J. Sharpe & Melissa Skaye – Meedogenloos

Van uitgeverij LetterRijn ontving ik het boek “Meedogenloos” om te lezen en er een recensie over te schrijven. Hier wil ik uitgeverij LetterRijn hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Nadat hun ouders zijn vermoord, slaan de zusjes Mandy en Lisa Peeters op de vlucht. Het belastende bewijsmateriaal dat ze bij zich dragen, maakt dat ook zij moeten vrezen voor hun leven.

Vier jaar eerder verdween de toen dertienjarige Californische India Johnston spoorloos. Ze duikt buiten het zicht van haar familie op in de gedwongen prostitutie in België. Dan is er een klant die zich haar lot aantrekt.

Tim Bosman en Suzanne Meyer hebben elkaar na het verbreken van hun relatie al ruim zeven jaar niet meer gezien. Tim heeft in de journalistiek te maken met uiteenlopende zaken, waarbij hij niet altijd vrienden maakt. Als de omstandigheden Tim en Suzanne weer bij elkaar brengen, staat hun leven op het punt voorgoed te veranderen.

Op het eerste gezicht lijken dit drie op zichzelf staande gebeurtenissen. Schijn bedriegt …

Ik had op Facebook al gelezen dat Melissa Skaye samen met J. Sharpe bezig waren met een boek. En aangezien ik de thrillers van Melissa Skaye altijd al erg goed vond, was ik dus wel benieuwd naar deze samenwerking. Toen ik de korte inhoud van dit boek las, was ik nog nieuwsgieriger. Dit verhaal kon wel eens heel goed worden.

De cover van het boek laat een klein huisje in een bos zien naar mijn gevoel in de avondschemering. Het heeft iets mysterieus. De auteurs staan er in grote letters op. De titel staat onder aan de cover. Dit boek zou me zeker opgevallen zijn in de boekhandel en zou ik zeker opgepakt hebben. Ik vind het een geweldige cover die me intrigeert.

De zusjes Mandy en Lisa Peeters slaan samen op de vlucht, nadat hun ouders zijn vermoord. Ze hebben belastend bewijsmateriaal meegenomen, waardoor ook zij bang moeten zijn dat ze vermoord worden.

Vier jaar eerder is de destijds dertienjarige India Johnston uit de Amerikaanse staat California verdwenen. Ze duikt op in België in de prostitutie. Hier weet haar familie niks van. Dan is er een klant die haar lot wel aantrekt.

De journalist Tim Bosman komt in zijn vak in aanraking met de meest uitlopende zaken waarbij hij natuurlijk ook regelmatig vijanden maakt. Op een bepaald moment komt Tim zijn ex-vriendin Suzanne Meyer na zeven jaar weer tegen. De omstandigheden waarin Tim en Suzanne elkaar weer tegen komen, zal hun leven voorgoed veranderen.

Op het eerste gezicht lijken deze gebeurtenissen op zichzelf staand. Echter dit blijkt niet het geval…

Ik ben in het boek gaan lezen en ik moet eerlijk zeggen, dat ik het boek erg lastig weg kon leggen. Er hebben twee personen aan het boek geschreven, maar ik kon nergens zeggen wie wat geschreven had. Dit vind ik erg goed gedaan door Skaye en Sharpe. De spanning bleef gedurende het gehele verhaal aanwezig. Wel had ik ongeveer halverwege het verhaal het gevoel dat iemand iets er mee te maken had, en met mijn gevoel zat ik juist. Maar dit kan ook komen, doordat ik heel wat thrillers lees. En dit deed niks af aan de spanning in het verhaal. Deze bleef ook ondanks dit gegeven voldoende aanwezig. Je leerde de personen erg goed kennen en ik vond de karakters erg goed uitgewerkt. Wel had ik na het lezen nog wat vraagtekens bij sommige personages. Hoe het daar mee ging en wat hun precieze rol nu geweest is in het verhaal. Ik kan niet precies uitweiden wat ik bedoel, om het leesplezier van anderen niet te verpesten. Maar ik hoop dat Skaye en Sharpe vaker de koppen bij elkaar steken en samen in de pen klimmen om wederom zo’n steengoede thriller af te leveren. Ik was al een fan van de thrillers van Melissa Skaye maar de combinatie met Sharpe maakt beiden Meedogenloos. 🙂

Gegevens van dit boek:
Titel: Meedogenloos
Auteur: Melissa Skaye & J. Sharpe
Uitgever:  uitgeverij LetterRijn
Aantal pagina’s paperback: 9789491875489
ISBN paperback: 272
Prijs paperback: € 17,50

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

One thought on “J. Sharpe & Melissa Skaye – Meedogenloos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge