J.P. Delaney – Geloof mij

 Ik zag dat bij uitgeverij Cargo het boek ‘Geloof mij’ geschreven door J.P. Delaney zou verschijnen. De korte inhoud sprak mij erg aan en na een mailtje aan de uitgever kreeg ik het boek vrij snel in de brievenbus. Hier wil ik Uitgeverij Cargo hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Claire Wright is een werkloze actrice in New York. Haar enige klus is de rol van lokaas spelen voor een advocatenkantoor gespecialiseerd in scheidingen. Claire moet getrouwde mannen verleiden, haar avances neemt ze op om later tegen hen te gebruiken. Er is maar één regel: zij mag
verleiden, de mannen moeten de eerste stap zetten. De advocaten willen bewijs hebben voor overspelig gedrag, onschuldige mannen hebben niks te vrezen. Dan verandert het spel. Een van de mannen wordt door de politie verdacht van de moord op zijn vrouw. Ze vragen Claire om de man een bekentenis te ontlokken. Ze denkt dat ze het kan, al zal het de rol van haar leven worden. Maar al snel gaat Claire twijfelen. Want wie bespeelt wie?

Cover

De cover bestaat uit rood met zwarte vlakken. In het midden is in een vlak het oog van een vrouw te zien. Er boven staat ‘van de auteur van Het vorige meisje’. In het rood zie je het verdere gezicht van deze vrouw. Ik neem aan dat dit Claire moet voorstellen. Dit boek zou me waarschijnlijk niet echt opgevallen zijn aan de hand van de cover.

Auteur

J.P. Delaney is het pseudoniem van een Amerikaanse auteur. Het vorige meisje is zijn eerste thriller, en zal binnenkort worden verfilmd door Ron Howard (regisseur van de Dan Brown-films).

Het verhaal

Claire is vanuit Engeland naar New York verhuisd. Ze droomt van een baan als filmster of toneelspeelster.  Doordat ze geen Green card heeft, kan ze geen legale baan krijgen en om toch geld te verdienen, om de hoge huur van haar kamer te kunnen betalen, gaat ze aan de slag als lokaas. Ze wordt door een advocatenkantoor ingehuurd om mannen te verleiden. Echter de mannen moeten de eerste stap zetten. De advocaten hebben bewijs nodig voor overspelig gedrag. Dan wordt een van de mannen verdacht van moord op zijn vrouw. Dan krijgt Claire de taak om deze man een bekentenis te ontlokken. Dit zal de rol van haar leven worden. Maar wie bespeelt wie?

Mijn mening

‘Geloof mij’ is opgebouwd in drie delen en bij alle drie de delen komt er een gigantische plottwist die ik absoluut niet aan zag komen. In het begin dacht ik dat ik al vrij snel door had hoe het verhaal in elkaar stak, echter, dan komt er een plottwist waardoor ik aan alles ging twijfelen. Wie spreekt er de waarheid? Wat speelt er nu precies? En dan vraag je je dus sterk af hoe het nu zit. En als je dan denkt dat je het weer een beetje door begint te krijgen dan gebeurt er weer iets, wat ik eigenlijk niet meer verwacht had. Deze thriller heeft eigenlijk gedurende het hele verhaal een bepaalde onderhuidse spanning, waardoor je gewoon door moet lezen. Tel daar de verschillende plottwists bij op, waardoor je een echt *WTF* moment hebt. Nadat ik het boek uit had, merkte ik dat ik bleef denken hoe ik nu voor de gek gehouden was, en of ik dingen gemist had. Maar dit is echt een thriller waar niks is wat het lijkt en je continue op het verkeerde been gezet wordt.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek. Lees dan zeker het inkijkexemplaar op bol.com.

Gegevens van dit boek:
Titel: Geloof mij
Auteur: J.P. Delaney
Uitgever: Cargo
Aantal pagina’s paperback: 352
Aantal pagina’s E-book: 352
ISBN paperback: 9789403132303
ISBN E-book: 9789403132808
Prijs paperback: € 19,99
Prijs E-book: € 12,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Ik mag van uitgeverij Cargo maar liefst 4 exemplaren van ‘Geloof mij’ weggeven. Lees er alles over in het artikel ‘Vier dubbele winactie J.P. Delaney – Geloof mij‘.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge