Jacodine van de Velde – Storm in een glas takkenthee

Enige tijd geleden kwamen wij in contact met Jacodine en vroeg ze ons of wij interesse hadden om haar Bagels & Beans-serie te lezen en te recenseren. Aangezien de korte inhoud ons erg aansprak en wij een leuke feelgood nooit uit de weg gaan, hebben wij natuurlijk toegezegd. Nog dezelfde dag ontvingen wij de drie recensie-exemplaren in onze digitale brievenbus. Hier willen wij Jacodine van de Velde natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op internet over dit verhaal: Na een turbulente scheiding heeft Sara bij Camiel opnieuw de liefde gevonden. Met volle teugen geniet ze van hun nieuw samengestelde gezin. Daarnaast werkt ze met plezier in de Bagels & Beans-vestiging van haar vriendin Marit en heeft ze een modus gevonden in de omgang met haar ex Stef.

Helaas komt daar verandering in wanneer Stef hoort dat Sara ten huwelijk is gevraagd door Camiel. Hij haalt van alles uit de kast om haar zover te krijgen bij hem terug te komen. Wanneer in haar familie ook nog het noodlot toeslaat, is een bruiloft wel het laatste waar haar hoofd naar staat.

In dit vervolg op Zwarte koffie, macchiato en takkenthee lees je hoe het verder gaat met Sara en haar dochtertjes Jenna en Liv. Weet Sara het hoofd boven water te houden? En is de liefde tussen haar en Camiel sterk genoeg om te overleven in de storm in hun glas takkenthee?

De cover

Op de cover is, net zoals bij de eerdere delen in deze serie, een stelletje te zien. Wie het is, zie je niet aangezien alleen hun benen en voeten zichtbaar zijn. Wel heb ik natuurlijk zo mijn vermoedens. In tegenstelling tot de eerdere covers zie je op deze cover dat ze netjes aangekleed zijn en voor mijn gevoel trouwkleding aanhebben, en dit past natuurlijk erg goed bij dit derde deel in de Bagels & Beans-serie.

De auteur

Jacodine van de Velde werd in 1974 in Oudewater geboren. Op haar vierde jaar verhuisde ze naar Zoutelande, waar ze haar jeugd heeft doorgebracht. Na wat omzwervingen vanwege studie en werk woont ze nu samen met haar man en twee zonen in Westkapelle, op vijf minuten loopafstand van het strand. Na veertien jaar als behandelaar in de kinder- en jeugdpsychiatrie te hebben gewerkt, begon zij begin 2021 een eigen praktijk met expertise op het vlak van eetstoornissen en angst- & stemmingsklachten. Al van jongs af aan is ze gek op lezen. In 2018 ging er een grote wens in vervulling toen ze haar eerste opdracht kreeg om een boek te mogen vertalen. Inmiddels staan er diverse vertalingen op haar naam en lijkt het vertalen ook het schrijversvirus te hebben aangewakkerd, want al snel kreeg ze een verhaal in haar hoofd, geïnspireerd op het onbegrip waar veel jongeren met een eetstoornis mee worden geconfronteerd. Ze begon met schrijven en na een heel proces van schaven, schrappen en herschrijven, verscheen zomer 2020 bij Clavis haar debuut ‘Wat je zegt zie je zelf’. Haar tweede YA . ‘De stilte zegt genoeg’ volgde een paar maanden later en een derde YA is in september 2021 verschenen. Daarnaast debuteerde zij in juni 2021 als feelgood schrijfster bij Dutch Venture Publishing. Ondertussen verscheen zij in de afgelopen paar jaar als finalist van de jaarlijkse schrijfwedstrijd van Sweek binnen de categorie ‘kort verhaal’ in de bundel Korte Verhalen Sweekstars 2018. Haar deelname aan verhalenwedstrijden van Loft Books leverde een tweede prijs met ‘Trippel trappel trippel trap’ op en met ‘De deur’ (thriller) won zij zelfs de eerste prijs. Maart 2020 verscheen het door haar geschreven verhaal ‘Vlam gevat’ in de bundel ‘Auteurs voor Australië’, die werd samengesteld n.a.v. de bosbranden in Australië en waarvan alle opbrengsten naar het goede doel gaan.

Het verhaal

Na veel gedoe heeft Sara eindelijk haar leventje weer op orde. Ze werkt nog altijd met veel plezier in de Bagels & Beans-vestiging van haar goede vriendin Marit, ze is dolgelukkig met haar Camiel en ze geniet volop van het leven. Ook gaat het weer beter tussen haar ex Stef en haarzelf, ze kunnen eindelijk weer door één deur.

Maar als Stef hoort dat Camiel Sara ten huwelijk heeft gevraagd, verandert dit op slag. Hij probeert Sara op alle mogelijke manieren terug te krijgen. Maar of deze acties nu zo slim zijn? Als er in Sara’s familie iets ergs gebeurt, is de bruiloft wel het laatste waar ze zich op dat moment druk over maakt.

Kan ze haar hoofd nog boven water houden in deze bizarre situatie?

Mijn mening

Eerder las ik natuurlijk al ‘Zwarte koffie, macchiato & Takkenthee‘ en ‘Bagels en een bakkie troost‘, de eerste twee delen in de Bagels & Beans-serie van de hand van Jacodine. Over deze twee delen was ik erg enthousiast en ik kon dus niet wachten om ‘Storm in een glas takkenthee’, het derde deel, te lezen. Ik was namelijk erg benieuwd hoe het verder zou gaan met Sara, Camiel, Stef en Marit, de personages in deze serie.

‘Storm in een glas takkenthee’ begint op het moment dat Jenna en Liv thuis worden gebracht na een vakantie bij hun vader Stef. Je merkt meteen dat Jacodine de personages menselijk neerzet. Je voelt de worsteling die gescheiden ouders hebben. Ze willen alle goeds voor hun kinderen en moeten daarvoor soms ook eens slikken. Maar als er dan ook nog een nieuwe liefde in het spel is, kan het soms gevaarlijk worden.

Je merkt ook in dit deel weer dat hoofdpersonage Sara een flinke groei doormaakt. Jacodine heeft het verhaal zo pakkend geschreven dat je de groei zelf ook meebekeeft en bepaalde keuzes die er gemaakt worden ook echt begrijpt. De personages konden wel mensen van vlees en bloed zijn en dat is fijn, op die manier bouw je echt een vriendschap met ze op. Alleen Stef, dat is een personage die ik wel kon schieten en die ik soms eens even tot de orde wilde roepen. Hieraan merk ik wel dat ik echt in het verhaal zat tijdens het lezen.

Wat ik altijd extra fijn vind is als er ook een luisterboek beschikbaar is van het boek dat ik lees. Laat dit bij deze serie ook het geval zijn. Alle drie de delen zijn ingesproken door Liss Walravens, en eerlijk is eerlijk, wat een geweldige stemacteur is Liss. Vooral de stukjes vanuit de kinderen, en dan met stip op één: Liv. Wat een geweldig kind, vooral doordat ze de rr een beetje rollend uitspreekt en dit weet Liss uitstekend te vertolken. Heerlijk!

Jacodine, kruip maar snel weer in de pen voor een nieuw feelgoodverhaal. Want deze serie smaakt echt naar meer!

Leesfragment

Ben jij nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan ook zeker het inkijkexemplaar op Bol.com.

Ik lees Nederlands challenge

Dit is het zeventiende boek van dit jaar wat ik lees voor de ‘Ik lees Nederlands Challenge 2023’. Ik wil dit jaar minimaal 50 boeken gaan lezen die oorspronkelijk in de Nederlandse taal geschreven zijn. Mijn overzicht van de gelezen boek vind je hier. Wil je ook meedoen aan deze challenge? Lees er dan hier alles over.

Gegevens van dit boek:
Titel: Storm in een glas takkenthee
Serie: Bagels & Beans
Auteur: Jacodine van de Velde
Uitgever: Dutch Venture Publishing
Aantal pagina’s paperback: 300
Verteller luisterboek: Liss Walravens
Duur luisterboek: 08:06:00
ISBN paperback: 9789493265349
ISBN e-book: 9798215035979
ISBN luisterboek: 9789180517485
Prijs paperback: € 17,95
Prijs e-book: € 5,99
Prijs luisterboek: € 9,95

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com, Boekenwereld en Libris.
Dit boek is ook te lezen en te beluisteren via Kobo Plus en te beluisteren via Storytel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge