Jaimy Smeets – Nog lang en gelukkig *Blogtour*

Aangezien wij in het blogteam van Books & Butterflies zitten, krijgen wij al ruim van te voren te horen welke boeken er gaan verschijnen. Toen wij zagen dat Jaimy Smeets een boek uit ging brengen, wisten we dat boek moesten we gaan lezen. Jaimy is ook bekend als blogger, daarnaast woont ze hier in de buurt en is ze al enkele keren als bezoeker aanwezig geweest op ons Koukleum meets auteurs evenement. Dus we waren benieuwd om nu ook iets van haar hand te lezen. Wij willen Books & Butterflies natuurlijk hartelijk bedanken voor het recensie-exemplaar.

Informatie die te lezen is op internet over deze bundel: In Nog lang en gelukkig (en andere verhalen) vind je vijf feelgood-verhalen die allemaal een boodschap meedragen.

In Nog lang en gelukkig wilt Jack maar één ding: bruid zijn. Maar zonder vriend of verloofde én als man, lijkt deze wens onmogelijk. Toch geeft hij niet op, ondanks het onbegrip dat hij van zijn familie en vrienden ontvangt.

In Caravan Chaos gaan beste vriendinnen Rachel en Suus samen met hun aanhang een midweekje op vakantie. Helaas is hun bestemming verre van wat ze ervan hadden verwacht en lijkt het uitje uit te monden in een ramp.

In Tijd gaan de werknemers van bakkerij ‘De zoete inval’ op teamuitje. De dames kunnen totaal niet met elkaar opschieten en bazin Yvonne vindt het hoog tijd voor een portie teambuilding, wat volgens het team alleen maar kan uitmonden in een drama.

Onverwacht Bezoek vertelt het verhaal van Hanne, een alleenstaande moeder die na de lockdown haar werkzaamheden in het kapsalon weer oppakt. Voor haar collega’s het uitgelezen moment om weer inzicht te krijgen in haar – niet bestaande – datingleven. Maar Hanne heeft geen zin om te daten en met haar hervatte werkzaamheden ook helemaal geen tijd.

Kelly weet al sinds ze een klein meisje is dat ze tandartsassistente wilt worden. Maar als ze eindelijk haar droom bereikt heeft, voelt ze de passie niet. In Doorbijten moet ze erachter komen of het bij een droom zal blijven of dat ze in de werkelijkheid gaat leven en misschien een ander pad moet kiezen.

De cover

De cover is echt geïnspireerd op het eerste verhaal. Er liggen twee ringen op een stuk mooie stof. Ik moet meteen aan een bruiloft denken. En daar gaat het eerste verhaal ook meteen over. De titel doet mij echter eerder aan een sprookje denken. Ik denk dat ik het boek in de online boekhandel voorbij gescrold zou hebben.

De auteur

Jaimy rolde de boekenwereld in als boekblogger. Zo heeft ze haar eigen website, maar ook schrijft ze recensies voor andere boekenplatforms. Ze woont samen met haar man Tim in Zuid-Limburg. Haar debuut ‘Nog lang en gelukkig’ is nu verschenen bij Books & Butterflies.

Onze mening

Omdat we alle twee nieuwsgierig waren naar de schrijfsels van Jaimy, hebben we besloten om de verhalenbundel alle twee te lezen. We zullen dan ook alle twee onze mening geven. Dit zal geformuleerd worden in één mening, alleen als we punten qua mening van elkaar afwijken zullen we dat uiteraard aangeven.

De bundel bevat vijf korte verhalen. En in deze verhalen merk je dat Jaimy echt een boodschap heeft willen overbrengen. Deze boodschap komt ook over en heeft ze duidelijk weten te verwerken in het verhaal. De verhalen zijn wat aan de korte kant, maar we merkten beiden dat Jaimy echt potentie heeft om te schrijven. We zijn beiden nieuwsgierig hoe een verhaal met meer woorden haar zou afgaan. Bij deze korte verhalen hoeven personages natuurlijk niet zo diep uitgewerkt te worden, al heeft ze dit wel voldoende gedaan, zodat je je in de verschillende personages kunt verplaatsen. Veronique leest normaal niet graag verhalenbundels, maar ze merkte dat ze bij deze bundel toch echt alle vijf de verhalen met veel plezier las, en niet bij één van de verhalen zoiets had van ik sla deze over en ga naar de volgende. Bryan daarentegen leest wel met enige regelmaat een verhalenbundel en ondanks dat het echte romantische verhalen zijn heeft hij ze ook, alle vijf, met veel plezier gelezen.

Bij het verhaal ‘Tijd’ had ik het gevoel alsof Jaimy meer een verhaal aan iemand aan het vertellen was en dat vond ik soms wel verwarrend. Zo schrijft ze op een bepaald moment ‘Ik zal je niet vervelen met alle wissewasjes, maar laat me je vertellen dat het regelmatig nogal uit de hand liep’. Hierdoor vind ik dit meer passen bij een tijdschrift waarbij je de verhalen hebt, dat die en die heeft dit en dat meegemaakt. Dit gevoel had ik bij de andere verhalen niet. En tijdens het lezen had ik dan ook regelmatig het gevoel hier klopt iets niet, terwijl het wel lekker weg las.

Er stonden ook nog wat kleine foutjes in de verhalen en dat is geen ding van Jaimy, maar eerder van de redactie van Books en Butterflies. Zo schrijft ze in het verhaal ‘Caravan Chaos’ ‘We kunnen overdag ons eigen ding doen en ’s avonds samen eten, of juist overdag lekker op pad en ’s avonds samen zijn.’ Dat geeft mij het gevoel alsof ze twee keer hetzelfde zegt, want hoe dan ook willen ze ’s avonds samen zijn. Terwijl het personage even ervoor zegt ‘We hoeven toch niet constant op elkaars lip te zitten?’ Dan had ik het logischer gevonden als er gezegd werd ‘We kunnen overdag ons eigen ding doen en ’s avonds samen eten of juist overdag iets samen doen en ’s avonds ieder zijn eigen ding doen’. Dit zijn echter voor mijn gevoel dingen die een redactie eruit had moeten vissen.

Echter, dit is de eerste verhalenbundel die Jaimy geschreven heeft en hier mag ze met recht heel erg trots op zijn. Het laat duidelijk zien dat ze potentie heeft om te schrijven en ze heeft een schrijfstijl die er voor zorgt dat je blijft lezen. Als Veronique zelfs een verhalenbundel met plezier leest, ben je heel goed op weg! Dus wij zeggen, ga snel verder met schrijven en we kijken er naar uit om een Jaimy Smeets in papieren vorm in de boekhandel te zien liggen.

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig geworden naar deze verhalenbundel? Lees dan ook het inkijkexemplaar bij Bol.com.

Blogtour

Bij de boeken van Books & Butterflies doen we vaker mee aan de blogtours rondom de nieuw verschenen boeken. Dit is bij ‘Nog lang en gelukkig’ natuurlijk ook het geval. Er zijn naast onze recensie ook nog een heel aantal andere bloggers die aandacht aan dit boek gegeven hebben. Ga zeker ook eens een kijkje nemen op de website van deze bloggers.

Gegevens van dit boek:
Titel: Nog lang en gelukkig en andere verhalen
Auteur: Jaimy Smeets
Uitgever: Books & Butterflies
Aantal pagina’s e-book: 35
ISBN e-book: 9789464661231
Prijs e-book: € 2,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar Bol.com en Bruna.
Dit boek is ook te lezen via Kobo Plus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge