Jan van der Cruysse – Bling Bling 3

Nadat ik van de Bling Bling-serie deel 1 en deel 2 met veel plezier gelezen had, wist ik het zeker, toen ik de persmail kreeg van New Book Collective. Ik wilde Bling Bling 3 heel graag lezen. Ik kreeg dan ook heel snel antwoord terug dat ik een recensie exemplaar zou ontvangen. Ik wil New Book Collective en Uitgeverij Angèle heel hartelijk bedanken voor dit recensie exemplaar.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Het onderzoek naar de diamantroven zit al maanden in het slop. Wanneer in het Indiase Varanasi een ring opduikt die deel uitmaakte van de buit krijgt de politie nieuwe stukjes van de puzzel in handen.
Het gevaarlijke gangsterduo Mate-Boris en de onprettig gestoorde Elisabed halen echter alles uit de kast om de politie een stap voor te blijven en de daders te vinden. Het leven van Viktor en Zurab is na de jongste overval grondig overhoopgehaald en ook zij azen op hun deel van de buit. Ondertussen rommelt het in Lentekhi: maffiabaas Paata Sirbiladze komt zwaar onder druk te staan. En dan zijn er nog de daders van de eigenlijke overval. Blijven zij onder de radar of moeten ze de duimen leggen?

De cover

De cover trekt meteen mijn aandacht. Er is een geweldig mooie foto gebruikt. Deze foto geeft mij het gevoel van een ver vakantieoord. De mooie paars/roze kleur zorgt er voor dat je gewoon naar de cover moet kijken en meteen nieuwsgierig bent. Ik vind deze cover ook erg goed bij het verhaal passen, omdat deze zich ook grotendeels in verre oorden afspeelt.

De auteur

Jan Van Der Cruysse is specialist in crisiscommunicatie. Als woordvoerder van Brussels Airport beleefde hij het reilen en zeilen van de luchtvaart gedurende 25 jaar vanop de eerste rij. Die oeverloze bron van inspiratie legde hem geen windeieren: zijn Bling Bling-trilogie viel al meermaals in de prijzen.

Het verhaal

De diamandroven uit Bling Bling 1 en 2 kunnen maar niet opgelost worden. De daders worden niet gevonden en de politie is ondertussen bijna radeloos. Wanneer op een bepaald moment een ring uit deze buit opduikt in de Indiase plaats Varanasi krijgt de politie opeens zicht op de zaak.
Het gevaarlijke duo Mate en Boris en de gestoorde Elisabed willen ervoor zorgen dat ze de politie een stap voor blijven en dat zij de daders eerst vinden. De diamantair Viktor en Zurab zijn na de laatste overval ook op  de vlucht en willen ook een deel van de buit hebben. Aangezien ze vinden dat ze daar recht op hebben. Ondertussen heeft Paata, de baas van de Georgische maffia het ook ontzettend zwaar waardoor het in Lentekhi ook onrustig is. En dan mogen we de eigenlijke daders van de overval niet vergeten. Blijven ze veilig onder de radar of moeten ze ook opletten?

Mijn mening

Aangezien ik erg te spreken was over de eerste twee delen van Bling bling, keek ik echt uit naar dit laatste deel van deze serie.Ik had in het begin wat moeite om in het verhaal te komen. Ik moest echt weer even erin komen wie wie was en waar diegene precies zat. Doordat de hoofdstukken weer onderverdeeld zijn in kleine stukjes en deze vanuit verschillende personages geschreven zijn was ik in het begin even aan het zoeken wie wie ook alweer was. Maar na het lezen van de eerste 10 tot 15 pagina’s was het weer helemaal bekend en las het boek weer als een trein. Ondanks dat de personages erg snel wisselen in het verhaal, is dit niet verwarrend en is het verhaal heel goed te volgen.

Er vallen aardig wat slachtoffers en Van der Cruysse heeft er op een originele manier voor gekozen om hier het versje van 10 kleine negertjes te gebruiken. De slachtoffers die er vallen, worden echter niet tot in detail besproken waardoor je maar weinig geweld in het boek leest. Dit had wat mij betreft wel iets meer aanwezig mogen zijn. De personages en locaties waar de personages verbleven waren erg goed omschreven waardoor je je goed in de personages kon verplaatsen en de verschillende plaatsen echt voor voor je kon zien. Het is echt jammer dat deze serie nu afgelopen is. Ik heb genoten hiervan… Maar er is altijd nog een mogelijkheid tot een gevolg… Volgens de laatste regels van Van der Cruysse versie van “10 kleine negertjes”.

Gegevens van dit boek:
Titel: Bling Bling 3
Ondertitel: Toen was er nog maar één
Auteur: Jan van der Cruysse
Uitgever: Uitgeverij Angèle
Aantal pagina’s paperback: 412
ISBN paperback: 9789022335062
Prijs paperback: € 21,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge