie haar beste vriendin eindelijk weer ziet. Maar Ian gooit alle plannen overhoop. En voor ze het in de gaten heeft zit ze in een piepkleine gammele auto samen met Ian en zijn Ierse vriend Rowan. Rowan begint ze met iedere afgelegde kilometer beter te leren kennen en ook leuker te vinden. Wat volgt is een geweldige roadtrip met als leidraad de reisgids ‘Ierland voor mensen met liefdesverdriet’. Zouden Ian en Addie deze trip voor haar moeder kunnen verbergen?

Mijn mening

Allereerst moet ik het zeggen….. Wat een geweldig boek. Je moet gewoon van Addie, Ian en Rowan gaan houden. Jenna Ewans Welch heeft een schrijfstijl waarbij je de verschillende personages meteen voor je ziet. Vooral de beschrijving van Rowan en zijn t-shirts vind ik geweldig. Rowan draagt namelijk altijd shirts met kattenprints. En zoals de meesten wel weten heb ik zelfs twee katten dus iemand met een shirt met kattenprints… heeft een streepje voor.
Maar nu serieus. Het boek leest heerlijk weg. Je wilt gewoon door blijven lezen. Ik denk dat dit vooral komt doordat het zo eenvoudig is geschreven en je vanaf het begin echt in het verhaal zit en je wilt weten hoe het met de hoofdpersonen verder gaat. In het begin van het verhaal wil je vooral weten welk geheim Addie verborgen houdt, maar gaandeweg het verhaal kom je er achter dat zij niet de enige is met geheimen.
Naast de verhaallijn van Addie, Ian en Rowan lees je ook regelmatig een hoofdstuk uit de reisgids ‘Ierland voor mensen met liefdesverdriet’. Dit maakt het verhaal compleet en zorgt ervoor dat je niet alleen van de hoofdpersonen gaat houden, maar ook van Ierland.
Het verhaal wordt mooi afgerond, doordat je leest hoe Addie en Ian weer in Amerika zijn en hoe het dan met hun gaat.  Dit sluit het verhaal mooi af.

In dit boek wordt een veel voorkomend liefdesprobleem van een digitaal tijdperk op een humoristische manier besproken. Hierdoor wordt je tussen de regels door gewaarschuwd om na te denken voor dat je dit doet, zonder de focus hierop te leggen. Erg goed gedaan.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar het boek? Lees dan zeker ook onderstaand leesfragment.

Gegevens van dit boek:
Titel: Liefde & geluk
Auteur: Jenna Ewans Welch
Uitgever: HarperCollins Holland
Aantal pagina’s paperback: 320
Aantal pagina’s E-book: 206
ISBN paperback: 9789402702293
ISBN E-book: 9789402756661
Prijs paperback: € 15,00
Prijs E-book: € 9,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge