Jackie van Laren – Zomerloof

Nadat ik ‘Lentegroen’, het eerdere deel in de Onder de bomen-serie, had gelezen wist ik dat ik meer over Sylvie, Ties en Freek wilde lezen. Dus toen ik zag dat er op korte termijn een vervolg van zou verschijnen hoefde ik niet lang te twijfelen en hebben wij deze aangevraagd bij uitgeverij Boekerij. Korte tijd later ontvingen wij dan ook een recensie-exemplaar van ‘Zomerloof’, het tweede deel in de Onder de bomen-serie. Hier willen wij uitgeverij Boekerij natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: De zomer is aangebroken en boswachter Sylvie begint zich al aardig thuis te voelen in haar nieuwe werkgebied De Grote Weijde. Ze kent het bos dat ze onder haar hoede heeft inmiddels op haar duimpje en ze heeft een paar belangrijke vriendschappen gesloten. Ook haar dochter Ties heeft het naar haar zin: haar laatste weken op de basisschool zijn afgesloten met een knal, en een zoen van de leukste jongen van de klas. Ze is verliefd en het is wederzijds; ze kan haar geluk niet op.

Stapje voor stapje verdiept ook Sylvies vriendschap met Freek zich, al is hij een complexe man. En dan is er nog het probleem met Freeks onderhuurders, die het grote huis op het landgoed bewonen en zich bezighouden met zaken die absoluut niet thuishoren in een vredig natuurgebied als De Grote Weijde. Freek heeft Sylvie op meer dan één manier nodig, maar het voelt voor hem als een onmogelijke opgave om haar echt dichtbij te laten komen.

De cover

Op de cover is een landhuis te zien. Ik neem aan dat dit het landhuis van Freek is. Dit huis speelt natuurlijk een rol in het verhaal. Op de voorgrond zijn ook allemaal blaadjes van bomen te zien. Dit past natuurlijk ook goed bij het verhaal, en de titel van deze serie. Ik word blij van deze cover.

De auteur

Jackie van Laren (Amsterdam, 1968) heeft twee grote passies in haar leven: muziek en verhalen. Met de driedelige Q-serie maakte ze haar debuut als schrijfster. Daarna volgde het tweeluik Vallen en Opstaan, de vijfdelige Eilandliefde-serie en de losstaande romans De meisjesmagneet en Thuiskomen. Met Opstaan won ze de Hebban Award voor Beste Roman.

Het verhaal

Sylvie begint zich al aardig thuis te voelen op De Grote Weijde, haar nieuwe werkgebied, vlak bij Hilversum. Het is eindelijk zomer geworden en zo stilletjes aan begint ze ook het bos, dat ze onder haar hoede heeft, steeds beter te kennen. Ook haar dochter Ties voelt zich er erg thuis en ze sluiten beiden steeds meer vriendschappen. Ondertussen heeft Ties de basisschool achter zich gelaten, de laatste weken waren echt te gek, ze heeft zelfs een zoen van de leukste jongen van de klas gekregen. Nu is ze smoorverliefd, andersom is dat ook gelukkig zo.

Sylvie probeert de vriendschap, die ze met Freek heeft gesloten, te ontdekken. Hij is niet de makkelijkste man, maar ze begint hem steeds leuker te vinden. Freek heeft ondertussen problemen met zijn onderhuurders die het grote huis huren dat op het landgoed staat. Ze houden zich bezig met duistere zaken die niet thuis horen in het vredige natuurgebied. Freek weet dat hij Sylvie nu nog meer nodig heeft. Maar durft hij haar dichterbij te laten komen?

Mijn mening

Ik las eerder al het voorgaande deel in deze serie ‘Lentegroen‘. Over dat deel was ik enorm enthousiast en ik was benieuwd hoe het verhaal verder ging, want dat ik Sylvie, Ties en Freek in mij hart had gesloten was al snel duidelijk.

Als ik het boek opensla kom ik als eerste een stuk tegen waarin verteld wordt wat vooraf ging. Dat vind ik persoonlijk altijd erg prettig. Niet alleen voor als je het voorgaande deel niet hebt gelezen, maar ook voor als er meer tijd tussen het lezen van de delen zit. Het is altijd fijn om je geheugen even op te frissen. Maar door dit stukje is dit boek natuurlijk wel goed als standalone te lezen. Echter de serie is zo leuk, ik adviseer je om gewoon lekker bij het eerste deel ‘Lentegroen’ te beginnen.

Ook in dit tweede deel draait natuurlijk alles om Sylvie, Ties en Freek. Ook nu leren we deze drie personages weer een stukje beter kennen. Van Laren weet geloofwaardige personages neer te zetten met dit drietal, je voelt gewoon dat ze naar elkaar toe groeien gedurende het verhaal. Wat ik wel moet zeggen is dat Ties, de dochter van Sylvie, die elf jaar is, erg bij de hand is. Dit begon mij op een bepaald moment een beetje te storen. Maar voor mij deed het geen afbreuk aan het verhaal. Ik ben en blijf gewoon fan van deze personages.

Voor mij mag het derde deel ‘Herfstrood‘ snel komen, want ik wil graag verder lezen over Sylvie, Ties en Freek!

Leesfragment

Ben jij nieuwsgierig naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

Zomerloof

Gegevens van dit boek:
Titel: Zomerloof
Serie: Onder de bomen
Auteur: Jackie van Laren
Uitgever: Boekerij
Aantal pagina’s paperback: 416
Aantal pagina’s e-book: 312
Verteller luisterboek: Charlotte Lap
Duur luisterboek: 11:51:00
ISBN paperback: 9789022591451
ISBN e-book: 9789402317008
ISBN luisterboek: 9789052864594
Prijs paperback: € 17,50
Prijs e-book: € 9,99
Prijs luisterboek: € 14,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com, Bruna en Bazarow of te lezen en te beluisteren via Kobo Plus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge