Vero las: Jaimie Pisonier – Vriendschap en liefde Jack & Anouk

Jaimie Pisonier had voor haar verjaardag een winactie online staan en omdat Jaimie voor mij een onbekende auteur was en de flaptekst mij aansprak deed ik mee aan haar winactie. Jaimie had gezien dat wij een minibieb in de tuin hebben en dus sprak ze me aan of wij het wellicht leuk zouden vinden als ze ons een boek zou opsturen en als wij dit gelezen hadden dit dan in de minibieb zouden plaatsen. Dit zagen wij natuurlijk wel zitten. We willen Jaimie Pisonier hier natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Anouk heeft het voorbije half jaar niets dan tegenslag gekend. Verlies en bedrog zijn woorden die haar niet vreemd zijn. Wil ze in het huisje van haar overleden oma blijven wonen en er financieel weer bovenop geraken dan kan ze maar beter naar haar beste vriend luisteren en iemand zoeken om de kosten mee te delen. Die iemand is snel gevonden, maar of haar leven sinds die dag in een rustig vaarwater is gekomen?
Jack woont al sinds zijn zestiende in België, maar in hart en nieren zal hij altijd een Texaan blijven. Zijn zoektocht naar een eigen stek is gelukt, maar vanaf die dag gebeuren er vreemde zaken. Wil hij de veiligheid van zijn familie, vrienden en zichzelf garanderen, dan zal hij het gevecht met zijn verleden moeten ondergaan. Is hij daar nu, na achttien jaar, sterk genoeg voor?

De cover

Op de cover zien we naar mijn gevoel op de voorgrond een houten tafel, hier staat ook de naam van Jaimie op. Op de achtergrond zien we een aantal struiken en bomen tegen een blauwe hemel met wat witte wolkjes. Dit is wat waziger. De cover geeft me een vrolijk gevoel, wat ook wel bij een roman thuishoort. Ik kan de cover echter niet meteen thuisbrengen bij het verhaal.

De auteur

Jaimie Pisonier (1978) woont met haar gezin in Rumst (B). zij begon in 2014/2015 aan zes verschillende schrijfcursussen. Behaalde daarmee een getuigschrift en diploma. In 2017 gaf zij ‘Vriendschap en Liefde Jack & Anouk’ in eigen beheer uit. In 2018 won zij hiermee de cultuurprijs van Rumst. In datzelfde jaar kreeg zij de kans om het manuscript opnieuw te laten redigeren. In juni 2019 kreeg het verhaal een nieuw jasje en is het boek opnieuw in eigen beheer uitgegeven.

Het verhaal

Anouk heeft dringend een nieuwe huisgenoot nodig wil ze het financieel redden en in het huisje van haar oma kunnen blijven wonen. Haar beste vriend Thomas kent iemand die woonruimte zoekt en diegene komt op een avond bij Anouk op bezoek. Maar of haar leven daarmee in rustiger vaarwater terecht komt?

Jack woont al sinds zijn zestiende in België, maar is en blijft een echte Texaan. Zijn zoektocht naar een eigen stekje is eindelijk gelukt, maar sindsdien gebeuren er vreemde zaken. Wil hij dat zijn vrienden, familie en huisgenoot veilig zijn, dan zal hij zijn verleden toch onder ogen moeten komen. Kan hij dit, na achttien jaar, eindelijk aan?

Mijn mening

Natuurlijk komt dit boek hierna in onze minibieb terecht waar het hopelijk veelvuldig geleend maar ook weer teruggebracht wordt, zodat meer mensen dit boek kunnen lezen. Jaimie heeft ook een boodschap in het boek geschreven, wat het boek altijd net dat beetje extra geeft.

Doordat het verhaal opgebouwd is uit korte hoofdstukken heb je snel de neiging om nog snel een hoofdstukje er achter aan te lezen, aangezien het verhaal hier ook echt toe uitnodigt. Het verhaal wordt afwisselend vanuit Anouk en Jack vertelt en hierdoor krijg je het verhaal van beide kanten te lezen en dit geeft je een mooi totaalbeeld over sommige dingen.

Wat ik zelf erg leuk vind, is dat je aan de schrijfwijze er uit haalt dat Jaimie Belgisch is, door bepaald woordgebruik. Dit vind ik echt fijn om te lezen, vooral omdat het verhaal zich ook gedeeltelijk in België afspeelt. Dan mag er, wat mij betreft, best ook wat Belgische invloeden in de taal zitten.

Het verhaal wisselt romantiek af met spanning, waardoor je alleen maar meer het gevoel hebt dat je verder wilt lezen, want je wilt weten of het goed komt en of er niks ernstigs gebeurd. Zij weet romantiek en spanning feilloos te combineren. Dit doet Jaimie erg goed.

Ook geeft Jaimie naar mijn gevoel een boodschap af met dit boek. Namelijk dat je wel kunt vluchten voor je problemen, maar dat deze problemen je vroeg of laat toch inhalen. En dat je ze dus beter gewoon kunt aanpakken.

Jaimie schrijft in het nawoord dat ze met een tweede boek bezig is. Dit zal vertelt worden vanuit de personages Dane & Katie. Deze speelden in dit eerste boek ook al een rol en ik ben benieuwd naar hun verhaal, want dat er iets aan de hand is bij Dane, dat kon je ook in dit eerste deel al lezen. Ik kijk er in ieder geval naar uit om meer van Jaimie Pisonier te mogen lezen.

Gegevens van dit boek:
Titel: Vriendschap en Liefde Jack & Anouk
Auteur: Jaimie Pisonier
Uitgever: MijnBestseller
Aantal pagina’s paperback: 9789463863506
ISBN paperback: 208
Prijs paperback: € 15,64

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge