Jaye Ford – Ben je al bang?

Ben je al bang

Informatie die te lezen is op de achterflap: Een beklemmende psychologische thriller van een nieuw Australisch talent.
Een verlaten parkeergarage, laat op de avond. Livia loopt snel door de slecht verlichte ruimte, haar gedachten al bij huis. Tot een man met een zwart masker uit het donker stapt en haar tegen haar auto duwt.
Liv weet haar belager van zich af te slaan, en ontsnapt ternauwernood. Door de plaatselijke pers wordt ze vervolgens tot heldin gebombardeerd – maar dan begint haar nachtmerrie pas echt.
Ze ontvangt dreigbrieven die duidelijk maken dat niet alleen zijzelf maar ook haar zoontje gevaar loopt. Wie is deze stalker, die alle details van haar leven kent? Dezelfde engerd die haar eerder tot doelwit heeft gemaakt? Of iemand die ze dacht te kunnen vertrouwen?
Jaye Ford heeft met ‘Ben je al bang?’ een sterke psychologische thriller afgeleverd voor de lezers van Nicci French en S.J. Watson.

Ik had op verschillende blogs al recensies gelezen over dit boek, wat me wel nieuwsgierig gemaakt had.

Daarnaast geeft de cover goed weer dat het boek spannend is. De cover spreekt me erg aan. Hierdoor werd ik nog eens extra nieuwsgierig naar het boek. Een gezicht in het donker met een streep zonlicht erop alsof de cover wil zeggen er is altijd licht in de duisternis. Wat dus inderdaad ook zo blijkt te zijn zo lezen we in het boek.

In het begin komt het verhaal rustig op gang en maak je kennis met de hoofdpersoon en de personen om haar heen. Wat een duidelijk beeld geeft hoe de verhoudingen zijn.

Verderop in het verhaal wordt duidelijk dat Livia bang is omdat haar eigenlijk niks gebeurd maar de personen om haar heen wel. Lange tijd word je op het verkeerde been gezet, doordat eigenlijk alles wijst naar een bepaalde dader. Echter dit blijkt niet juist te zijn en zo krijgt het boek een onverwachte wending waardoor het boek toch heel anders afloopt dan verwacht.

Dit is zeker een boek wat in het rijtje van spannende thrillers thuis hoort.

Gegevens van dit boek:
Titel: Ben je al bang?
Auteur: Jaye Ford
Uitgever: de Kern
Aantal pagina’s Paperback: 368
ISBN Paperback: 9789032513719
ISBN E-book: 9789032513726
Prijs Paperback: € 15,99
Prijs E-book: € 9,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com & Ako.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge