James Patterson & J.D. Barker – De kustmoorden

Toen wij zagen dat J.D. Barker een samenwerking met James Patterson aan was gegaan was onze interesse gewekt. Want hoe zou deze samenwerking uitpakken? Nadat de korte inhoud ons ook aansprak hebben wij deze titel aangevraagd en nog voor het verschijnen van ‘De kustmoorden’ ontvingen wij een recensie-exemplaar op de mat. Hier willen wij Uitgeverij Boekerij natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Al sinds hun traumatische kindertijd vertrouwen Michael en Megan Fitzgerald alleen elkaar. Ze moeten wel, na alles wat hun ouders hun hebben aangedaan. Als Michael thuiskomt en het lijk van een onbekende vrouw in zijn badkuip vindt, belt hij direct de politie. Maar als die even later op de stoep staat, hebben ze bewijs dat Michael het slachtoffer kende. Waarom kan Michael zich daar niets van herinneren?

Het mag duidelijk zijn dat iemand een gruwelijk spel met hem speelt. Terwijl Michael wordt afgevoerd naar het politiebureau, zet Megan alles op alles om haar broer vrij te krijgen. Als het dodental oploopt en de moorden steeds meer herinneringen aan hun kindertijd oproepen, begint zelfs zij te twijfelen. Hoe goed kent ze haar broer echt?

De cover

Op de cover is het gezicht van een jonge vrouw te zien. Ze ligt, voor mijn gevoel, op haar zij en de helft van haar hoofd ligt in het water, en de andere helft van haar hoofd is weerspiegeld in het water. In eerste instantie vind ik de cover interessant, maar als ik er langer naar kijk klopt de weerspiegeling niet helemaal. De quote ‘Je hebt het slachtoffer nooit eerder gezien. Maar de politie zegt van wel.’ maakt mij nieuwsgierig. Ik zou dit boek zeker opgepakt hebben in de boekhandel om de korte inhoud te gaan lezen.

De auteurs

J.D. Barker begon zijn carrière als journalist en ghostwriter. Zijn internationale doorbraak kwam met Horen, zien, zwijgen, het eerste deel in de bestsellertrilogie over rechercheur Sam Porter. Barkers werk wordt in de pers regelmatig vergeleken met dat van Stephen King, Dean Koontz en John Saul. In juli verschijnt zijn nieuwste standalone De beller op lijn vier.

James Patterson is een van de populairste thrillerschrijvers ter wereld. hij schreef bijna vijftig boeken die allemaal bestsellers werden en in veertig talen werden vertaald. Het meest bekend is hij om zijn Alex Cross-serie, waarvan twee delen werden verfilmd met Morgan Freeman in de titelrol.

Het verhaal

Michael Fitzgerald krijgt de schrik van zijn leven als hij bij thuiskomst het stoffelijk overschot van een vrouw in zijn badkuip aantreft. Hij weet zeker dat hij de vrouw niet kent. Maar als de politie even later aan belt, vertellen die Michael dat hij de, voor hem, onbekende vrouw zeker wel kende. Er is zelfs bewijs van. Michael begrijpt er niks meer van. Wat is er met zijn geheugen aan de hand?

Wie speelt er hier een spelletje met hem? En wat is wel, en wat is niet waar? Megan, de zus van Michael, zet alles op alles om zijn onschuld te bewijzen. Al snel loopt het dodental op en ze lijken steeds meer connecties met het verleden van Michael en Megan Fitzgerald te hebben. Ze vertrouwden elkaar toch alles toe? Maar Megan krijgt steeds meer twijfels. Kent ze haar broer wel echt zo goed?

Mijn mening

Van James Patterson hadden wij hier thuis nog niks gelezen en van J.D. Barker las ik eerder ‘Horen zien zwijgen‘ en Veronique las ‘Horen zien zwijgen‘, ‘Het vijfde meisje‘ en ‘Vergeef me‘, van zijn hand. Na de Sam Porter-serie, van Barker, waren wij erg enthousiast over deze auteur, dus toen wij zagen dat Barker een samenwerking met Patterson aan was gegaan, waren wij erg nieuwsgierig hoe dit uit zou pakken.

In het eerste hoofdstuk is te lezen dat Michael een telefoontje krijgt van zijn onderbuurvrouw omdat er water, in haar woning, naar beneden komt. Michael sprint naar huis, aangezien hij vermoedt dat er een leiding is gesprongen. Thuis gekomen ontdekt hij dat de kranen opgedraaid zijn. Hij weet zeker dat hij deze niet open heeft gedraaid. Is er iemand in zijn woning geweest? Voor hij het in de gaten heeft ontdekt hij het levenloze lichaam van een jonge vrouw in zijn badkuip. Ze is dood. Dit eerste hoofdstuk is meteen spannend en pakkend en zorgt ervoor dat ik snel verder wil lezen, want wie is deze jonge vrouw? En hoe is ze in Michaels badkuip terecht gekomen?

Al snel merkte ik dat ik veel moeite moest doen om echt lekker in het verhaal te komen. Op de een of andere manier lukte dit totaal niet. Ik moest geregeld terug bladeren, want ik kon het verhaal niet echt volgen en vroeg mij diverse malen af wat ik nu eigenlijk aan het lezen was. De personages zijn voor mijn gevoel te vlak, ze zijn erg minimaal uitgewerkt en missen ‘body’. Ook zijn het gewoon teveel personages die een rol in het verhaal spelen en dit komt het verhaal helaas niet ten goede.

Ik had van te voren hoge verwachtingen, echter werd ik erg teleurgesteld. Morgen verschijnt, van J.D. Barker, zijn stand-alone ‘De beller op lijn vier‘. Hopelijk weet hij mij met zijn nieuwe thriller wel weer voor zich te winnen.

Leesfragment

Ben jij nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

De-kustmoorden

Gegevens van dit boek:
Titel: De kustmoorden
Auteurs: James Patterson & J.D. Barker
Uitgever: Boekerij
Vertaald door: Ralph van der Aa
Aantal pagina’s paperback: 432
Aantal pagina’s e-book: 496
Verteller luisterboek: Bart Oomen
Duur luisterboek: 14:18:25
ISBN paperback: 9789022593073
ISBN e-book: 9789402316643
ISBN luisterboek: 9789022593707
Prijs paperback: € 20,00
Prijs e-book: € 11,99
Prijs luisterboek: € 14,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com, Bruna en Bazarow of te beluisteren via Kobo Plus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge