Ivo Op den Camp & Jack Martens – Wereldkampioen

Aangezien wij fan van Max Verstappen zijn, zijn wij toch altijd wel benieuwd naar nieuwe boeken over hem. Zo kwamen wij ook het boek ‘Wereldkampioen’, met als ondertitel: Het waanzinnige jaar van Max Verstappen, tegen. En of dat waanzinnig was! Na een mailtje naar de uitgeverij ontvingen wij dan ook een recensie-exemplaar van deze titel. Hier willen wij De Limburg natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap: Zelden waren de laatste races om het Formule 1-kampioenschap spannender dan in 2021. Tot de allerlaatste Grand Prix maakten de twee hoofdrolspelers van de koningsklasse van de autosport, titelverdediger Lewis Hamilton en uitdager Max Verstappen, er een onvergetelijk spektakel van. Nog nooit speelde een Nederlander zo’n glansrol in de Formule 1 en nog nooit won een Nederlander zo veel Grand Prix. Miljoenen fans over de hele wereld zaten op de tribunes en aan de beeldschermen gekluisterd om niets te hoeven missen van de verrichtingen en de strijd van de beide kemphanen.
In de laatste ronde van de laatste Grand Prix maakte de 24-jarige Max Verstappen een einde aan de hegemonie van zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton en pakte hij als eerste Nederlander de wereldtitel. Een ongekende prestatie.

In dit boek doen Ivo Op den Camp en Jack Martens, die de Formule 1 in het afgelopen seizoen op de voet volgden voor de lezers van De Limburger, verslag van misschien wel het meest enerverende seizoen van de Formule 1 van de laatste jaren, met interviews, portretten, raceverslagen en voor- en nabeschouwingen van alle 22 races.

  • Alle GP’s van dit seizoen
  • Voorbeschouwingen en verslagen
  • Uitslagen en statistieken
  • Schitterende foto’s
  • Graphics van alle circuits

De cover

Op de cover is een foto van Max Verstappen te zien. De foto is genomen op het moment dat Max wereldkampioen werd. De foto straalt emotie uit en weet het geweldige moment vast te leggen. De cover zou mij, aangezien wij fan van Max zijn, zeker opgevallen zijn in bijvoorbeeld de boekhandel.

Mijn mening

Tijdens het Formule 1 seizoen zitten wij op vrijdag, zaterdag en zondag gekluisterd aan de televisie. Want wij willen Max zien rijden. Natuurlijk is het voor ons nog bijzonderder aangezien Max een Limburger is. We leven, net als die andere duizenden fans, echt met hem mee en zitten dan ook altijd juichend op de bank als die het podium weet te behalen.

In de loop der jaren zijn er al ontzettend veel boeken verschenen over Max Verstappen en Formule 1, maar dit boek is totaal anders en, voor mijn gevoel, niet te vergelijken met een ander boek over dit onderwerp.

Natuurlijk viel, de afgelopen jaren, op de redactie van De Limburger vaker de naam Max Verstappen. Hij zou wel eens heel ver kunnen komen in de Koningsklasse van de autosport. Daarom mochten verslaggevers Ivo Op den Camp en Jack Martens steeds vaker hun koffers pakken om deze Limburger te volgen. Daaruit is dit geweldig mooie boek ontstaan.

Het boek is opgedeeld in verschillende hoofdstukken. Zo begint het boek natuurlijk met een voorwoord, wordt er een duidelijk beeld weergegeven over wie er in seizoen 2021 schuil gaat onder de verschillende helmen en wordt aan de hand van verschillende interviews een beeld geschetst van Max.

Verderop in het boek is elke race van seizoen 2021 tot in de puntjes belicht en uitgewerkt. De races worden ook weer stuk voor stuk besproken in verschillende hoofdstukken. Zo kunnen we bij elke race lezen wat er vooraf aan de race gebeurde, zoals bijvoorbeeld de Covid-19 vaccinaties die iedereen kon krijgen in Bahrein. Verder staat er bij elke race het parcours uitgetekend en kunnen we daar weer verschillende informatie uithalen. In het stukje ‘Voor de race’ gaat het over Max. Hoe hij over de race denk en wat zijn verwachtingen zijn. Daarnaast kun je de startopstelling en de eind uitslag zien van elke race en wordt de race uitgebreid besproken.

Daarnaast staan het boek boordevol mooie foto’s van het hele seizoen. Foto’s waarvan je denk ‘Ja, dit is seizoen 2021 geweest’. Dit alles bij elkaar is gedrukt op goed en stevig fotopapier. Dit zorgt er wel voor dat het een vrij groot, en zwaar, boek is geworden. Echter dit neem ik voor lief, want dit is een boek dat je als echte Max Verstappen-fan in je boekenkast wilt hebben staan.

Wat ik wel erg jammer vind is dat het boek momenteel niet verkrijgbaar is. Hopelijk komt deze wel weer beschikbaar. Als dit zo zou zijn zullen wij dit natuurlijk melden op onze social media kanalen.

Gegevens van dit boek:
Titel: Wereldkampioen
Ondertitel: Het waanzinnige jaar van Max Verstappen
Auteur: Ivo Op den Camp & Jack Martens
Uitgever: De Limburger
Aantal pagina’s paperback: 288
ISBN paperback: 9789085961123

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge